zarar vermekten korkuyorum

LiLithy

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
492
10
318
41
Balıkesir
Bugun naptım ben yaaa . Kızlar o kadar agrasifleştim ki artık kendime dur diyemiyorum. Oldum olalı sinirli bi yapım vardı zaten ama son 6 7yıldır eskisi kadar sinirli, agrasif tavırlarım yoktu. Önceden sebebi ergenliktenmidir nedir sinirlendiğimde vurup kırar hırsımı çıkartırdım ama artık eskisi gibi değildim. Belki bi yaştan sonra kaynaklanan olgunlukmudur bilmiyorum ama sinirime hakim olmaya başladım ve sinirlendiğimde bi şekilde bastırıyordum fakat bu seferde hemen gözlerim doluyordu. Şimdi durumum yine değişti. Bugun bi sorun yaşadım hemde hiç tanımadığım bi adamla ve o an kendimi kaybettim adama nasıl bağırıyorum kendime hakim olamadım ve inanırmısınız ben kendimden korktum karşımdaki adam 2 katım adam bile benden korktu resmen canavara dönüştüm kötükedihüso o an o sinirle bunu anlayamıyorum ama şuan mantıklı düşünce o anki duygumun hırsımın ve nefretimin ne derece tehlikeli oldugunun farkındayım. Korkuyorum kendimden, bi sinir anında birine zarar vericem diye kontrol edemiyeceğim diye kendimden korkuyorum. :sinifsinif:

bende senin gibiyim..geçen gün benimde başıma bişey geldi çıldırmış gibi bağırdım adama..sonra sakinleşince farkettim resmen canavara dönüşmüşüm..kendime hakim olamadım..sanki ufacık şeyleri bile takıyor gibiyim..kendi kendime içimde mesele haline dönüştürüyorum.dışardan bakanda bana çok özenir,hiç bişey takmaz,neşeli diye..aslında öyle olmadığımı anladım...Allah yardımcımız olsun...

kolay kolay sinirlenmem ama sinirlendiğimde de gözüm doner...
bugüne kadar kaç tane telefon parcaladim sayamiyorum bile..
bir kere de erkek arkadasıma çok kızmıştım ve tırnaklarımı ensesine geçirmiştim 2 hafta izi kaldı
küçükken de Abime çok zarar vermiştim..
sinirlenince karşımdakini görmüyor gözüm..umrumda bile olmuyor..
universitedeyken hocanın üstüne yurumustum..
damarıma basıldığında psikopat olabiliyorum..

Valla bazen öyle şeyler yaşıyoruz ve öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki;
gazetelerin 3.sayfa haberlerine konu olan o cinnet anını tüm damarlarımızda hissediyoruz.
Ama;
Bir şekilde bir şeyler bizi tutuyor,tutmak zorunda.Kötü değiliz sadece sinirliyiz çünkü.
Bu sebeble sanmam ki sizde birilerine zarar vereseniz,
elbet faturası birine çıkıyor bu sinirli anların ama en ağır bedeli kişinin kendisi öder hep.
Yani en büyük zarar kendinizedir.

ben tam tersini düşündüm.o sizin 2 katınız olan adam size zarar verseydi,yada bir gün bir psikopata rastladığınızda ve öyle avaz avaz bağırdığınızda,o kişi buna sinirlenip size bıçak çektiğinde hatta bunu yaralama ve öldürmeye kadar getirdiğinde olan yine size olacaktır. çünkü karşınızdaki insanı tanımıyorsunuz. bir gün böylesi karşınız açıkabilir ve kendinizi ya hastanede yada mezarda bulabilirsiniz.
olmuyormu bu tip olaylar. dolu.
biri ,hatırlıyorum yıllar önce,arabayla birini geçti diye sadece bunedenle yolu kesilip kurşun yağmuruna tutulmuştu
. o yüzden kendi hayatınız için bu huyunuzdan vazgeçin bir an önce..

kızlar ben bile korktum sizden şu anda naniknanik

sakin olun lütfen :))

hırçın bir yapın var demekki,stresten uzak kalmaya çalış,meditasyon yoga falan yap,

her insan kendini kaybeder,ama bunu tanımadığın bir adama göstermen daha tehlikeli...

