ZAYIFLAR NASIL GıYıNMELı
Yazının başlığını okuduğunuzda eminim ki aman bu da sorun mu keşke ben de zayıf olsam da bu sorunu yaşamasam diyenleriniz olmuştur. Ama inanın ki; bu da kilolular kadar zayıflarında kendilerine çok sorun ettiği bir durumdur. Bu kişinin boyu da çok uzunsa problem daha da artar. Zayıf olmak giyim konusunda her zaman avantaj değildir. Yaşamımın bir bölümünde ben de çok zayıftım ama inanın ki; kıyafet seçimim çok zor olmuştu. Düşündüğünüz gibi “ne giysen yakışır” lafından çok uzak oluyorsunuz. Atalarımızın bir sözü üzerine yazmak istiyorum. Gerçekten de “bir dirhem et, bin ayıp örter” cümlesi çok doğru. Giydiğiniz kıyafetin içinde kayboluyorsunuz. Ya dar kıyafetlerin içinde cılız bir görüntü ya da kabarık bol kıyafetlerin içinde de emanet gibi duruyorsunuz Yani kilolu olmak kadar çok zayıf olmak da aynı derecede sinir bozucu.
Bu konuda önerilerim ise; dar ve streç kıyafetlerden uzak durmak olacak. Bunun yerine kumaş olarak daha kalın ve fazla sarmayan tarzda olanları tercih etmeniz, bol büzgülü ve pileli iri desenler büyük kareler ve puantiyelerin kullanıldığı kıyafetler giyinmeniz, tam size göre olacaktır.
Zayıf olmanın dışında bir de çok uzun boy probleminiz varsa, işiniz biraz daha zor. Çok uzun boylularda duruş problemi de olur. Uzun boyu gizlemek için, eğilerek durmayı tercih ederler. Bu da ne giyerseniz giyin, daha kötü durmasına sebep olur. Daha önceki bir yazımda da bahsettiğim gibi ne giyersek giyelim, en güzel modeli de seçsek eğer duruşumuz güzel değilse, hiçbir işe yaramayacaktır. Bırakın boyunuzun uzunluğunun keyfini çıkarın. Boyunuzu gizlemek için eğik durmayın. Unutmayın ki; bu eğik duruşunuz boyunuzu gizlerken bir yandan da sizi kambur gibi gösterecektir. Bence kambur gibi görünmektense, uzun boylu görünmeyi tercih etmelisiniz. Çünkü bu da size Allah’ın bir lutfudur. Sizin gibi uzun boylu olmayı isteyen birçok kişi olduğunu düşünüp, mutlu olmaya çalışın derim.
Kısa boy problemi olanlara da bir şeyler yazmak istiyorum. Tek renk ve düz kesim elbiseler silüetinizi daha uzun gösterir. Etek boyunuzu da dizden aşağıda tercih edin. Bunun yanı sıra; yüksek topuklu ayakkabı ve bir de saçınızın üst tarafı kabarık bir model tercih ettiğinizde görüntünüz en az bir 10cm uzun görünecektir.
Alt ve üst beden uyumsuzluğu varsa; üst bedeniniz kısaysa etek veya pantolon belini düşük tercih edin. Bu kısa olan üst bedeninizi uzun gösterecektir. Bacak boyunuz kısaysa bu sefer tam tersi olarak. Etek veya pantolonda da yüksek bel olan modelleri tercih edin. Bu da bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir
Giyim kuşam konusunda yazacaklarımı bitirirken, en son şu cümlelere yer vermek istiyorum. Hanımlar aslında önemli olan ne giyersek giyelim; o giysilerin içinde ne kadar mutlu olduğumuzdur. Bazen öyle olur ki; en pahalı, en güzel, en yakışan kıyafeti giydiğimizde bile içinde mutsuz olabiliriz. Mutlu olmak sizin elinizdedir. Ufak-tefek kusurları problem yapıp, dünyayı kendinize ve yakınlarınıza zehir etmeyin. Unutmayın ki; her şeyin başı sağlık. Sağlıklı olmanın yolu da düzgün moral ve huzurdan geçer.
Alıntıdır