zavallı kedicik:( yardımınıza ıhtıyacım varr

florasa

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
268
1
318
Hakkari
kızlar bu aksam pıknıge gtmıstık orda bı kedı buldum o kadar mınıkkı karnındakı tuyler henüz çıkmamış daha gözleri bıle tam açılmamıs yuruyemıyor çok küçük zar zor eşimi ikna edip onu eve gtrdım ama sut ıcıremıyoum yogurt yemıyor zar zor bıraz kıyma yedirdim su ıcırdım ona nasıl bakıcam. buyuk bı kuş kafesınde bakıcam mecburen esım yerde degdıgını grursem yemek yıyemem ewde dıyor gercı o yokken gezdırıyorum ben onu :D şimdi yıukayıp kuruttumda kafeste uyuyo nası bakıcam ben bu mınıge tuvltnı nası yapıcak akıl werın

Ufff canım bi daha sakın yıkama eğer dediğin kadar küçükse yavru kedilerin vücud ısısı bizimkiyle bir değil 39 derece normal onlar için çok iyi kurutup sıcak bi yerde tut. Kıymada çok ağır olur onun için sütü sulandırıp şırıngayla veya biberonlar vermeyi dene.Tuvaletinide kendisi yapamaz bi pamugu ılık cayla veya zeytinyagıyla ıslatıp poposuna masaj yapıp tuvaletini yaptırman gerek.Sırtınada pıt pıt vurup gazını çıkart. Helal olsun sana bu arada çoook öptüm seni :16:

kuş kafesinde mi bakacaksın???

yazık yahu hayvana.... facebooktan hayvanseverler diye bi sayfa var oraya mail at da yuva bulur onlar inşallah

veterinerde ya da petshopta anne sütü yerine geçen bir süt tozu var onu biberonla içirmelisin.

tuvaletini yaptırmazsan arkadaşın dediği gibi, ölür :(

ayrıca normal bizim içtiğimiz süt de kabız yapar.

kolay gelsin. ama güzel bi yuva bul ya, kuş kafesi de ne :(

kuş kafesinde mi bakacaksın???

yazık yahu hayvana.... facebooktan hayvanseverler diye bi sayfa var oraya mail at da yuva bulur onlar inşallah

veterinerde ya da petshopta anne sütü yerine geçen bir süt tozu var onu biberonla içirmelisin.

tuvaletini yaptırmazsan arkadaşın dediği gibi, ölür :(

ayrıca normal bizim içtiğimiz süt de kabız yapar.

kolay gelsin. ama güzel bi yuva bul ya, kuş kafesi de ne :(

canım sadece yatıcam zaman kafese koyyorum şimdi balkonda gezınıyo bugun petshopada gdıcem tuvaletınıde 2 defa yaptırdım

Ufff canım bi daha sakın yıkama eğer dediğin kadar küçükse yavru kedilerin vücud ısısı bizimkiyle bir değil 39 derece normal onlar için çok iyi kurutup sıcak bi yerde tut. Kıymada çok ağır olur onun için sütü sulandırıp şırıngayla veya biberonlar vermeyi dene.Tuvaletinide kendisi yapamaz bi pamugu ılık cayla veya zeytinyagıyla ıslatıp poposuna masaj yapıp tuvaletini yaptırman gerek.Sırtınada pıt pıt vurup gazını çıkart. Helal olsun sana bu arada çoook öptüm seni :16:

canım zaten yıkadıktan sonra hemen kuruttum sutu falan cok denedım ama yedıremıyorum yalnız çok miyavlıyo komsular delircek :D

canım sadece yatıcam zaman kafese koyyorum şimdi balkonda gezınıyo bugun petshopada gdıcem tuvaletınıde 2 defa yaptırdım

anladım, inşallah bulursun o dediğim sütten, buarada balkondan düşmesin :( daha yeni bi arkadaşımın kedisi balkondan düşüp öldü :(