bende geçen gün sinirden farkında olmadan sevgilimin kolunu tırnaklayıp şakır şakır kanattım,çok utanıyorum

Çok haklısın. Ama inan asıl korkum bu gibi durumda birinin bana zarar vermesi değil allah korusun böyle bişey başıma gelebilr ama ben asıl başkasına zarar vermekten korkuyorum. Yani diyorum ki eger o sinir anında karşımdaki insana zarar verseydim bunun sonuçlarını nasıl kaldırabilirim birine zarar verme yada birini üzme fikri beni çok endişelendiriyor. Çünkü özümde kimsenin üzülmesini yada kimseye zarar gelmesini istemeyen biriyim ama demekki insan kendini bi yerde tutamıyormuş. İnanırmısınız hep dua ediyorum allahım nolur bi kargasanın içinde bulmayım kendimi diye çünkü nevrim dönünce kendimden nefret ediyorum o kişi ben değilim yaaa....

...Stresten uzak kalmaya çalışıyorum zaten. sürekli kendimi temkinliyorum yogadan felan anlamam maalesef doktora gitmeyidi düşündüm ama bu aralar doktor içn ne zamanım var nede param Birde bu yaşadığım olaylar sadece dünkü olaydan kaynaklanan bi durum değil bende sinir anında karşımdaki insana ufak tefek zarar verdiğim için günün birinde dönülmez bi hata yapnaktan korkuyorum

ben de sen gibi çok aşırı sinirliyim ufak şeylerden bile nem kapıyorum.sinirden beynim ağrıyo.gözüm dönüyo resmen her şeyi yapabilecek kapasitedeyim o an. ve sinirimi azıcık bastırsam gözlerim doluyo...ben kendime bi çözüm bulabilsem... bilmiyorumkismile ben ona buna şuna her şeye sinirleniyorum :sinifsinif:

tatlım bence doktora git bi kan degerlerıne baktır bende de asırı sınırlılık var b12 eksıklıgınden kaynaklandıgını soyledı doktor dert varsa caresı de vardır guzelım sıkma tatlı canını nefes egzersızlerı yap acık havada dolas denız havası al cocuklarla hayvanlarla ılgılen cok ıı gelır

aynısı bende de war
engellemeye cok calıstım bundan 1 bucuk sene önce daha kötüydüm
son 6 aydır ii gibiydim
bu aralar tekrar basladı
nişanlımın elinde kolunda hep benim tırnak izlerim
çok utanıorum kendimden
o an gözüm hiçbişey görmüo elim ayagım titrio önce
we elimin altında ne warsa onu parcalamadan rahatlayamıorum
bi keresinde caydanlıgı carpmıstım cay doldururken tepsideki bardaklar kırıldı
anneme karsı da cok agrasifim
kırdııım telefonların haddi hesabı yok
ne yapmalıyım bilmiorum
bazen bende kendimden korkuorum
we bu aralar bi psikiyatriye gitmenin ii olucaını düşünüorum sizde öyle yapabilirsiniz

b12 eksikliği sinir mi yapıo ilk defa duyuyorum
bende de war
ilaç kullandım 2 gün
ama ilaçlar cidden cok agır kokuo
we cok da kötü etkilio:umursamaz:
o yüzden bıraktım

Kişiler zamanla yaş ilerledikçe öfkesini kontrol altına almayı öğreniyor. Ama bazı kişiler bunda zamanla pek değişme göstermeyebilir. Sizde öle gibisiniz sanki. Gün içinde yaşadığınız sıkıntılar, özel hayatınızdaki sorunlar bir sinir patlaması, hareketlerinizi kısıtlama şeklinde olabilir. Sorununuz devam ederse bir psiklogla görüşün, inanın çok faydasını görürsünüz..

herşeyin azı karar çoğu zarar ne çok sessiz olmak lazım ne de kendini kaybedecek kadar sinirli olmak.. genelde sinirliyken hiç konuşmadan içinizden 10a kadar sayın derler bu insanın sinirini az da olsa yatıştırırmış ani şekilde hareke etme sakon insanın karşısına kimin ne zaman çıkacağı belli değil bu devirde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…