• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Zayıf bebek sorunsalı..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yusmer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
1.802
830
123
Merhaba kızlar.. Benım bebegım 2930 kg 50 cm dogdu.. İlk ay iyi kilo aldı sonra kilo alımı düştü. Doktorumuz mama verme emzır dedı benı ıkna ettı 5 aylıkken yogurt olsun meyve puresı olsun yavas yavas basladım.. Hamd olsun kızım yedıgı zaman guzel yer yeterkı hasta diş donemi olmasın .. Ama gel gelelim zayıfız anne sutude alıyoruz..14 aylık kuzum 3 ay hıc kılo almadı yurudugunden beri.. Bu ay 200 gr almıs.. 8.5 kılo 77 cm boyu... Çok hareketlı bı bebek 3 aylıkken ayakta tutardık adım atar yürür dü 4 bucuk aylıkken fln kolunun uzerıne surunerek heryerı gezmeye başladı.. 5aylıkken dişler çıktı yani nasıl desem herseyı cok erken oldu.. Ama zayıf olunca mıllet bunlara bakmıyor.. Sankı ben ac bırakıyorum gbı dusunuyo lar .. Sızden ıstegımm ben daha ne yapayım bu cocuga kılo alsın tombık tombalak olmazda 1 kılo açığımız var onu kapatsak ıyı olacak insallah .

Merhaba canım valla insanlara kanitlicaksin diye heba etme sırf oyuzden yemiyo diye bağırdığı mi hatırlıyorum kızıma biri zayıf diyince delleniyorum benim kizimda 2700 doğdu çok zayıftı bakmadım oldum şimdi 3 yaşında 17 kilo pek kafana takma yeterki sağlıklı olsunlar canım

Merhaba canım valla insanlara kanitlicaksin diye heba etme sırf oyuzden yemiyo diye bağırdığı mi hatırlıyorum kızıma biri zayıf diyince delleniyorum benim kizimda 2700 doğdu çok zayıftı bakmadım oldum şimdi 3 yaşında 17 kilo pek kafana takma yeterki sağlıklı olsunlar canım
maşallah senınkı cok guzel buyumus sankı bız o kadar olamayız gbıme geliyor yaa . Gecen bırı dedı bıyolojı dersıne ver iskelet diye incelesinler gel de takma gel de üzülme :(

Bebekler de her insan gibi farklı yapılara sahiptir, bedenlerinin bir doğrusu azı çoğu yine kendine özgüdür.
Kilo şöyle hesaplanır, bir bebek 6 aylıkken doğum kilosunun 2 katına, 1 yalında 3 katına ve 2 yaşında 4 katına ulaşmalıdır.
Bebeğin sağlıklı beslendiği aldığı kilodan değil, boyunun uzamasından anlaşılır.
Büyük oğlum 2700 doğup, 2400 e düştü, siz düşünün ne kadar küçüktü.
Aynı sizin gibi 5 aylık emekledi aynı ay diş çıkardı, 1 saniye duramaz bağlasak da duramaz çözer atar o derece kıpır kıpır.
Ve hep kilo sorunu oldu ama doktorumuzun dediği çocuğun yapısı bu, 2 yaşında maksimum 12 kilo olur bu çocuk dedi ve gerçekten şuan 12 kilo 100 gram.
Kilo aldırmaktan çok sağlıklı beslenmeye odaklanın.
Yemek sorunu yoksa( ki benim oğlum aç yaşıyor) önemli bir şey değil zayıf olması.

