Zarafet yoksunu olmak

Aigerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
361
172
103
31
Lise yillarinda öküz lafini duymuslugum bile var.
Tanidigim cogu kiz zarif, kibar, citkirildim, bicir bicir.
Yaydiklari enerji, jest ve mimikleri, sohbetleri, arkadaslik iliskileri, rekabetleri... Hic benzemiyoruz birbirimize.
Onlar gibi yuze gulup tatli tatli laf sokamiyorum, nispet yapmiyorum, acimasizca elestirmiyorum. Begenmedigim bir seyi elestirirsem aninda kiskaniyor durumuna dusuyorum. Arada bir vasat oldugum kendime yuksek hedefler koymamam gerektigi(!) vurgulaniyor.
Erkeklerle iliskilerim arkadaslik sinirlarinda. Genelde severler, ''o da bizden, muhabbete devam'' diyen arkadasim var mesela. Birkac kiskanc, hirsli arkadas disinda gecinip gidiyoruz. Arada onlar da zarafetsiz, kaba, asik suratli oldugumu soylerler.
Ben simdi ne yapayim? Gayet saglikliyim, bakimli bir kiz oldugumu da dusunuyorum. Kizlarla dostluk kurup da surdurememek neyse de surekli ezilmek, nispet dinlemek, elestirilmek ve kabullenici olmak zorunda miyim? :(

Sizi oldugunuz gibi kabul eden kisi ve kisiler ile olun gerisini bosverin.
Bes parmagin beşide bir değil. Herkes aynı değil. Sizinde herkes gibi kendinize has guzelliginiz var onu kullanin.

Ben bunun değişebilir bir şey olduğuna inanmıyorum. Siz böyle bir insansınız, başka türlü davranmaya çalışırsanız kendinizden uzaklaşmaya başlar ve mutsuz olursunuz.

Herkesin doğası ve karakteri başka. O da Bizden diyebiliyorlarsa muhabbetlerden rahatsız olmadığınızı düşünüyorlardır, rahatsızlığınızı belirtin dikkat etsinler biraz. Insanlar bazen sınırın ne olmasi gerektiğini bilemiyorlar.

Ben bunun değişebilir bir şey olduğuna inanmıyorum. Siz böyle bir insansınız, başka türlü davranmaya çalışırsanız kendinizden uzaklaşmaya başlar ve mutsuz olursunuz.

Herkesin doğası ve karakteri başka. O da Bizden diyebiliyorlarsa muhabbetlerden rahatsız olmadığınızı düşünüyorlardır, rahatsızlığınızı belirtin dikkat etsinler biraz. Insanlar bazen sınırın ne olmasi gerektiğini bilemiyorlar.
O cumlede benim laf tasimayacagimi vurgulamaya calismisti aslinda arkadasim. Kizlar tam tersidir mesela kendi aralarinda fisir fisir, bana kimse duyurulmasi gereken etkinlik/sinav falan haberi vermez.

O cumlede benim laf tasimayacagimi vurgulamaya calismisti aslinda arkadasim. Kizlar tam tersidir mesela kendi aralarinda fisir fisir, bana kimse duyurulmasi gereken etkinlik/sinav falan haberi vermez.
Bence bu hoş bir özellik. Ne güzel dedikodu sevmeyen bir insanmissiniz. Bunun zarif olmamakla falan ilgisi yok, karakteriniz diğer kadınlardan farklıymış o kadar.

Dert edip kendinizi değiştirmeye çalışmayın derim.

He o fisir fisir haller üniversitede hep oluyor. Garip bir kümelenme isteği var kadınlarda. Ben de o sorunu çözebilmiş değilim henüz.

Bence bu hoş bir özellik. Ne güzel dedikodu sevmeyen bir insanmissiniz. Bunun zarif olmamakla falan ilgisi yok, karakteriniz diğer kadınlardan farklıymış o kadar.

Dert edip kendinizi değiştirmeye çalışmayın derim.

