• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zayıflamada triod hormonu

iyot eksikliği malasef triod hastalığının baş sebebidir..Eğer vucut iyot eksikliği çekerse tiriod bezi yavaş çalışır buda guatır , adet düzensizliği , sürekli üşüme hali, unutkanlık , sürekli yorgunluk ve uyuma hali , çabuk kilo alma gibi bir çok kişiyi mutsuz edecek faktörlere neden oluyor..
lahana , karalahana , turp , şalgan ,karnıbahar gibi sebzelei sakın tüketmeyin ; bu sebzeler vucutta iyot eksikliğine yol açıyor..
iyotlu tuz kullanın ancak bunu kullanırken saklama koşulllarına dikkat edin .Kesinlikle dış ambalajı koyu CAM bir kavonozdo ağzı sıkı kapatılmış ve güneş görmeyen bir yerde ( iyotun hiç eğer kavaonuzun ağzı açık kalırsa hiç bir etkisi kalmaz mutlaka sıkı kapatılmalı ) muhafaza edilmeli ve yine yemek ocaktan alınmaya yakın bu tuz ilave edilmeli..Bunun dışında deniz ürünleri , süt ürünleri ve bazı sebzelerde var

İYOT EKsikliği dediğiniz nedir acab?
birde ben suan spora gidiyorum
evet pek fazla yedıklerıme dıkkat etmedım
59 dan 61e cıkıyorum
sabah 57 oluyorum aksam bi bakıorm 59 olmusum
aklım almıyor yanı dıkkat etsemde bu boyle :KK43:
iyot eksikliği malasef triod hastalığının baş sebebidir..Eğer vucut iyot eksikliği çekerse tiriod bezi yavaş çalışır buda guatır , adet düzensizliği , sürekli üşüme hali, unutkanlık , sürekli yorgunluk ve uyuma hali , çabuk kilo alma gibi bir çok kişiyi mutsuz edecek faktörlere neden oluyor..
lahana , karalahana , turp , şalgan ,karnıbahar gibi sebzelei sakın tüketmeyin ; bu sebzeler vucutta iyot eksikliğine yol açıyor..
iyotlu tuz kullanın ancak bunu kullanırken saklama koşulllarına dikkat edin .Kesinlikle dış ambalajı koyu CAM bir kavonozdo ağzı sıkı kapatılmış ve güneş görmeyen bir yerde ( iyotun hiç eğer kavaonuzun ağzı açık kalırsa hiç bir etkisi kalmaz mutlaka sıkı kapatılmalı ) muhafaza edilmeli ve yine yemek ocaktan alınmaya yakın bu tuz ilave edilmeli..Bunun dışında deniz ürünleri , süt ürünleri ve bazı sebzelerde var

Bu yukarda yazılanları pek tuketmıorm zaten sebze ıle aram yok , kaya tuzu fılanmı alıp kullanayım yada ne yapmam lazm tuzlu mu yıyeyım? Bırde smdı uc hftadr spora gıdıyorum
Ama cok sukur bır kılo kaybım yok, nabıcam moralm bozuluyor resmen, 59 dan cıkmıyorum 59 dan ınmıorm :(

Bu yukarda yazılanları pek tuketmıorm zaten sebze ıle aram yok , kaya tuzu fılanmı alıp kullanayım yada ne yapmam lazm tuzlu mu yıyeyım? Bırde smdı uc hftadr spora gıdıyorum
Ama cok sukur bır kılo kaybım yok, nabıcam moralm bozuluyor resmen, 59 dan cıkmıyorum 59 dan ınmıorm :KK43:
malasef aynı sıkıntı bende de var 66 kilodon çok şükür 57 kiloya düştün taplam bir ayda evde iyotlu tuz kullanıyorum balık sevmen ama haftada bir yağda kızartmadan fırında buğulama yöntemiyle pişirdiğim balıkları yemeye başladım iyotlu tuzu sadece sabah kahvaltısnda hazırladığım salataya koyuyordum bu şekilde hem zayıfladım hemde şu ana daha iyi hissediyorum ..

birde bunları yapsanız dahi hemen sonuç beklemeyin vucut her şeyi hemen kabül etmiyor kendini savunmaya çekiyor daha sonra istediğiniz cevabı veriyor

Bende 0 grubuyum ve yukarda sayılan belirtilerin çoğu bende var.. Bi test yaptirmam lazım. Yıllar önce sağlık ocağında baktirmistim bisey çıkmamıştı ama tekrar baktirmak lazım..

