Zayıflama Kampında Ölüm

sana_baby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
1
0
86
İstanbul
Doktor Muzaffer Kuşhan’ın Polenezköy’-deki lüks zayıflama kliniği 19 yaşındaki Dila’nın ölümüyle sarsıldı. Türkiye’nin tanınmış işadamlarından Ali Dürüst’ün yeğeni Dila Kurt 1,5 ayda 15 kilo birden verince kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu olay üzerine tüm gözler daha önce de bir Amerikalı işadamının ölümüyle gündeme gelen Kuşhan’ın ünlü kliniğine çevrildi.

Belirlenen program çerçevesinde kendisine verilen sabah, öğle, akşam öğünlerini yedi, sıkı bir egzersiz programına alındı. Ölümün olduğu gün Dila’yı annesi, babası ve kardeşleri ziyarete gelmişti. Kız kardeşi Şima’ya ders çalıştıran Dila aniden oturduğu yerden yere düştü. Bir anda mosmor olan genç kıza ilk müdahale ailesinden geldi.

Kızlarının kalp krizi geçirdiğini anlayan aile “Doktor” diye bağırdı, fakat artık çok geçti. Dila üç dakika içinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Gerçekten çok üzücü kilolarımızdan kurtulmaya çalışırken saglıgımızdan olmayalım.En saglıklısı haftada 2kg geçmemek diyetisyenlernde söyledigi gibi normali bu vucuda bukadar yüklenmeyelim..

Son düzenleyen: Moderatör:
bende okudum ya kız 19 yaşındaymış daha yazık...
muzaffer kuşkanın sitesine girip inceledim baya insnı zayıflatmışlar ama ölümlerde cabası gim göze alır güvenir....

yazık cok yazık keşke kilolu olsaydı da hayat da olsaydı orası zayıflama kampı değil nazi kampına benzemiş allah rahmet eylesin gül gibi gencecik kız ölüme gitmiş. Kampın programını okudumda günde günde sabah akşam toplam 14 km yurutuyorlar doğru durust beslenme yok kuzenım gıtmıstı ac kalıyorlarmıs arada tekrar yüzme yada spor ustune de bir ton para verıyorsunuz ve gül gibi gencecik evlanı kalp krizinden kaybet allah sabırlar versin ailesine yakınlarına eşine dostuna....

öncelikle Allah rahmet eğlesin....yakınlarının başı sağolsun...okuyunca şaşırdım şimdi...ben de hep çok param olunca ilk işim oraya gitmek olacak deyip duruyordum...Allahtan çok param olma gibi bir şansım yokmuş....çünkü ben orada amacın sadece zayıflatmak olduğunu değil, sağlık olduğunu da düşünüyordum....bence ilk kampa alınmadan önce oraya başvuranların kamp için uygun olup olmadığını belirlemek ve düzenli kontrol yapmak gerek..eminim şimdi öyle bir açıklama yapacaklardır ve belki de yapıyorlardır gerçekten ama görmezden gelmiş olma ihtimalleri de var.....zaten kilo sağlık için verilmeli, kilo vermek için sağlığımdan olacaksam vermeyim kilolarımı.......

1.5 ayda 15 kilo baya fazla. hele bir de kalple ilgili ufak da olsa 1 sorunu varsa bu kadar hızlı kilo vermek daha da tehlikeli olmuştur. ailesinin başı sağolsun ..

ben de bir ara arastirmistim o klinigi... verilen yemek cok az degil ama spor cok fazla yapiyorlar...gunluk 4-5 saati spora ayiriyorlar.mutlaka kalbin ritmi bozulmustur,ben oyle dusunuyorum...
merak ettigim sey su; suanda orada geride kalanlar nasil devam edebiliyorlar?
Allah ailesine sabir versin,cok zor...

yazik gencecik bir beden daha topraga kavusmus.birde dr.konturolünde sözde.kizlar saglikligimizi kaybetmeden yapalim su diyetleri.aslinda normal yiyceksin iki tabak yiyorsan bir tabak yiyceksin.bu kilolar sadece spor eksikliginden yapisip kaliyor üzerimize hareket azligindan.ALLAH RAHMET EYLESIN:AILESINE SABIR VERSIN INSALLAH:

Herkesin metabolizması farklı çalışır herkesin sağlık sorunları farklıdır. Bu durumda herkese aynı diyeti uygulamak yanlış. Çok yazık olmuş.