He o fisir fisir haller üniversitede hep oluyor. Garip bir kümelenme isteği var kadınlarda. Ben de o sorunu çözebilmiş değilim henüz.
Tesekkur ederim, normal olduguma inanmaya basladim.
Hem fisir fisirlar hem de cirkinleserek laf sokmalarina cevap bile verdirtmiyorlar. Sesimi yumusatip kelimeleri uzata uzata uste cikmayip direkt konuya girdigim icin hep ben haksiz, kirici, sevimsiz, kaba oluyorum.

Neden değişesin ki? Seni olduğun gibi kabul etmeyenler için kendini mi değiştireceksin?

Degismekten cok elestirilmek istedim aslinda.
Ben hakliyken kizlar tarafindan agresif, itici kiz durumuna dusuruluyorum. Aslinda yapici tutum izleyen ben oluyorum genelde. Kimseyi elestirmiyorum, kusurlu olsa bile yuzune vurmuyorum. Ama grup halindeyken surekli ezmeye calisiyorlar.

Tesekkur ederim, normal olduguma inanmaya basladim.
Hem fisir fisirlar hem de cirkinleserek laf sokmalarina cevap bile verdirtmiyorlar. Sesimi yumusatip kelimeleri uzata uzata uste cikmayip direkt konuya girdigim icin hep ben haksiz, kirici, sevimsiz, kaba oluyorum.
Öyle olmaya devam edin etrafta fazlasıyla çocuk kılıklı yetişkin kadınlar var zaten. Laf yarıştırma yaşını geçeli çok oldu, açık söyle ne demek istiyorsan diyin onlara bir daha konuşmazlar. :))

Üzmeyin kendinizi yok yere, gayet normalsiniz herkes aynı şekilde davranmak zorunda değil.

şuan bulunduğun ortamdaki çevrenle kendine haksızlık etme, insanlar çeşit çeşit sen de zamanı gelince kendin gibi samimi bir çevre edinir şuan çevrende 'ah ne de güzel sohbetleri var' dediğin kimselerden çok daha sahici dostluklar kurarsın..sallamayıver başkalarının hakkındaki düşüncelerini ve çevre değiştir maddi gücün varsa kurslara gitmeyi dene :)

Degismekten cok elestirilmek istedim aslinda.
Ben hakliyken kizlar tarafindan agresif, itici kiz durumuna dusuruluyorum. Aslinda yapici tutum izleyen ben oluyorum genelde. Kimseyi elestirmiyorum, kusurlu olsa bile yuzune vurmuyorum. Ama grup halindeyken surekli ezmeye calisiyorlar.
Ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de önemli.

Haklı olabilirsiniz söylediğiniz şeylerde ama belki bunu farkında olmadan çok itici bir şekilde ortaya koyuyorsunuzdur. Hepimizin vardır öyle tanıdığı kaba insanlar, dediklerinde haklıdır ama öyle bir söyler ki haklılığı önemsiz kalır.

Laf sokmayı hiç bilmem. İşin kötüsü bana laf sokulduğunu da anlamıyorum. Saf mıyım neyim :)

Benim de genelde sonra dusununce aklima gelir :KK70: Zaten aninda cevap vermeye kalkinca da susturmaya calisiyorlar.
Bence biz saf degiliz, iyi niyetliyiz

Ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de önemli.

Haklı olabilirsiniz söylediğiniz şeylerde ama belki bunu farkında olmadan çok itici bir şekilde ortaya koyuyorsunuzdur. Hepimizin vardır öyle tanıdığı kaba insanlar, dediklerinde haklıdır ama öyle bir söyler ki haklılığı önemsiz kalır.

Ben sinsice yaklasip cici gorunup temkinli temkinli laf sokup uzaklasmiyorum.
Sadece ya ''seni muhatap almiyorum, zaten arkadas degildik'' ya da ''bunu soylemene ne gerek vardi simdi?'' bakisi atiyorum.