Bebekler de her insan gibi farklı yapılara sahiptir, bedenlerinin bir doğrusu azı çoğu yine kendine özgüdür.
Kilo şöyle hesaplanır, bir bebek 6 aylıkken doğum kilosunun 2 katına, 1 yalında 3 katına ve 2 yaşında 4 katına ulaşmalıdır.
Bebeğin sağlıklı beslendiği aldığı kilodan değil, boyunun uzamasından anlaşılır.
Büyük oğlum 2700 doğup, 2400 e düştü, siz düşünün ne kadar küçüktü.
Aynı sizin gibi 5 aylık emekledi aynı ay diş çıkardı, 1 saniye duramaz bağladak da duramaz çözer atar o derece kıpır kıpır.
Ve hep kilo sorunu oldu ama doktorumuzun dediği çocuğun yapısı bu, 2 yaşında maksimum 12 kilo olur bu çocuk dedi ve gerçekten şuan 12 kilo 100 gram.
Kilo aldırmaktan çok sağlıklı beslenmeye odaklanın.
Yemek sorunu yoksa( ki benim oğlum aç yaşıyor) önemli bir şey değil zayıf olması.
Yani sağlık sorunu yok cok sukur.. Bende cok zayıfım bana cektı bırazda ama gercekten cook uzuluyorum bu duruma evden cıkasım gelmıyor bazen.. Masallah bız 12 olur muyuz bilmiyorum 2 yasında olamayız bıle umudum yok almıyor.. Bıde yıyo ama hemen altına yapıyo bugun 4 defa yaptı artık kafayı yıcem

Yani sağlık sorunu yok cok sukur.. Bende cok zayıfım bana cektı bırazda ama gercekten cook uzuluyorum bu duruma evden cıkasım gelmıyor bazen.. Masallah bız 12 olur muyuz bilmiyorum 2 yasında olamayız bıle umudum yok almıyor.. Bıde yıyo ama hemen altına yapıyo bugun 4 defa yaptı artık kafayı yıcem
Kaka sayısı fazla olması iyi bir şeydir.
Benim oğlum 7 kere falan yapardı, gına gelirdi artık.
Olursunuz merak etmeyin, hatırlıyorum da 13 aylıkkem hastalanmıştı ve 9 kilo ya var ya yoktu, şuruplar kilo bazlı veriliyor ya gramına kadar hesaplamıştım kaç ml vereceğim diye.
Ama bu dönemlerde aylık zaten alacağı kilo 50 100 gramdır, ayrıca emin olun kilo iyi bir şey değil.
Doktorumun diğer söylediği, kilo almasını istiyorsan kuru ekmek yedir, pirinç pilavı yedir çocuk kilo alır ama boya gitmez böylece genetiğine obezite yatkınlığını eklemiş olursun derdi.
Sizi en iyi ben anlarım çünkü adeta kemik torbası oğlum, bir bebeğim daha var o 8 aylık ve 10 kilo.
Aynı kıyafetleri giydirebiliyorum, siz düşünün üzüntümü.
Çünkü benimki aç yaşıyor, günde 1 meyve 1 bardak süt, bazen yerse birkaç parça et ya da tavuk bu kadar.
Koskoca 24 saat bunları tüketiyor.
Yemiyor çocuk ya her sofra olayımız cinnet anı benim için.
Ama sizde yemek reddi yoksa hiç üzülmeyin, çünkü zayıf ya da eksik değil doğum kilosmun 3 katına ulaşmış.

Tıpa mi takalim napalim, saglikliya boşver, benimkide 2 yaş 10kg.

Kaka sayısı fazla olması iyi bir şeydir.
Benim oğlum 7 kere falan yapardı, gına gelirdi artık.
Olursunuz merak etmeyin, hatırlıyorum da 13 aylıkkem hastalanmıştı ve 9 kilo ya var ya yoktu, şuruplar kilo bazlı veriliyor ya gramına kadar hesaplamıştım kaç ml vereceğim diye.
Ama bu dönemlerde aylık zaten alacağı kilo 50 100 gramdır, ayrıca emin olun kilo iyi bir şey değil.
Doktorumun diğer söylediği, kilo almasını istiyorsan kuru ekmek yedir, pirinç pilavı yedir çocuk kilo alır ama boya gitmez böylece genetiğine obezite yatkınlığını eklemiş olursun derdi.
Sizi en iyi ben anlarım çünkü adeta kemik torbası oğlum, bir bebeğim daha var o 8 aylık ve 10 kilo.
Aynı kıyafetleri giydirebiliyorum, siz düşünün üzüntümü.
Çünkü benimki aç yaşıyor, günde 1 meyve 1 bardak süt, bazen yerse birkaç parça et ya da tavuk bu kadar.
Koskoca 24 saat bunları tüketiyor.
Yemiyor çocuk ya her sofra olayımız cinnet anı benim için.
Ama sizde yemek reddi yoksa hiç üzülmeyin, çünkü zayıf ya da eksik değil doğum kilosmun 3 katına ulaşmış.
Ay canım Allah yardımcın Rabbım kuzuna bol bol iştah versın inşallah..demekkı tamamen yapısal 2 kardes bıle aynı olamıyorken dıger bebeklerle çocuklarımız nasıl aynı olsun.. Benım sıkıntım milletin söyledikleri sende bilirsin bı parka fln çıkınca çocukların kilosunu ınceler dururum sonra moralım bozulur bırıde ay cok zayıf dedı mı tamamm yanı o gun oyle gıder bana.. Allahım baska dert vermesın insallah canları sagolsun

