Zamanaşımı

Zeynep397

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2024
278
179
23
Merhaba. Bu mesajı arkadaşım adına yazıyorum. Uzun zamandır bildiğim ama elimden hiçbir şey gelmeyen bir konu bu, onun isteğiyle bugün soruyorum.

Arkadaşım 30lu yaşların başında bir kadın.

5 yaşından 11 yaşına kadar halasının oğlu tarafından tacize uğramış.(kendi hatırladığı süreç bu, belki 5ten küçüktü kestiremiyoruz). Oğlan, kızdan 5 yaş büyük
Ailelerin sık görüşmesi, birbirlerinde kalmaları gibi sebeplerle sık sık yaşanmış bunlar. Tecavuz yok, fiziksel temas, telefonunu oyun oynamam için veriyordu ama arkamı dönmem şartıyla diyor. Bir döndüm ki penisi. 5 yaşında ve o zamanlar anlamamış. Annesi hiç anlatmamış bunları. taa ki bir gün komşusu, annesine benzer bir olay anlatana dek de anlamamış.

11 yaşında, haftasonu annesinin hastanede olması sebebiyle, arkadaşım halasında kalıyormuş. ve çocuk boş buldugu ortamlarda devam ediyormuş. Ta ki kız bir akşam eline bıçak alıp bunu sana saplarım diyene kadar.
Kız tansiyon hastası oldu, şeker hastası oldu. İntihara da kalkıştı ama diyemedi, temastan nefret etti yanlışlıkla lisede bir oğlan koluna çarpınca ağlama krizi geçirmiş ve öyle anlamlandırmaya başlamış yaşadıklarını.

Çocuga tahammülü yok ama kimse bilmediği için görmek zorunda kaldığı yerler oluyor.
Ben onu sevmiyorum diyebilmiş de, geleneksel aile yapısında bana taciz etti diyememiş. Çocugunun kız kardeşine anlatmaya çalışmış, kız da oralı olmamış.
Sımdi evlerine kentsel dönüşüm geliyor. Proje sonucunda arkadaşımla, tacizci aynı apartmanda yaşayacak büyük ihtimalle(ev, dede evi)
çocuk evli,2 de kızı var. en son arkadaşımın aile evine geldiğinde namustan söz ediyormuş. eşi de varmış , arkadaşımın annesi de.
doğrudan diyemediğinden sen ve ben namustan konuşacak en son kişiyiz diye bağırmış buna. karısıyla kalkıp gitmişler o gece öyle, sonra baska ilçe vs derken görüşmemişler

halama mı anlatsam, kuzenime mi defol desem, karakola mı gitsem bilmiyorum ama bunu kaldıramam diyor.
zaman aşımı mı olmuştur, bu olay ne olur belirsiz.
çocuk evli,2 de kızı var. en son arkadaşımın aile evine geldiğinde namustan söz ediyormuş. eşi de varmış , arkadaşımın annesi de.
doğrudan diyemediğinden sen ve ben namustan konuşacak en son kişiyiz diye bağırmış buna. karısıyla kalkıp gitmişler o gece öyle, sonra baska ilçe vs derken görüşmemişler

Arkadaşınızın annesi biliyor mu durumu o kısmı anlayamadım. Ayrıca kesinlikle vazgeçmesin adi pisliğin yaptığı yanına kar kalırsa yarında başkasına yapar. Ne malum kendi kızlarınada yapmadığı

Annesi kızım sen ne diyorsun dememiş mi? Ayrıca üyelik paralı mı neden kendisi açıp sormuyor?

Ailesine anlatsın satsinlar o evi olmuyor mu öyle?

Annesi bilmiyor. Annesi nasıl karşılar arkadaşım bunu da bilmiyor.
Arkadaşımın da kız yeğenleri var. Sevmek için dokununca cinnet geçiriyorum diyor.
Toplulukta herkes birbirini öperken arkadaşım bunu es geçip anlaşılmasın diye de tokalaşıyormuş.
bir bayram annesi ve halası yanyanayken kızı zorla tatlı koyma esnasında öpüp bir de kulağına kahkaha atmış.