Bir arkadasim vardi sohbet etmek istediginde ya da sinav zamani canim, tatlim, bebis diye, sinav sonrasi muhabbet aninda da salak, aptal, lan diye hitap ederdi. Rahatsiz oldugumu hissettirdim, cevap aynen su: Ben sevgilimin yaninda yapmiyorum bi kere! Sen daha kabasin. Sok oluyorum, laf anlatamiyorum, selami kesiyorum. (arkadasliklarimin dogal akis yolagi bu)

Son düzenleme:
şuan bulunduğun ortamdaki çevrenle kendine haksızlık etme, insanlar çeşit çeşit sen de zamanı gelince kendin gibi samimi bir çevre edinir şuan çevrende 'ah ne de güzel sohbetleri var' dediğin kimselerden çok daha sahici dostluklar kurarsın..sallamayıver başkalarının hakkındaki düşüncelerini ve çevre değiştir maddi gücün varsa kurslara gitmeyi dene :)
Insallah :KK70:
Spora gitmeyi dusunuyorum da bu ara calismam gereken birden cok sinav var.

Ne isen osun, degisme
Erkeklerle arkadaslik, kizlarla arkadasliktan cok daha guzeldir, emin olabilirsin

Insallah :KK70:
Spora gitmeyi dusunuyorum da bu ara calismam gereken birden cok sinav var.
spor bütün havanı değiştirir çok iyi bi seçim fakat arkadaş ortamı konusunda çok bişey bekleme derim ama belli de olmaz tabi :) hakkında hayırlısı.

Lise yillarinda öküz lafini duymuslugum bile var.
Tanidigim cogu kiz zarif, kibar, citkirildim, bicir bicir.
Yaydiklari enerji, jest ve mimikleri, sohbetleri, arkadaslik iliskileri, rekabetleri... Hic benzemiyoruz birbirimize.
Onlar gibi yuze gulup tatli tatli laf sokamiyorum, nispet yapmiyorum, acimasizca elestirmiyorum. Begenmedigim bir seyi elestirirsem aninda kiskaniyor durumuna dusuyorum. Arada bir vasat oldugum kendime yuksek hedefler koymamam gerektigi(!) vurgulaniyor.
Erkeklerle iliskilerim arkadaslik sinirlarinda. Genelde severler, ''o da bizden, muhabbete devam'' diyen arkadasim var mesela. Birkac kiskanc, hirsli arkadas disinda gecinip gidiyoruz. Arada onlar da zarafetsiz, kaba, asik suratli oldugumu soylerler.
Ben simdi ne yapayim? Gayet saglikliyim, bakimli bir kiz oldugumu da dusunuyorum. Kizlarla dostluk kurup da surdurememek neyse de surekli ezilmek, nispet dinlemek, elestirilmek ve kabullenici olmak zorunda miyim? :KK43:
Birilerini küçük görme yerme değil ki zerafet tam tersi demektir. Ama şu da varki ben hiç hazzetmem erkek gibi konuşan hemcinslerim den. Naber layn diye sohbet e giren hoş öyle erkeklerden de hazzetmem m ama kadın dediğin kibar olur.

Bacağını açarak bir elin dirsegi sandalye tepesinde oturan.
Yani bazen yeni ortama girince bazı kızlar görüyorum anlamıyorum güçlü görünme çabası mı dır nedir. Sürekli bir argo surekli bir atarlı laflar. Bu ne yaaa şimdi demekten alıkoyamıyorum kendimi. Dışarıdan görsen makyajlı iyi giyimli bir kız. Yanına otur iki muhabbet et doblo sahibi esnaf abi gibi.
Tabi siz böyle misiniz bilmem ama zarafet yoksunu olan bir tip te böyle olanlar benim için.

Erkekler ile sohbete gelince abartmamak gerek. Yani sadece erkek yanında oturup onlara kanki olucam diye sohbetlerine her daim ortak olursanız sizi artık karşı cins olarak bile görmezler. İstediğiniz kadar güzel olun kural bu.

Back
X