Aynen, bana diyolar aç mı bırakıyorsun. Bende evet annesi olarak aç bırakıp surunduruyorum diyorum yada gülüp geciyogeç boşver, elalemin lafı bitmez.
Kaynanam dıyor getır bız bakalım beceremiyorsun.. Sute sekerı ekmeği dolduruyor hadı yedır bunu onu cocuk yer mı yemıyor yanı sıralı tatlı yedırıyo süreklı.. Oyle kıloyu ben napayım cocuguma zarardan baska bıse degıl.. Gulup gecemiyorum kı zaten bende kılo almak ıcın ugrasıyorum baya kızımda bana cektı garibim :)

Ay canım Allah yardımcın Rabbım kuzuna bol bol iştah versın inşallah..demekkı tamamen yapısal 2 kardes bıle aynı olamıyorken dıger bebeklerle çocuklarımız nasıl aynı olsun.. Benım sıkıntım milletin söyledikleri sende bilirsin bı parka fln çıkınca çocukların kilosunu ınceler dururum sonra moralım bozulur bırıde ay cok zayıf dedı mı tamamm yanı o gun oyle gıder bana.. Allahım baska dert vermesın insallah canları sagolsun
Amin Allah hepimizin yavrusunu korusun inşallah.
O zayıf diyenlere ‘ evet ben çok sağlıklı beslenmesine dikkat ediyorum, her türlü protein, karbonhidrat ve vitamine gün boyunca yer ayırınca böyle fit olunuyor fos kilo değil’ dersiniz.
Aynen öyle iki kardeş bile bambaşka, her bebeği kendi gelişim sürecinde takip etmek gerek.
Düzenli bir artış var mı, geriye düşme oluyor mu, gücü yerinde, zihni açık mı vs.
Bana da gittiğim bir kaç saçma doktor iştah açıcı verdi, ailelerimiz bile sürekli baskı yapıyor bu böyle olmaz diye ama çocuğumun yapısı bu kilo alsın diye hiçbir şekilde müdahale edemem.
Benim tek derdim 10 aydır ağzına sürmediği çorba, sulu yemek, sebze gibi şeylerden bir çatal da olsa verebilmek.
Varsın zayıf olsun, atletizme yöneltiriz büyük avantaj olur.:anne:

Kaynanam dıyor getır bız bakalım beceremiyorsun.. Sute sekerı ekmeği dolduruyor hadı yedır bunu onu cocuk yer mı yemıyor yanı sıralı tatlı yedırıyo süreklı.. Oyle kıloyu ben napayım cocuguma zarardan baska bıse degıl.. Gulup gecemiyorum kı zaten bende kılo almak ıcın ugrasıyorum baya kızımda bana cektı garibim :)
Afedersin de biri bana getir ben bakayım bakamıyorum dicek de onu alır yerin dibine gömer gömer çıkarırım, bakma sen ona hadsiz ya.