Asıl ilginç olan Sağlık Bakanlığı'nın konuya dair yaptığı açıklama: Kuşhan'ın Zayıflama Merkezi, sağlık kuruluşu olarak herhangi bir ruhsat/izin belgesine sahip değilmiş..
Bildiğiniz otel statüsünde..
Hani özrü, kabahatinden büyük derler ya, bu misal.. Böyle bir izni olmadığı için bizim yükümlülüğümüzde değil diyorlar..

Hey yavrum hey!

Güler misin? Öldürür müsün? Ve kimi?

ben başka bir sorun olduğunu düşünüyorum. belki de kalp sorunu vardı kızın ve bunu muzaffer kuşhana söylemediler?? o adam o kadar insanı zayıflattı saglıklı kilosuna kavuşturdu..

bende simdi Haberlerde Duydum Allah Rahmet eyLesin
O doktorda Millete Diyet Veriyor ama kendisi yaglarini aldirmak icin ikinci kez masaya yatmis
salak adam madem diyetlerin yariyo sen nyie ameliyatla yaglarini aldiriyon allah islah etsin..

Konuyla ilgili son gelişmeler:

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan, “Dr. Muzaffer Kuşhan’ın Kliniğinde Ölüm” başlıklı haberlerle ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan incelemenin sonuçlandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Kuşhan’ın konaklama tesisinde kalan Dila Kurt’un ölümü sebebiyle, yataklı konaklama tesisi ruhsatına haiz işletmesinde, izinsiz ve ruhsatsız olarak obezite tedavisine yönelik tıbbi faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla ilgili müfettişlik kanaati aşağıdaki gibidir.

Op. Dr. Muzaffer Kuşhan’ın izin ve ruhsata tabii bir tıbbi faaliyet olan obezite tedavisini, izinsiz ve ruhsatsız olarak gerçekleştirdiği kanaatine varılmıştır.

Kuşhan’a ait yataklı konaklama tesisinin, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, tüm faaliyetlerinin engellenmesine yönelik girişimde bulunulmasına karar verilmiştir.

Raporun bir örneği, Op. Dr. Kuşhan’ın eyleminin adli yönüyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.”

-alıntı-

bende okudum ya kız 19 yaşındaymış daha yazık...
muzaffer kuşkanın sitesine girip inceledim baya insnı zayıflatmışlar ama ölümlerde cabası gim göze alır güvenir....

Ben dün Haber Turk ' te tevafuken gördüm bu konuyu daha önce duymamıştım bilesenağlama
ınanır mısınız tüylerim diken diken oldu,o annenin acıyla kendinden geçmiş hali,anlamsızlaşmış ve cayır cayır yanan bakışları,evldına olan hasreti,tamamlanamayan cümleleri..
Ya ne denir ki,ne..
Sözün bittiği,tıkandığı,körleştiği yer...
Zayıflama merkezlerini geçtim medya ya olan ufak güvenim de bertaraf edildi..
Yazıklar olsun,aylarca senelerce her kanalda her gazetede Kuşhan da Kuşhan diye beynimizin etini yediler büyülediler bizi adeta..
Ve boy boy ilanı her dakika reklamı olan bu merkezin KAÇAK olduğunu öğrendiğimde tekrar beynimden vuruldum..
19 yaşında dünyalar güzeli bir kız yasenağlama O gözleri okyanus un derinliklerini andırdı bana ..
Nur içinde yat Dila..
Allah sabır versin,10 ay oldu evimde tencere kaynamıyor diyor anneciği,oturup su içemiyorum diyor:gitme:
her yerde onun kokusu onun ayak sesleri..

Ben bu konuda medya kadar halkımızdaki patavatsız kişileri ki bilhassa bayanları suçlu biliyorum
Öyle arkadaşlar var ki kişiyi kilosuna göre değerlendiriyor ne yüreği ne insanlığı önemli onlar için ay çok kilo almışsın o bacaklar ne o kollar ne..Bu yaşta olmaz incecik olman lazım diye diye gençlerin ruhunu öldürüyorlar resmen,psikolojilerini alt üst ediyorlar..
onlar da her türlü şok diyete her yola giriyorlar bu sayede.

Lütfen daha duyarlı olalım
Özellikle ergenleri kilo ve dış görünüşleri için eleştirmeyelim,MEDYA ya bel bağlamayalım,onlara teslim olmayalım,seçici davranalım..
Olan o kızcağıza oldu başka Dila lara olmasın:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…