Bende 0 grubuyum ve yukarda sayılan belirtilerin çoğu bende var.. Bi test yaptirmam lazım. Yıllar önce sağlık ocağında baktirmistim bisey çıkmamıştı ama tekrar baktirmak lazım..[/QUOTEbende o grubundayım test yaptırsanız dahi bir şey çıkmıyor ancak bu kan grubuna sahip olanlarda iyot eksikliği daha fazla çıkıyor buda daha sonra triod hastalığına davetiye çıkarıyor.
ben çok abartılı olmamak koşuluyla iyotlu tuz kullanmaya başladım birde hafadada bir kızartma olmayan balık tüketiyorum
bunu yaklaık 3 aydır yapıyorum üşüme ve çabuk kilo almam gibi etmenler azaldı

Merhaba arkadaşlar benimde troidlerim yavaş çalışıyor ilaç kullanıyorum ocak aynından bu yana diyet yapıyorum 25 kilo verdim halada vermeye devam ediyorum ama ilacı kullanmasaydım bu kiloları veremezdim

Merhaba arkadaşlar benimde troidlerim yavaş çalışıyor ilaç kullanıyorum ocak aynından bu yana diyet yapıyorum 25 kilo verdim halada vermeye devam ediyorum ama ilacı kullanmasaydım bu kiloları veremezdim
harikasınnnnn
benim troid bezim yok ilaçla çalışıyor ben ocaktan beri anca 14-15 kilo verebildim sen kaç kiloydun arkadaşım neler yaptın yazabilirmisin

harikasınnnnn
benim troid bezim yok ilaçla çalışıyor ben ocaktan beri anca 14-15 kilo verebildim sen kaç kiloydun arkadaşım neler yaptın yazabilirmisin

Nasıl verdınız ya ! Bende ılac alıorm bılemıorm belkı ılacın dozumu yetmıyor ben eurythx 25mg kullanıyorum, testlerm yapılcak bu hafta, bogaz ultrason cektrdım bırsey yok dedı dr sadece trıoıd duvarında kalınlasma var dedı neyse artık o ! bır aydr dıkkat edıyorum , spor yapıorm ama bı 59 oluyorm bı 57 oluyorum! Bende anlamadım nabıcam

Nasıl verdınız ya ! Bende ılac alıorm bılemıorm belkı ılacın dozumu yetmıyor ben eurythx 25mg kullanıyorum, testlerm yapılcak bu hafta, bogaz ultrason cektrdım bırsey yok dedı dr sadece trıoıd duvarında kalınlasma var dedı neyse artık o ! bır aydr dıkkat edıyorum , spor yapıorm ama bı 59 oluyorm bı 57 oluyorum! Bende anlamadım nabıcam
ben ameliyat sonrası 111 kiloya çıktım şimdi 96-97 de takılı kaldım ilacım başta az geliyordu çerez tabağıyla yada küçük pasta tabağıyla yemek yiyordum herşeyi kıstım ama 1 kilo bile veremedim taki lacı normal dozuna gelene kadar levitron 150 mg kullanıyorum 1.5 ay var daha kontrolüme galiba bu da az geliyor ağustostan beri kilo veremedim dikkat etmezsem o kadar hızlı kilo alıyorum ki şaşıp kalıyorum diyet yok hayatım da çıkardım o şekilde zaten zayıflayabildim önce hipotroidliler hep kilo alır zayıflamak için çok uğraşır inancını kafamdan sildim zayıflarım zayıflıycam vee zayıflıyorum inancını beynime kazıdım sağlıklı beslenmeliyim dedim kemikler kandaki kalsiyumu çok hızlı çekiyor bende ameliyatta sorun oldu da onun için yoğurdu sütü her gün yedim içtim bir baktım benim iştah gidiyor tatlı şekerli birşey canım çekmiyor sonrada burda kk de yoğurt kürlerini okudum meğer yoğurt yağ yakıp iştah kapatıyormuş böyle böyle derken 15 e yakın kiloyu verdim ilaç dozu çok önemli az gelirse acından ölsen de zayıflamıyorsun çok gelirse de iştahın artıyor metabolizma çok hızlanıyor yiyorsun aynı kalsan da zayflamıyorsun amannn ne uzun yazdım :)))