Annesi kızım sen ne diyorsun dememiş mi? Ayrıca üyelik paralı mı neden kendisi açıp sormuyor?

Ailesine anlatsın satsinlar o evi olmuyor mu öyle?
Dememiş. anlamamışlar, eşi de oradaymış almış kocasını gitmiş.
Ben yazarken elleri titriyordu, yazamadı heralde.
Ailesinin evi satması da normal mi ki? Neden bunlar kaçıyor. kı halasıyla ortak satmaları gerekiyor.
hakkını alır çıkar halam diye bekledim diyor kız senelerdir

Yok onlar evlerini satsinlar demek istedim. Kızın annesi çok mu yaşlı ne demek anlamamislar ya o lafı edecek çocuğun sen de sormayacaksin?

Aile, çocugu çok namuslu olarak değerlendiriyor. Gözümüz kapalı güveniriz ona modundalar. Arkadaşım asi bir tip hatta uyumsuz bir çocukluk geçirdi. Bunun sebebi de muhtemelen yaşadıkları. Ama aileler kondurmuyor/kondurmak istemiyor. 60lı yaslarda annesi de

Zaten kız da bunu beklemiş. Hani onlar çıkarsa kafam rahat olur
Ama sımdı aynı apartmanda yaşama olasılığı... Gördükten sonra 1 hafta ağlama hissi geçmiyor diyordu
Dreamies

Arkadaşın susarak başka masumların da günahına giriyor kusura bakmasın

Arkadaşın susarak başka masumların da günahına giriyor kusura bakmasın
Bu toplumda kadın olmanın ağırlığı…
Tecavuz kısa sürdü diye sorun görülmüyor
Bazı yükler düşündüğümüzden ağır ki bu kızda “kirli” sayılacak evlenmeye falan kalksa…
Toplum içinde " namustan söz edecek en son kişiler sen ve ben " niye dedi? Bu şerefsizle kendini niye aynı kefeye koydu?Hadi bu ağır kelimeyi kullandı gerisini neden getirmedi?
Doğrudan pna itham etse açıklama istenecekti, gecenin 3ydü ve gücüm bu kadarına yetti dedi.

Bunu bilen kız kardeşi öğretmen . Toplumsal duyarlılık beklediğimiz bakanlığın sınıf öğretmeni ve öğretmeni ve üzerini kapadı. Bazı şeyler çok da kolay değil

Ki kızın büyük halası zihinsel engelliymiş, köydekiler kıza tecavuz etmiş diye canlı canlı gömmüşler. Sımdı eski diyeceğiz. Kız.abisi, babası herhangi bir konu konusurken bunu öğreniyorlar. Abisi cehalet derken . Babası “normal” diyor…

Toplum içinde " namustan söz edecek en son kişiler sen ve ben " niye dedi? Bu şerefsizle kendini niye aynı kefeye koydu?Hadi bu ağır kelimeyi kullandı gerisini neden getirmedi?
Kimsenin bir şey sormamasi da çok saçma geliyor bana ya.

Bu kadar cahil ailesi varsa o zaman gorusmeyecek bir araya gelmeyecek onlar varken ortama girmeyecek. Bayramda öpmüş makas almış bilmem ne gitmesin yanına. Sorana beni rahatsız ediyor hareketleri desin madem kimse bir şey sormuyo baksana

hadi getirmedi ordakiler noluyor demedi mi
kör sağır mı bu insanlar

en az 20 sene geçmiş bir olaydan bahsediyoruz
aileden birilerine anlatsanız ikiside çocuktu der geçer belkide inanmazlar 20 sene sonra mı söylenir bu derler
olay adliyeye geçse 20 senelik bir olayın üstelik elde kanıt delil hiç bir ibare olmamasından dolayı bir şey çıkmayacağına eminim
arkadaşınız psikolojik destek alsın bence en mantıklısı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…