Arkadaşlar söylenmesi gereken herşeyi söylemiş o yüzden tekrar anlatmama gerek yok sadece tebrik etmek istedim sizi inşallah sorunsuz büyür :16:

anladım, inşallah bulursun o dediğim sütten, buarada balkondan düşmesin :( daha yeni bi arkadaşımın kedisi balkondan düşüp öldü :(

canım daha tam yuruyemıyo bıle dusmezz yalnız bısey sorcam sen yıkama dıyosun ama bu hayvan tuvaletını yaparken heryerne bulastıryo napıcam ben cok kotu kokuyo yıkamadan nasıl olcak

canım daha tam yuruyemıyo bıle dusmezz yalnız bısey sorcam sen yıkama dıyosun ama bu hayvan tuvaletını yaparken heryerne bulastıryo napıcam ben cok kotu kokuyo yıkamadan nasıl olcak

bilmiyorum ki, ishal gibi mi? bulaşıyo demişsin ya, normalde çok sıvı değil kakası. bir veterinere götürme şansın var mı?

ben küçücükken aldım hiç yıkamadım kedilerimi, hiç bulaştırmadılar ama :/

not: gerçi seninki çok küçük pamukla yaptırıyorsun, bilemedim

Son düzenleme:
canım sen en iyisi şu adrese bi mail at, sanırım o kedinin sıcak tutulması falan da lazım. acil yaz konuya da

belki süt anne ilanı geçerler, emziren bi kedi varsa yakınlarında, ona verirler emzirir...

haysevder@gmail.com

Allah yardımcın olsun inşallah iyi olur

bilmiyorum ki, ishal gibi mi? bulaşıyo demişsin ya, normalde çok sıvı değil kakası. bir veterinere götürme şansın var mı?

ben küçücükken aldım hiç yıkamadım kedilerimi, hiç bulaştırmadılar ama :/

not: gerçi seninki çok küçük pamukla yaptırıyorsun, bilemedim

canım böle tam dikilemiyo ondan heralde yoksa ıshal falan değil

kızlar bişey daha sorcam kedının gözlerıde dewamlı akıyor ben pamukla falan temızlıyorum ama gorup gormedıgını nasıl anlarım sanki gormuyo gbı

İç-dış parazit tedavisini yaptırdınız mı?

İç parazit;iğne yada hap olarak
Dış parazit için ise (pire,kene vs) Ense damlası yada sprey olarak uygulanıyor..

Bunların yapılmasının erken olup olmadığını bir veterinere götürerek öğrenin..Hem gözlerine de bakılmış olur..

Son düzenleme:
İç-dış parazit tedavisini yaptırdınız mı?

İç parazit;iğne yada hap olarak
Dış parazit için ise (pire,kene vs) Ense damlası yada sprey olarak uygulanıyor..

Bunların yapılmasının erken olup olmadığını bir veterinere götürerek öğrenin..Hem gözlerine de bakılmış olur..

veterne götüremem şuan köydeyim :( ewde ne yapılabılır

Şu an yapabileceğiniz en iyi şey onu sıcak tutmak

Sıcak su torbası doldurun, çok da sıcak olmasın, fazla dolaşmasına izin vermeyin. Gözlerine ılık suya batırılmış pamukla pansuman yapın.

Bir cezvede; bir tutam pirinç, bir tutam mercimek ve bir fiske şeker (çok az olmalı şeker,sadece kan şekerini dengelemek için) pişirin. Sulu bir karışım olsun, süzün ve sonra şırınga ile 2 saatte bir besleyin, bağırması açlığındandır. Bebeklerin vücut ısıları yetişkin hayvanlar gibi değil, bu sıcakta bile üşürler, kalebodur üzerinde dolaşmasına izi vermeyin. Veteriner bulmaya gayret edin. Günde iki kez sulandırılmış süt de ilave edin beslenmesine. Et,kıyma,yoğurt,sakatat vs.. vermeyin, kolay gelsin

Şu an yapabileceğiniz en iyi şey onu sıcak tutmak

Sıcak su torbası doldurun, çok da sıcak olmasın, fazla dolaşmasına izin vermeyin. Gözlerine ılık suya batırılmış pamukla pansuman yapın.

