babana böyle bağırabilen ailenin gelmesini istemeyen birini nasıl sevebiliyorsun,onu anlamadım ben.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
babana böyle bağırabilen ailenin gelmesini istemeyen birini nasıl sevebiliyorsun,onu anlamadım ben.
eşim ve ailem uzun zamandır pek anlaşamazlar,yaklaşık 4 yıldır işiyle ilgili sıkıntıları var çünkü,biraz da ben iyi kazandığım için rahat...ama çocuğun bakımına yardım eder,ben nöbetteyken o bakar vs...annemler 14 gündür bizdeler ve yine ufak tefek taşlamalar oluyodu aralarında ama dün akşam babamla tartıştılar,babam bağırdı eşimde karşılık verdi,küfür yok ama bayaa bağrıştılar neyse ben susturdum,ama babam da eşim de bana tepkililer şimdi..kızıma annem babam bakıyo şu anda ben nöbetteyim,eşimleyse geceden beri görüşmedik sabah erkenden çıkmış gitmiş...ne yapıcam ben şimdi,nasıl davranayım bilmiyorum...eşimi seviyorum ben,o da beni seviyo...ama ailemle eşimin arasında kaldım,çok kötüyüm...bikaç gün içinde kayınpederimlerle falan konuşcaklar,olay büyüycek diye korkuyorum...bi yandan da konuşsunlar kendini biraz toplasın işine gücüne daha çok sarılsın istiyorum...
ailemi asla ezdirmem,daha önce de bazı sıkıntılar yaşamıştık,3 yıl kadar önce,3 yıl boyunca yedire yedire bütün öcümü aldım hem kayınvalidemden hem eşimden...ama babam yoktu o meselede,bu sefer babam ggirdi ve çok ağır konuştu,seni saçından sürkleye sürükleye memlekete götürürüm ya da evlat katili olurum dedi...buna ezdirirsen kendini dedi..çok zoruma gitti,biraz haklı ama o kadar da değil,çok tepki verdi ve ondan bu kadar gerildi ortam.bilmiyorum ya çok kötüyüm,sabah 9 gibi evde olucam,babamlar bikjaçgün daha bizde kalıcaklar...o süre içinde bişey olmasa da daha sonra ne olacak?eşim tüm bunlar için beni suçluycak,tartışma çıkıcak...istemiyorum ben tartışma ya bunaldım artık
baban haklı canım.anneler biraz daha töleranslı davranabilir ama,bir baba yanında kızına bağrılırsa tabii ki bu tepkiyi verir.benim babam da aynısını yapardı eminim.ve hatta kızım sözkonusu olsa eşim de olayı bu kadar abartır.eşin babana resmen siz kim oluyorsunuz demiş.ben senin yerinde olsam rapor alır annemlerle biraz gider kafamı toplardım.eşinede söyle o da işini gücünü rayına oturtsun ,yaptığı terbiyesizliği bir düşünsün sen öyle geri dön.
Çok zor bir durum canım çok zor..
Herkesin hatası var bence bunda..
Teker teker şöyle söyleyeyim.
Büyük görev sana düşüyor. Her iki tarafı da okşamayı bileceksin ama çaktırmayacaksın ikisine de.. ikili oynamak gibi bir şey yani kocana canım canım, annene babana aynı şekilde. Tartışma ortamına getirirsen olayı içinden çıkamazsın..iyi olmaz daha kötü olur burada sen ne kocanı ne babanı suçlamayı bırak da kendi rolünü ezberle iyi bir tiyatrocu ol ya da lider ki kimse bir birine girmesin.
Baban haksız şöyle ki sen benim kızımı tehdit mi ediyorsun? demek gel varsa hesabın benle çöz gibi..dese bile girmemesi lazım araya..karı koca şimdi tartışır az sonra barışır. Bu şekilde tavırlar ikili ilişkilerden her zaman bir şeyler törpüler.. baban herşeye müdahale etmesin. Kocanla senin aranda ne varsa..ailen biraz karışıyor galiba.. ailendeki hatayı bu olarak gördüm.
Eşindeki hata da öfke kontrolünü öğrenmesi lazım. Bu biraz yaşla ilgili olgunlaşmayla ilgili. Onu telkin et bu konuda ama asla kötü dil kullanma. Aynı şeyi sen onun ailesine yapsan nasıl hisseder onu söyle. Ya da çocuğunuz varsa onun eşi yapsa sana sen nasıl hissedersin de baban da hatalı olsa misal susuversen incilerin dökülmez aşkım nolur ki vs diye anlatmaya çalış. Herkes hatalı canım tek kocan değil.
Aynı şeyi düşünüyorum.
Aile sanki çok müdahaleci olmuş.Burada baba arayı bulması,duymazdan gelmesi veya hoşgörülü davranması gerekirken fevri çıkışması hiç hoş olmamış...
Dediğim gibi aileye burada daha çok iş düşüyor. Fazla müdahaleci olmamaları gerekir.
yuvanı kurtarmak için - evliliğinin devamı için ''haksız olan eşini '' tutuyor gibisin. bizler evlat yada gelin-damat olarak anne babalarımıza hiç bir şekilde bu şekilde davranamayız.böyle bir lüksümüzde zaten olamaz. babanız anneniz , eşinizin saygısızlığına karşı hala evinizde kalıyorlarsa gerçekten bravo... ben olsan 1 dk durmazdım.
eşinizin sizi sevdiğine ben asla inanmıyorum şuanda. siizi seven , saygı duyan ailenize asla saygısızlık etmez diye düşünüyorum. peki siz onun ailesine öyle davransanız eşinizin tepkisi ne olurdu ? biraz saydırın kendinizi. benim eşim öyle bi harekette bulunamaz , yaklaşık 4 yıl aynı evde yaşadık, hiç bir saygısızlığı olmadı. olamazda. onların bende emeği çoktur. eğer beni seviyorsa onlarıda sevmeli.
bende eşimin ailesini çok severim , çünkü eşimi seviyorum.