ben ameliyat sonrası 111 kiloya çıktım şimdi 96-97 de takılı kaldım ilacım başta az geliyordu çerez tabağıyla yada küçük pasta tabağıyla yemek yiyordum herşeyi kıstım ama 1 kilo bile veremedim taki lacı normal dozuna gelene kadar levitron 150 mg kullanıyorum 1.5 ay var daha kontrolüme galiba bu da az geliyor ağustostan beri kilo veremedim dikkat etmezsem o kadar hızlı kilo alıyorum ki şaşıp kalıyorum diyet yok hayatım da çıkardım o şekilde zaten zayıflayabildim önce hipotroidliler hep kilo alır zayıflamak için çok uğraşır inancını kafamdan sildim zayıflarım zayıflıycam vee zayıflıyorum inancını beynime kazıdım sağlıklı beslenmeliyim dedim kemikler kandaki kalsiyumu çok hızlı çekiyor bende ameliyatta sorun oldu da onun için yoğurdu sütü her gün yedim içtim bir baktım benim iştah gidiyor tatlı şekerli birşey canım çekmiyor sonrada burda kk de yoğurt kürlerini okudum meğer yoğurt yağ yakıp iştah kapatıyormuş böyle böyle derken 15 e yakın kiloyu verdim ilaç dozu çok önemli az gelirse acından ölsen de zayıflamıyorsun çok gelirse de iştahın artıyor metabolizma çok hızlanıyor yiyorsun aynı kalsan da zayflamıyorsun amannn ne uzun yazdım :)))
İşin özü yogurt mu :)))
Bende hıc sevmem kı yaw nabıcam bılemıorm

İşin özü yogurt mu :)))
Bende hıc sevmem kı yaw nabıcam bılemıorm
bende yoğurt işe yaradı yemek önceleri yedim mi iştahım kapanıyor bir taşla iki kuş hem yağ yakımını yapıyor hem iştah kesiyor :)
sodalı limonlu ayran dene sen de gülüm

Yemeklerde iyotlu tuz kullanmak, mümkün olduğu kadar çok balık, pırasa, kuru erik, yumurta, taze fasulye, pazı, soğan, sarmısak, dut veya dut kurusu, havuç yemek; erik hoşafı, ve havuç suyu içmek ,şalgam (marketlerdeki hazır şalgam olmaz ) çok faydalıdır. Ayrıca kabız olmamaya gayret etmek gerekir. Lahana, mısır ve turp da yenmemelidir.Ayrıca bol protein tüketilmelidir

Tiroidin en büyük ilacı cevizdir. Kabuğu ve perdesiyle birlikte 25 tane cevizi bir litre suyun içinde 5 gün tutun. Hazırlanan sudan sabah akşam birer fincan içip, cevizleri de yiyin. BAdem ve kuru baklagiller mutlaka tüketilmeli
Yine tiroid eksiliğinde en büyük yardımcı ÇİNKO ve SELEZYOM VİTAMİNLERİDİR .Bunlarda ıspanak mantar (doğal olanı işlenmiş beyazlatılmış olanı değil ) kırmız et kabak çekirdeği bunların dışında
Hindi eti , Karides ,Kuşkonmaz ,Bezelye , Peynir ,Kahvaltılık yulaf ,Kuzu ciğeri ,Siyah çikolata , Kakao tozu Yer fıstığı Yengeç , Fasulye , Badem , Göğüs tavuk eti , Kuru fasulye , Muz , Kaju Enginar , Yumurta , Kabak ,

TRİOD DE en önemli şey beslenme , sigra ,alkol , su ve ekserziz bunlara da dikkat edin..

Bunlar sizlerinde bildiğiniz şeydir ama burda ki önemli tiyolar yemek yerken kesinlikli sıvı hiç bir içecek alınmamalı (su çay ayran kola vb ) yemek yedikten 2 sonra su içilmel tedavi süresince kahve çay azaltılmalı kola alkol hiç alınmamalı..yemek yemeden yarım saat önce su içmenizde sizi faydası çok olur .eğer yemek yerken sıvı tüketirseniz triod için beslenmeniz hiç bir anlam ifade etmez çünkü su ile mide asiti yana yana gelince mide şaşırıyor ve besinleri direk bağırsağa gönderiyor bağırsak sindirilmeyen gıdaların besinlerini emzimlere çevirmeden dışarı atmaya çalışır buda yarar yerine zarar verir..
bu günlük bu kadar

cevizi komple hiç kırmadan kabuklu haliyle mi atacağız suya pek anlayamadım biraz daha açıklar mısınız acaba rica etsem

cevizi komple hiç kırmadan kabuklu haliyle mi atacağız suya pek anlayamadım biraz daha açıklar mısınız acaba rica etsem
Cevizi kırıyorsunuz , kırılan cevizin içinde dış kabuğundan hariç bir kabuk yada zar ona ne dediklerin tam olarak bilmiyorum cevizle birlikte onu atıyorsunuz suyun içine (( hazır su olsun yalnız ucuz satılan su olmassa daha iyi olur markasına dikkat edin klorlu su olmaz buna mutlaka dikkat edin ).
Cevizin en dış kabuğunu kırdıktan sonra atın o bir işe yaramaz sadece ceviz ve cevizin içndeki o kabuk yada zar onu suyun içine atın..
Ağzını iyice kapatın güneş yada ışık görmemesine özen gösterin

Back
X