zamanla tanıdığım eşim ve ailesi

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
103
Merhabalar,

Nerden başlasam. Eşim çok duyarsız tepkisiz soğuk yapıda bir insan. Anne babası da aynı, dünyadan geçmişler. Keşfettiğim kadarıyla teşekkür etmek yok bu ailede. İLetişim kopuk. Eleştiri ve negatif bakış baskın. Takdir ise yok ama abartılı övgü var kendilerinden söz ederken. Ve kızlar sadece maddi birikim var maneviyat sıfır. Para ile oturup para ile kalkıyorlar. Eşim de aynı.
Ben ki çok hassas ve duyarlıyım. ince fikirliyim. Kendimi kırılırken buluyorum. Nasıl baş edebilirim bu aile ile?

Zamanla esin belki sana benzer, manevi yönünü güçlendirir...
Herkes bir olmaz, insanların yıllar içinde bir düzeni, değerler sistemi olusur aile icinde ve bu sistem böyle sürdürülüp gider. Kimse biz doğru muyuz acaba yanlış miyiz diye düşünmez. Belki sizin de birçok yönünüz onlara fazla ve yorucu geliyordur oyle degil mi? O aile icinde en rahat edeceğiniz alanı kendinize açıp oraya yerleşmeye çalışın, eşiniz belki zamanla size benzer ( bu sadece huzur bulabileceği bir aile ortamı Icinde olur) ama ailesi bu şekild E gelmiş, bu şekild E gider. Kendinizi de üzüp yormayin bunları kafaya takarak.

Hayatımın iz düşümünü okudum az önce bu kadar olur:sus:

Teşekkür yok, eline sağlık ya da bir tebessüm..

Sanki ben garson onlar müşteri ve ben görevimi yapıyorum kaldı ki ben garsona da teşekkür ederim.

Kendi cinsinden bahsederken yersiz övgüler ve sırıtış ay Allahım sinir bozucu ama ne yazık ki bu tipler çocuklarını da öyle yetiştiriyor ve salıyorlar biz de itinayla bulup eğitmeye çalışıyoruz:sopa:

Karakterler ve beklentiler bu kadar zorsa, ve zıtsa keşke evlenmeseydiniz o vakit.. İlla ki görüşürken, görmüşsünüzdür bir yerden.

İnsanlar neye göre nasıl asil oluyor. İnsan, insan bana göre.

Asalet; insanlara eğitimle verilemez. Asaletin büyük bölümü soydan, atadan, cibilliyetten, kültürden ve genlerden gelir

-Asil insan; vakur duruşlu, açık sözlü, ilkeli, basit hesaplar peşinde koşmayan, fırsatçı olmayan insandır.

-Asil insan; gözü tok, sözüne sadık, metanet sahibi, özgür ruhludur.

-Asil insan; ağırbaşlı, vakur, karizmatik, lider ruhlu, ferasetlidir.

-Asil insan; hak etmediği bir şeyi talep etmez, ama hakkını da yedirmez.

Asil insan; asla ruhunu satmaz, ruhu saftır. Diz çökmez, gururludur, el etek öpmez.

Napolyon der ki: “İnsanı yücelten iki meziyet vardır: Erkeğin cesur, kadının namuslu olması… İşte bu meziyetler Türk milletinde mevcuttur. Onun içindir ki, Türkler ölür, fakat mağlup olmazlar.!”

Ne yazık ki bu özelliklerin hiç birini taşımıyorlardı :KK45:

Evlerden ırak

Asalet; insanlara eğitimle verilemez. Asaletin büyük bölümü soydan, atadan, cibilliyetten, kültürden ve genlerden gelir

-Asil insan; vakur duruşlu, açık sözlü, ilkeli, basit hesaplar peşinde koşmayan, fırsatçı olmayan insandır.

-Asil insan; gözü tok, sözüne sadık, metanet sahibi, özgür ruhludur.

-Asil insan; ağırbaşlı, vakur, karizmatik, lider ruhlu, ferasetlidir.

-Asil insan; hak etmediği bir şeyi talep etmez, ama hakkını da yedirmez.

Asil insan; asla ruhunu satmaz, ruhu saftır. Diz çökmez, gururludur, el etek öpmez.

Napolyon der ki: “İnsanı yücelten iki meziyet vardır: Erkeğin cesur, kadının namuslu olması… İşte bu meziyetler Türk milletinde mevcuttur. Onun içindir ki, Türkler ölür, fakat mağlup olmazlar.!”

Ne yazık ki bu özelliklerin hiç birini taşımıyorlardı :KK45:

Evlerden ırak
Oooo ben asilimmmmm tey tey hoppa asilimmmmm

Feraset ne?

Merhabalar,

Nerden başlasam. Eşim çok duyarsız tepkisiz soğuk yapıda bir insan. Anne babası da aynı, dünyadan geçmişler. Keşfettiğim kadarıyla teşekkür etmek yok bu ailede. İLetişim kopuk. Eleştiri ve negatif bakış baskın. Takdir ise yok ama abartılı övgü var kendilerinden söz ederken. Ve kızlar sadece maddi birikim var maneviyat sıfır. Para ile oturup para ile kalkıyorlar. Eşim de aynı.
Ben ki çok hassas ve duyarlıyım. ince fikirliyim. Kendimi kırılırken buluyorum. Nasıl baş edebilirim bu aile ile?

Aynı eşimin ailesi ve eşim.Yani eşimde öyle idi simdi daha iyi sukur.Mesafe koydum ailesi ile.Göbegim çatladı ama altlı üstlü oturmamiza rağmen mesafeliyiz

Hayatımın iz düşümünü okudum az önce bu kadar olur:sus:

Teşekkür yok, eline sağlık ya da bir tebessüm..

Sanki ben garson onlar müşteri ve ben görevimi yapıyorum kaldı ki ben garsona da teşekkür ederim.

Kendi cinsinden bahsederken yersiz övgüler ve sırıtış ay Allahım sinir bozucu ama ne yazık ki bu tipler çocuklarını da öyle yetiştiriyor ve salıyorlar biz de itinayla bulup eğitmeye çalışıyoruz:sopa:

Ha ha aynen katılıyorum.

Merhabalar,

Sadece ailesi olsa mesafe koyun derim ama eşiniz de öyle ise maalesef pek bir şey değiştiremezsiniz... paranın tadını çıkarabileceğiniz bir maddiyat varsa keyfinize odaklanın... boşanın demek istemem zira yuva kurmak kolay değil :KK200:

Back
X