Genel anlamda doğru şeylerden bahsediyorsunuz.ama sizin kayınvalidenizle sorunlarınız olmadığından ya da başka bir deyişle kuyruğunuza basıp canınız yanmadığından. Yoksa sağ yanağımı okşadın al sana solu demezsiniz herhalde darbe yerseniz. O yüzden kendi evliliğiniz model olarak göstermezsiniz kanımca.
evlimisiniz siz? eşiniz ne olursa olsun babanıza bağırsa susarmısınız? herkesin aile bilinci çok farklıdır. siz susarsınız , ben susmam mesela. konuyu benim evliliğime getirmişsiniz,evliliğimi model olarak göstermedim , böyle durumlarda ne olursa olsun ne ben onun ailesine bağırırım nede o.ben seviyeyi çook iyi korurum.oda seviyesini hiç bozmaz. kuyruk acınız vardır belki bilemem, hem kayınvalideyle sorununuz yok demişsiniz ne alaka.burda konu eşinin babasına bağırması değilmi... yazdıklarımı kayınvalide olayına nasıl getirebildiniz.sanırım kuyruk acınız çok fazla var. kendi görüşüm şudur ki; ne olursa olsun anneme babama kimse bağıramaz.bırak eşimin , ben kızları olduğum halde benim bileböyle bir hakkım yok,
Evet evliyim…
Ama her evliliğe mükemmel şartlarda olması gerektiği gibi bakmadan olduğu gibi yorum yapmaya çalışıyorum…söylediklerim genel şeyler…siz de baya olasılık yürütmüşsünüz benim hakkımda iddaa oynamanızı tavsiye ediyorum merakınız varsa bu tür şeylere ama çok kazanacağınızı sanmıyorum. Tahminlerinizde yanıldınız çünkü..
Ben eşimin aileme bağırmasına ortam hazırlamam. Orda sadece eşin babaya bağırması yok, ailenin sürekli müdahale etmesi var. Geçmişi sanırım iyi okumadan yazıverdiniz ki okusaydınız, birkaç kelam da aileye ederdiniz. Herkes kendi içinde bir aile, anne baba tartışmasız kutsal ama onlar da çocuklarının mutluluğu için her iki aile de biraz geri çekilsinler de çocuklar evlilik mantalitesini anlasınlar. Herkes yetişkin birey kocasıyla sorunlarını çözebilir.
konu sahibi arkadaşın kocası ne şartta olursa olsun terbiyesizlik yapmış.bu benim doğrum.adam resmen kızın babasına haddinizi bilin demiş.çok çirkin.madem yetişkinler sorunu kayınbabaya yansıtmadan karısıyla çözseymiş.evet aile bu kadar müdahale etmemeli belki ,ama aileyi de işin içine sokan konu sahibi.bence eşini bu kadar sorumsuz yapan da konu sahibi.madem ailen çok korumacı,sende çalışıyorsun,çocuğuna tut bir bakıcı kocanda az,çok bir maaş alacağı işe girmek zorunda kalır.en azından arada kalmazsın.eşin asgari ücretle bir işe girse bakıcı parasını ödersiniz.şimdi olduğu gibi senin maaşınlada geçinirsiniz.en azından kafanız rahat olur,eşinizle aileniz arasında kalmazsınız.
Evet evliyim
Ama her evliliğe mükemmel şartlarda olması gerektiği gibi bakmadan olduğu gibi yorum yapmaya çalışıyorum söylediklerim genel şeyler siz de baya olasılık yürütmüşsünüz benim hakkımda iddaa oynamanızı tavsiye ediyorum merakınız varsa bu tür şeylere ama çok kazanacağınızı sanmıyorum. Tahminlerinizde yanıldınız çünkü..
Ben eşimin aileme bağırmasına ortam hazırlamam. Orda sadece eşin babaya bağırması yok, ailenin sürekli müdahale etmesi var. Geçmişi sanırım iyi okumadan yazıverdiniz ki okusaydınız, birkaç kelam da aileye ederdiniz. Herkes kendi içinde bir aile, anne baba tartışmasız kutsal ama onlar da çocuklarının mutluluğu için her iki aile de biraz geri çekilsinler de çocuklar evlilik mantalitesini anlasınlar. Herkes yetişkin birey kocasıyla sorunlarını çözebilir.
konu sahibi arkadaşın kocası ne şartta olursa olsun terbiyesizlik yapmış.bu benim doğrum.adam resmen kızın babasına haddinizi bilin demiş.çok çirkin.madem yetişkinler sorunu kayınbabaya yansıtmadan karısıyla çözseymiş.evet aile bu kadar müdahale etmemeli belki ,ama aileyi de işin içine sokan konu sahibi.bence eşini bu kadar sorumsuz yapan da konu sahibi.madem ailen çok korumacı,sende çalışıyorsun,çocuğuna tut bir bakıcı kocanda az,çok bir maaş alacağı işe girmek zorunda kalır.en azından arada kalmazsın.eşin asgari ücretle bir işe girse bakıcı parasını ödersiniz.şimdi olduğu gibi senin maaşınlada geçinirsiniz.en azından kafanız rahat olur,eşinizle aileniz arasında kalmazsınız.