Zamanı geldi :)

ssaryms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
382
143
53
33
İi geceler kk melekleri :) gebelik formuna yazdım ama cvp alamadım.bu aralar bebek fikri iyice beni sardı daha geçen aya kadar hazır hissetmiyordum nası olcak diyordum ama oluyormuş. 1,5 yıllık evliyim ama yaklaşık 5 aydır canım cicim ayı yaşıyorum hani derler ya bir bebeğim eksik die artık o kıvama geldim sanki :) 6 aydır psikolojik tedavı görüyordum son 21 gün kaldı ilaç bitmesine dr kontrolunde. Onada danıştım hamilelikte tekrarlarsa hastalığım die oda merak etme hızlı gelişme yaşadık bu kadar ağır olmaz çok zorlanırsan bebeğe zarar vermicek ilaç kullanırız dedi.tabi ilaç bitmeden olmaz dedi. Bende bu arada kendi vucudumu hazırlamak istiyorum.hangi dr. Gitmem lazım olur. Kİlo vermelimiyim yada kitap falanmı okumalıyım daha bilinçli olmak için.birde bi sorum daha olcak bilgisizlimi hoş görün eşime bu konuyu nası yansıtmalıyım oda yaklaşık bi ay önce istekte bulundu ben hemen konuyu kapattım bi dahada açmadım ama evde birbirimize annesi babası die hitap ediyoruz yani karşısına geçip bebek yapalımmı demeliyim.onunda kendini hazırlamasını istiyorum sıgara falan içiyo hani şeyde istemiyorum bi kaç kişide gördüm kadın bebek istiyo adam istemiyo bebek olunca adam sen istedin bakımının büyük kısmı sana ait gibi varmı oyle şeyler yoksa abartılımı anlattılar bana

oncelikle tedavini tamamla sonra bi kadin doguma gorun testler falan yaptir ins bi sikintin yoktur kilo konusuna gelince eger fazlan varsa spor diyey falan yap korkma kimse dogustan anneligi bilmiyo yasayarak ogreniyor herseyi ins saglikla gebe kalir saglikla kicagina alirsin

E esin istiyomus neden istemiyor diyorsun ki?
Ayrica kimin annesi babasi diye hitap ediyosunuz?

eger o gecen demisse demekki oda istiyor bi yokla genede agzini emin ol bebek bakiminda genelde esler yardimci olur heleki istiyosa muhakkak olur bunlari simdiden dusunme once tedavin bitsin oldu diyene kadar konusur halledersiniz

Psikolojik Tedaviyi neden görüyorsun, mesela ben hamileliğin ilk aylarında panik atak geçirdim, belki vardı hamilelikte ortaya çıktı.

Ay ben öyle inanmıyorum bebek yapcamda ne yiyim nasıl besleniyim hangi kitabı okuyum cart curt bebek bu yaparsın olur yada olmaz. . Hamileyken düzgün Beslen yeter

Psikolojik Tedaviyi neden görüyorsun, mesela ben hamileliğin ilk aylarında panik atak geçirdim, belki vardı hamilelikte ortaya çıktı.
Evlenmeden önce sinir krizi geçiriyodum çok stres altında.evlendikten sonrada ikimizde çok zorlandık eşim çok agresifti herşeyimiz kavgaya dönuşuyodu son hadde varınca ailelerimiz ikimizide dr götürdü bana depresyon teşhisi eşimede hiçbişey yok ddi. Ama şuan çok iyim

eger o gecen demisse demekki oda istiyor bi yokla genede agzini emin ol bebek bakiminda genelde esler yardimci olur heleki istiyosa muhakkak olur bunlari simdiden dusunme once tedavin bitsin oldu diyene kadar konusur halledersiniz
Biraz heycandan olsa gerek :) yanı o gelmeden ben herşeyi hazırlamak istiyorum. Anlıcanız doğmamış bebeğe don biçiyorum resmen ama kendimi alamıyorum