Bir cezvede; bir tutam pirinç, bir tutam mercimek ve bir fiske şeker (çok az olmalı şeker,sadece kan şekerini dengelemek için) pişirin. Sulu bir karışım olsun, süzün ve sonra şırınga ile 2 saatte bir besleyin, bağırması açlığındandır. Bebeklerin vücut ısıları yetişkin hayvanlar gibi değil, bu sıcakta bile üşürler, kalebodur üzerinde dolaşmasına izi vermeyin. Veteriner bulmaya gayret edin. Günde iki kez sulandırılmış süt de ilave edin beslenmesine. Et,kıyma,yoğurt,sakatat vs.. vermeyin, kolay gelsin

canım çok gezemiyo zaten sabah balkonda ona bı kose yaptım orda takılıyo :) altında bel havlusu serili soguk oldugunu sanmıyorum tuvaletınde suan bı problem yok ben ona bıras masj yapıyorum 5 dk sonra bı bakıyorum yapmıs cişini:D yalnız gunde 50 cc sut içiyo bu yeterlimidir onun ıcın dedıgın karısımıda yapıcam bide gözleri lacivert ve görmuyo suan akmıyo gozlerı acık ama gorup gormedıgınden emın degılım

Canım sütü sakın olduğu gibi verme ılıt ve suyla karıştır o şekilde ver.Hafif dişleri varsa whiskasın yaş mamalarından al.Onlara bayılırlar.Benim kediciğim de yavruydu bulduğumda ama dişleri vardı fare kadardı büyüklüğü yaş mamayla besledim.Tuvaletini ilk andan beri kumda yapıyorlar endişen olmasın.Sen sadece arada onu kumunun üzerine koy.Tuvaletini yaptıktan sonrada ılık bir suya pamuk batırıp poposunu sil.Yoksa çok problem oluyor tuvaletleri konusunda.Umarım sağlıklıca büyür.

Canım bu arada ishalse yavru kedinin ishal olması tehlikeye işaret olabilir yarın mutlaka veterinere götür.Yıkarken de umarım kafasını ıslatmamışsındır kulaklarına su kaçması çok tehlikeli.Bir dahaki yıkayacağında ıslak bezle silsen yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Canım sütü sakın olduğu gibi verme ılıt ve suyla karıştır o şekilde ver.Hafif dişleri varsa whiskasın yaş mamalarından al.Onlara bayılırlar.Benim kediciğim de yavruydu bulduğumda ama dişleri vardı fare kadardı büyüklüğü yaş mamayla besledim.Tuvaletini ilk andan beri kumda yapıyorlar endişen olmasın.Sen sadece arada onu kumunun üzerine koy.Tuvaletini yaptıktan sonrada ılık bir suya pamuk batırıp poposunu sil.Yoksa çok problem oluyor tuvaletleri konusunda.Umarım sağlıklıca büyür.

Canım bu arada ishalse yavru kedinin ishal olması tehlikeye işaret olabilir yarın mutlaka veterinere götür.Yıkarken de umarım kafasını ıslatmamışsındır kulaklarına su kaçması çok tehlikeli.Bir dahaki yıkayacağında ıslak bezle silsen yeterli olacaktır.

artık yıkamıyorum canım zaten tuvaletını ypıncada ıslak bezle sılıyorum sutu de ılıtıp azcık seker azcık yumurta katıyorum ıcne ama gunluk 50 cc içirebiliyorum sence yetermı doyuyomudur carsıya ındıgımde hem veternere sorcam hemde yas mama mutlaka alıcam cok mınık dıslerı war elımı ısırmaya calısıyo bıde devamlı uyyo normal mı bu

Back
X