Amin Allah hepimizin yavrusunu korusun inşallah.
O zayıf diyenlere ‘ evet ben çok sağlıklı beslenmesine dikkat ediyorum, her türlü protein, karbonhidrat ve vitamine gün boyunca yer ayırınca böyle fit olunuyor fos kilo değil’ dersiniz.
Aynen öyle iki kardeş bile bambaşka, her bebeği kendi gelişim sürecinde takip etmek gerek.
Düzenli bir artış var mı, geriye düşme oluyor mu, gücü yerinde, zihni açık mı vs.
Bana da gittiğim bir kaç saçma doktor iştah açıcı verdi, ailelerimiz bile sürekli baskı yapıyor bu böyle olmaz diye ama çocuğumun yapısı bu kilo alsın diye hiçbir şekilde müdahale edemem.
Benim tek derdim 10 aydır ağzına sürmediği çorba, sulu yemek, sebze gibi şeylerden bir çatal da olsa verebilmek.
Varsın zayıf olsun, atletizme yöneltiriz büyük avantaj olur.:anne:
Aynen haklısın bende dıyorum gıtsın bale yapsın bari :) yememesı daha zor arkadaşım anlıyorum seni diş cıkarırken benımkıde yemez çıldırıyorum resmen Allah sabırlar versin sana.. Bi arkadasımın kızıda yemıyordu 3 yasında çiğnemeyi bılmıyo daha tam ama sut ıcıyo kılo aldı baya memeden kesılınce sende gunluk sut vermeyı dene belki verıyosundur benımkı oneri sadece :)

Aynen, bana diyolar aç mı bırakıyorsun. Bende evet annesi olarak aç bırakıp surunduruyorum diyorum yada gülüp geciyogeç boşver, elalemin lafı bitmez.
Valla ben onu da denedim doktor önerisiyle.
1 gün boyunca sadece biberon maması verdim, ertesi gün büyük bir iştahla yiyeceğini umarak.
Aksine o gün de yemek yemedi.
Ertesi gün biberonu da kestim, 1 tane muz yedi ve çocuğum gene yemek yemedi.
Artık yapıp emek ettiğim nimetleri elleriyle mıncık edip bulamaç yapıp oyun oynamasına, nimeti heder etmesine mi yanayım yememesine mi bilemiyorum.

Afedersin de biri bana getir ben bakayım bakamıyorum dicek de onu alır yerin dibine gömer gömer çıkarırım, bakma sen ona hadsiz ya.
Kaynana olunca bıse dıyemıyorum tabiki yaşlı bıde baya... Aman canım benim toplumda şu algı var kılolu bebek saglıklı yemek yıyen bebek..zayıfsa saglık sız ac gezen bebek.genetıgı kımse katmıyor ısın ıcıne

Yani bıgun gelıp yıcek mecbur ama bu surecte yıpranan bız oluyoruz malesef ki
Valla ben onu da denedim doktor önerisiyle.
1 gün boyunca sadece biberon maması verdim, ertesi gün büyük bir iştahla yiyeceğini umarak.
Aksine o gün de yemek yemedi.
Ertesi gün biberonu da kestim, 1 tane muz yedi ve çocuğum gene yemek yemedi.
Artık yapıp emek ettiğim nimetleri elleriyle mıncık edip bulamaç yapıp oyun oynamasına, nimeti heder etmesine mi yanayım yememesine mi bilemiyorum.

Yani bıgun gelıp yıcek mecbur ama bu surecte yıpranan bız oluyoruz malesef ki
Vallahi öyle.
Evde eşimle bana ayrı yemek, büyük oğlum belki yer diye ona sevdiği ayrı yemek, küçük oğluma ek gıda sürecindeyiz ayrı yemek pişiriyorum.
Ve deliricem artık birgün ben.
Her gün nimetleri dökmekten de bu yememe inadından da bıktım.
Elimden kepçe düşmüyor:halay:
Büyüyünce indiricem kafasına o kepçeyi az çekmedim senden diye.

Vallahi öyle.
Evde eşimle bana ayrı yemek, büyük oğlum belki yer diye ona sevdiği ayrı yemek, küçük oğluma ek gıda sürecindeyiz ayrı yemek pişiriyorum.
Ve deliricem artık birgün ben.
Her gün nimetleri dökmekten de bu yememe inadından da bıktım.
Elimden kepçe düşmüyor:halay:
Büyüyünce indiricem kafasına o kepçeyi az çekmedim senden diye.
Yaa yogurt da mı yemez yogurtla kakalasan:)

Back
X