Yüzümün sağ tarafı yamukmuş :)

Pinky9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
560
149
323
Kızlar merhaba, aynaya bakarken kendi yüzümü beğeniyorum ama fotoğraflarda aynadan olduğumdan baya farklı çıkıyorum,beğenmiyorum hiç fotoğraflarda kendimi. Bunun sebebini araştırırken yüzümün sağ ve sol taraflarını ayrı ayrı çektim ve sağ tarafım bildiğiniz daha aşağıda. Sağ kaşım soldan bikaç mm aşağıdan başlıyor, sağ gözüm sola göre daha bayık daha aşağı doğru kenarları ve sağ yanağım daha şiş duruyor. Sol profilimi beğeniyorum ama sağ berbat çıkıyor :d Var mı böyle suratı olan, bunun bir çaresi var mı ? Daha simetrik hale getirmek için ne yapabilirim? Çok belirgin değil ama ben kendim bakınca farkediyorum yani.

Sizin gibi ayri ayri fotograflayip incelemedim ama ayni durumun bende de oldugunu düşünüyorum.
Aynada bakinca begeniyorum ayni dediginiz gibi, tam karsidan cekilen fotoğraflarda da aynada gördüğüm gibi cikiyorum.
Ama objektife biraz yan durduysam yamuk yumuk bir suratla karsilasiyorum.
Bildiginiz eğri.
Fotograf cekinmeyi hic sevmem zaten dert etmiyorum bu yuzden :)

Aynadaki görüntümüz gerçek görüntümüzden farklıdır her zaman.
Nasıl yani aynada gorundugumuz gibi görünmüyor muyuz ?????
Yani mesela eşimiz,bizi farkli mi görüyor aynada gördüğümüz den????? yalnış mi sordum acabaaa:KK17:toplayamadim

Benimde sağ ğözüm biraz alttadır. Ama hiç kimse senin gözün yamuk demedi çünkü farkedilmiyor. Hatta yanaklarım da bile eşitsizlik farkediyorum yada bana öyle geliyor. Ve bir çok insanda da bunu gördüm. Üstteki yorumda da söylenmis simetri yok vücudumuzda. Problem edilecek bir şey değil.

Bende birçok şekil asimetrisi gördüm yüzümde ayrı ayrı. Simetrik olmadığını söylemişler zaten. Çok rahatsız edici değilse boşverin.

Aynadaki görüntümüz gerçek görüntümüzden farklıdır her zaman.
Ama yanımızda biri varken aynaya bakmış olsak,aynada ki görüntü ile gerçeği arasında fark yok ki:KK64:Yalnız bazı aynalar daha güzel gösteriyor,bazıları da yüzdeki en ufak bir izi bile gösteriyor,ışık yansımasıyla alakalı mı artık bilemiyorum.

Ama yanımızda biri varken aynaya bakmış olsak,aynada ki görüntü ile gerçeği arasında fark yok ki:KK64:Yalnız bazı aynalar daha güzel gösteriyor,bazıları da yüzdeki en ufak bir izi bile gösteriyor,ışık yansımasıyla alakalı mı artık bilemiyorum.

aynalar konkav ya da konveks yapılabiliyor zayıf gösterir şişman gösterir yamuk gösterir her türlüsü yapılıyor artık. yanınızdaki insana bir dikkat edin birebir aynısı olmaz asla.

fotoğraflarda çıkan da gerçek siz değilsiniz. ama en yakını fotoğraf.

aynalar konkav ya da konveks yapılabiliyor zayıf gösterir şişman gösterir yamuk gösterir her türlüsü yapılıyor artık. yanınızdaki insana bir dikkat edin birebir aynısı olmaz asla.

fotoğraflarda çıkan da gerçek siz değilsiniz. ama en yakını fotoğraf.
Fotoğraflarda çıkanın ben olmamasına sevindim,hiç fotojenik değilim:KK53:O bile kameradan kameraya farkediyor.Aynı fotoğrafı farklı makina,telefondan çekince farklı çıkabiliyor.

ne yazık ki fotoğraftaki görüntümüz aynadakinden daha gerçekçi (filtresiz hali tabi :KK70:)
bir de çoğumuzun (ben dahil) fotoğraflarda çirkin çıktığımızı düşünme nedenimiz aynadaki görüntümüze alışmış ve onu fazlasıyla kanıksamış olmamız, fotoğraftaki daha yabancı geliyor, beğenmiyoruz o yüzden.
ve evet insan yüzü simetrik değil ve simetrisi ne kadar fazlaysa o kadar güzel algılanıyormuş.
özetle hepimiz çirkiniz aslında, güzellik dediğimiz şey göz aşinalığı :KK53:

ne yazık ki fotoğraftaki görüntümüz aynadakinden daha gerçekçi (filtresiz hali tabi :KK70:)
bir de çoğumuzun (ben dahil) fotoğraflarda çirkin çıktığımızı düşünme nedenimiz aynadaki görüntümüze alışmış ve onu fazlasıyla kanıksamış olmamız, fotoğraftaki daha yabancı geliyor, beğenmiyoruz o yüzden.
ve evet insan yüzü simetrik değil ve simetrisi ne kadar fazlaysa o kadar güzel algılanıyormuş.
özetle hepimiz çirkiniz aslında, güzellik dediğimiz şey göz aşinalığı :KK53:
:skandal::skandal::skandal:

Fotoğraflar gerçek yüzümüzü yansıtırken ayna ise gerçek yüzümüzü yansıtmaz diye bir şey duymuştum, ne kadar doğru bilemiyorum artık.

Vucudumuz simetrik degildir zaten. Gozlerimizden, ayaklarimiza kadar en az milimetrik oynamalar var. Bazi kisilerde daha belirgindir bu asimetriklikler

Allah allah hiç farketmedim böyle bir durum bir simetri bozukluğu varsa oda kaşlarımdadır oda benden ötürü değil kuaförümden ötürü :63:

Fotoğraf mı Doğru Söylüyor Ayna mı? Hangisi Gerçek Biziz?

Bazı insanlar fotoğrafta,kamerada başka aynada başka çıkar.Tabi insanın aklına şu geliyor acaba diğer insanlar beni aynadaki gibi mi görüyor,fotoğraftaki gibi mi? Cevabı da şu fotoğraftaki görüntünüze aldanmayın en iyi fotoğraf makinesi bile insan gözünün yanına yaklaşamaz dolayısıyla kameradaki görüntü asıl görüntünüz değildir. Ayrıca insanların %70 inin yüzü asimetriktir.Yani sağı farklı solu farklı.Bu durumda aynada gördüğünüz de gerçek haliniz değil,yüzünüzün sağı ve solunu yer değiştirmiş olarak görür insanlar,aynadaki gibi değil BU DURUMDA HANGİSİ BENİM GERÇEK GÖRÜNTÜM SORUSUNUN CEVABINI İSE DEDİĞİM GİBİ İKİ AYNADAN ELDE EDECEĞİNİZ YANSIMAYLA KARŞILAYABİLİRSİNİZ Bunun için boyutu farketmeksizin iki aynayı 90 derece açıyla kesiştirin arada kalan görüntü 3.şahısların sizi dışardan nasıl gördüğünü net olarak yansıtır VE BUNU BİLEN İNSAN SAYISI ÇOK AZDIR Göreceği asıl görüntüden sonra hayata küsenler olabilir ama bununla yaşamayı öğrenmelisiniz

Kaynak: Tipimiz Aslında Çok Farklı Kimse Aynadaki Gibi Değil | izafet.net
Copyright ©izafet.net

Back
X