Bence diyetisyene git once cunku benim bir tanidigim diyetisyene gitmisti ve oyld guzel bir hamilelik yasadi ki Rabbim herkese nasip etsin.Kadin doguma git kontrole gir bakalim belki enfeksiyon falan varsa onlari hallet :) Sonra insallah hayirlisiyla bebisin olur :)

Ay ben öyle inanmıyorum bebek yapcamda ne yiyim nasıl besleniyim hangi kitabı okuyum cart curt bebek bu yaparsın olur yada olmaz. . Hamileyken düzgün Beslen yeter
Bence herkez bıraz özen gösterse bence daha sağlıklı nesiller olur. Bebek olsun die yapmak mantıklı değil. Yani hamilelikte ne gibi sıkıntı yaşayabilirim öğrenmek güzel bence.sadece kitap değil ben gelenekler göreneklerede bağlıyım. Mesele geçenlerde duydum doğrumu yanlışmı bilmiyorum cenin insan formunu aldıktan sonra gebeliğin İlan edilmesinin daha ii olacağını duydum.bebeğin enerjı algılarının en açık olduğu sureçmiş.

Hamilelikte beslenmeye özen gösterin dedim bende zaten. .

nasıl korunduğunuz da önemli.hap kullanıyorsan bıraktıktan 3 ay kadar bebeği planlamamak gerekli yumurtaların kalitesi açısından

Yap çık diosun yani hayırlısı bakalım
Evet tedavi görmüş cevap alamamis hamile kalmayi bilimsel olarak her yönüyle okumus gebelik hakkinda hatta dogunca nasi besleyecegim konusunda bile arastirmis en az bir ebe kadar bilgi edinmis biri olarak soyluyorum cok kafaya takinca olmuyo arkadasim

Valla Öyle şak diye bebek olmadığı için bazılarımızda kendini bebeğe hazırlamak tuhafıma gitti biraz. zamana bırakın hamile kaldığınızda zaten herşeyi öğrenirsiniz.

Eşinle git bütün tahlilleri vs yaptır. Şeker, vitamin, enzimler vs. Belki dahiliye veya endokrin bölümleri bu konuda yardımcı olabilir. Ben de düşünüyorum ama kilom fazla. Şu anda diyet yapıyorum. Hamilelikten bir kaç ay önce vitamin takviyesi gerekiyormuş.

ben sizi anlamıyorum eşiniz bu aynı yatağa girdiğiniz adam, bebek istediğinizi söylemeye nasıl çekiniyorsunuz? ne var ki bunu söylemekte? benim eşim olsa neler neler söylerim :)
bence şimdiden ne yemeliyim giymeliyim hesabı yapıp olayı gözünüzde büyütmeyin, hamile kalırsanız zaten doktorunuz sizi yönlendirecektir, çevrenizde veya sanalda takip edeceğiniz gebelikle ilgili şeylerden fikir sahibi olursunuz. ne okumanız gerektiği, ruhunuzu nasıl beslemeniz gerektiği vs.

bence erkenden hazırlanmak daha iyi.
hem folik asit hamile kalmadan önce başlanılıyor. onun dışında hamilelikten önce bir jinekolojik muayene de çok faydalı olur. belki tedavi edilmesi gereken bir durum ortaya çıkar.
keza fazla kiloları vermek de güzel bir başlangıç olur.
erkeğin kendini hazırlaması da, ebeveynlerin daha hamilelikten önce iyi beslenmeye başlamaları da önemlidir. hatta hamilelikten daha önemlidir belki. sigarayı bıraktırmak için de çok güzel bir bahanedir hem :)

ilaç kullanıyormuşsunuz, ilacı bıraktığınız ay direk hamilelik düşünmeyin, ilaçların etkisi tamamen geçene kadar bekleyin. kullandığınız ilaçların vücuttan atılış durumuna göre süreyi hesaplayın.

eşinize söyleme mevzusunda arkadaşlara katılıyorum, eşinizden bari çekinmeyin ya.
ben çocuk istiyorum diyerek dalın konuya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…