Zafer işareti! Benmi yanlış anlıyorum ?

Bercestes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
880
568
158
Kızlar bu sene oğlum anaokuluna başladı biz 2 senedir diyarbakıra taşındık şive oluşurmu diye endişelenirken daha kötüsü başıma geldi bugün öğretmeni çocuklarla toplu fotoğraf çektirip zafer işareti yaparak böyle yapın sizi çekicem demiş oğlum eve geldi anlattı bazıları yapmak istemedi anne dedi. Şimdi size soruyorum benmi abartıyorum yoksa bi öğretmenin böyle bişe yaptırması normalmi ??

Ne alaka zafer işareti, ne üzerine yaptırmış anlamadım. Durduk yere mi? Durduk yere alakasız herhangi bir hareketi yaptırması normal değil zaten de... Amacını anlayamadım ben, mazur görün.

Kızlar bu sene oğlum anaokuluna başladı biz 2 senedir diyarbakıra taşındık şive oluşurmu diye endişelenirken daha kötüsü başıma geldi bugün öğretmeni çocuklarla toplu fotoğraf çektirip zafer işareti yaparak böyle yapın sizi çekicem demiş oğlum eve geldi anlattı bazıları yapmak istemedi anne dedi. Şimdi size soruyorum benmi abartıyorum yoksa bi öğretmenin böyle bişe yaptırması normalmi ??

Normal degil. Bizde okuduk da hic hatirlamiyorum zafer isareti yapmak icin cesaretlendirildigimizi.

Arkadaşlarla fotoğraf çekerken yaparız bazen, özellikle neşeliyken keyifliyken.

Diyarbakır'da olduğunuz için mi özellikle rahatsız oldunuz, altında başka sebepler olabilir mi diye? Mesela İstanbul'da olsa da rahatsız eder miydi?

Benim dikkatimi çekmezdi mesela eğer başka şeyler de yoksa.

Ne alaka zafer işareti, ne üzerine yaptırmış anlamadım. Durduk yere mi? Durduk yere alakasız herhangi bir hareketi yaptırması normal değil zaten de... Amacını anlayamadım ben, mazur görün.
Amacını bende anlayamadım yani aklıma geldikçe çıldırıyorum benim çocuğum hiç bilmezdi böyle birşey görünce şok oldum

Amacını bende anlayamadım yani aklıma geldikçe çıldırıyorum benim çocuğum hiç bilmezdi böyle birşey görünce şok oldum

Zafer işaretinin kendisinde bir şey yok, ben de yapıyorum bazen fotoğraflarda. Ama anladığım kadarıyla siyasi içerikli bir paylaşımda vs. kullanmasından çekiniyorsunuz öğretmenin. Sosyal medya hesaplarını bir kontrol edin bakalım. Ya da direkt kendisine sorun, en doğrusu bu olur.

Arkadaşlarla fotoğraf çekerken yaparız bazen, özellikle neşeliyken keyifliyken.

Diyarbakır'da olduğunuz için mi özellikle rahatsız oldunuz, altında başka sebepler olabilir mi diye? Mesela İstanbul'da olsa da rahatsız eder miydi?

Benim dikkatimi çekmezdi mesela eğer başka şeyler de yoksa.
Evet diyarbakırda olduğumdan aklıma farklı şeyler geldi ve öğretmende diyarbakırlı

Evet diyarbakırda olduğumdan aklıma farklı şeyler geldi ve öğretmende diyarbakırlı
Eğer sadece bu varsa bence fazla hassasiyet göstermişsiniz, bu çok yaygın bir işaret, hele ki fotoğraf çektirirken. Konserde, doğumgününde, sahilde bile fotoğraf çekerken yapılan bir şey.

Ama başka şeyler de dikkatinizi çektiyse o zaman haklısınız.

Sordum öğretmene ilk cevabı şu oldu ben türküm! Daha sonrada çocuğunuz yalan söylüyo ben öyle bişe yaptırmadım dedi. Ama benim çocuğum asla yalan söylemez öyle bazı çocuklar uydurur evet ama benim çocuğum şimdiye kadar hep doğruları söyledi ve direk ben türküm demesi yani diyebilirdi o bi barış işareti niye yanlış anladınız fln diye kendi direk o konu olduğunu anladı

İnsan fotoğraf için kendisi yaparsa eyvallah ama bir topluluğa böyle yapın diyorsa bende altında art niyet ararım
Aynen benim takıldığım bu zaten illaki farklı görüşlerde olan insanlar var onlarla beraber yaşıyoruz benim çocuğum orda başka bi arkadaşından görüp yapmış olsaydı amennaama öğretmen böyle yapın sizi çekicem dedi diyo

Sordum öğretmene ilk cevabı şu oldu ben türküm! Daha sonrada çocuğunuz yalan söylüyo ben öyle bişe yaptırmadım dedi. Ama benim çocuğum asla yalan söylemez öyle bazı çocuklar uydurur evet ama benim çocuğum şimdiye kadar hep doğruları söyledi ve direk ben türküm demesi yani diyebilirdi o bi barış işareti niye yanlış anladınız fln diye kendi direk o konu olduğunu anladı
Bu hoş değil ama. Yani öğretmenin yaklaşımı ve verdiği cevaplar.

Eğer işareti yaptırmasının altında aklına gelen başka sebep yoksa böyle bir savunmaya da gerek olmazdı. Yok, konunun hassas olduğunu ve bu şekilde bir cevap vermesi gerektiğini düşünüyorsa da yaptırmasaymış.

Fotografi istediniz mi peki gordunuz mu yani

Sizce yarın müdüre hanımla görüşmeli miyim gerçi öğrtmn kabul etmedi üstüne benim çocuğuma yalan söylemiş size dedi

Back
X