• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflamayı kolaylaştıran tavsiyelerim

berreesen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
15
2
36
Tokat
Uzun zamandır kendimce gözlemliyorum zayıflamakta etkisi olan, diyetteyken yapmamız-yapmamamız gereken şeyleri yazacağım.

1-) Yürüyüşe çıktığımızda kulaklıkla müzik dinlemek vazgeçilmezlerimizdendir, ben de bunu çok yaparım. Ve bir gün yine bunu yaparken hareketli şarkılarda hızlı ve tempolu yürüdüğümü, slow şarkılarda ise mıyır mıyır yürüdüğümü farkettim. Yani yürürken hareketli şarkılar dinlemenizi tavsiye ediyorum.
2-) Örneğin diyettesiniz ya da diyette değilsiniz az yemek istiyorsunuz ama sofrada bir kaşık ondan iki kaşık bundan derken kendinizi tutamıyorsunuz ve sonradan çok yediğinizi farkedip pişman oluyorsunuz. Dün akşam diyet listeme göre yalnızca 1 tabak sebze yemeği yiyip kalkmam gerekirken azıcıktan birşey olmaz diyip pilav, kızartma türü şeyler de yediğimi farkettim ve sonradan pişman oldum. Yapmanız gereken, herkes sofradayken sizin sadece yemeniz gerekeni alıp yemek anında masadan uzak bir yerde yemeniz. Bu emin olun çok işe yarıyor sadece yemeniz gerekeni yiyorsunuz.
3-) Ne de olsa doyunca bırakırım düşüncesi ile tabağınızı sonuna kadar doldurmayın. Azıcık koyun, doymadığınızı hissederseniz biraz daha alırsınız. Tabak dolu olunca yemeğin yarısında doysanız bile farketmeseniz de kendinizi şartlandırıyorsunuz kalmasın bitireyim diye, bu da örneğin 1 kilo alacağımıza 3 kilo almamıza neden oluyor.
4-) Okuldayken arkadaşlarla kantine gidiyoruz, birşeyler yemek istesem de cüzdanımı yanıma almıyorum. Çünkü alırsam biliyorum ki karnımın aç olmamasına rağmen yemek yiyeceğim. Bu kendimi tutmak için iyi bir yöntem, size de faydalı geleceğine eminim.
5-) Sigara iştahı kesiyor evet ama ne yalan söyleyeyim karnım açken hiç çekilmiyor, ama yine de açlığımı bastırması için içiyorum. Birkaç saat sonra yine acıktığımı farkedince kendime minik bir parça simit bölüyorum, doyduğumu farkediyorum o bitince elim yine poşete gidiyor ama kendimi tutuyorum. Bakıyorum aklım fikrim o poşette gözüm sürekli ona kayıyor ellerim ona gidiyor, o poşeti ortadan kaldırıyorum. Sorunlara kökten çözüm :)

Aklımda buraya bunları yazana kadar başka tavsiyeler de vardı ama şu anda hatırlayamıyorum :) sizin de tavsiyeleriniz varsa buraya yazabilirsiniz. Konu yanlış yerde ise affola :)

Son düzenleme:
Uzun zamandır kendimce gözlemliyorum zayıflamakta etkisi olan, diyetteyken yapmamız-yapmamamız gereken şeyleri yazacağım.

1-) Yürüyüşe çıktığımızda kulaklıkla müzik dinlemek vazgeçilmezlerimizdendir, ben de bunu çok yaparım. Ve bir gün yine bunu yaparken hareketli şarkılarda hızlı ve tempolu yürüdüğümü, slow şarkılarda ise mıyır mıyır yürüdüğümü farkettim. Yani yürürken hareketli şarkılar dinlemenizi tavsiye ediyorum.
2-) Örneğin diyettesiniz ya da diyette değilsiniz az yemek istiyorsunuz ama sofrada bir kaşık ondan iki kaşık bundan derken kendinizi tutamıyorsunuz ve sonradan çok yediğinizi farkedip pişman oluyorsunuz. Dün akşam diyet listeme göre yalnızca 1 tabak sebze yemeği yiyip kalkmam gerekirken azıcıktan birşey olmaz diyip pilav, kızartma türü şeyler de yediğimi farkettim ve sonradan pişman oldum. Yapmanız gereken, herkes sofradayken sizin sadece yemeniz gerekeni alıp yemek anında masadan uzak bir yerde yemeniz. Bu emin olun çok işe yarıyor sadece yemeniz gerekeni yiyorsunuz.
3-) Ne de olsa doyunca bırakırım düşüncesi ile tabağınızı sonuna kadar doldurmayın. Azıcık koyun, doymadığınızı hissederseniz biraz daha alırsınız. Tabak dolu olunca yemeğin yarısında doysanız bile farketmeseniz de kendinizi şartlandırıyorsunuz kalmasın bitireyim diye, bu da örneğin 1 kilo alacağımıza 3 kilo almamıza neden oluyor.
4-) Okuldayken arkadaşlarla kantine gidiyoruz, birşeyler yemek istesem de cüzdanımı yanıma almıyorum. Çünkü alırsam biliyorum ki karnımın aç olmamasına rağmen yemek yiyeceğim. Bu kendimi tutmak için iyi bir yöntem, size de faydalı geleceğine eminim.
5-) Sigara iştahı kesiyor evet ama ne yalan söyleyeyim karnım açken hiç çekilmiyor, ama yine de açlığımı bastırması için içiyorum. Birkaç saat sonra yine acıktığımı farkedince kendime minik bir parça simit bölüyorum, doyduğumu farkediyorum o bitince elim yine poşete gidiyor ama kendimi tutuyorum. Bakıyorum aklım fikrim o poşette gözüm sürekli ona kayıyor ellerim ona gidiyor, o poşeti ortadan kaldırıyorum. Sorunlara kökten çözüm :)

Aklımda buraya bunları yazana kadar başka tavsiyeler de vardı ama şu anda hatırlayamıyorum :) sizin de tavsiyeleriniz varsa buraya yazabilirsiniz. Konu yanlış yerde ise affola :)

sağol canım o kadar yararlı konu ki:16:

1.bende farkettim.slow acıklı müzik dinlerken yürümeyi bırak duruyorum.ama pop veya rap dinleyince koşu bile oluyor o yürüyüş:1:
2.valla ben sofradan kalksam annem fena laf eder.hiç uğraşamam ona laf anlatacağım diye.ama artık tutuyorum kendimi:1:
3.gene anne durumu.az koymaz ki kadın.tabağı doldurur.onun yüzünden kilo aldım:1:
4.okula bende para götürmezdim.yerim tutamam kendimi diye.
5.bugün oldu o dediğin 1 parça pohaça yedim.gerisi gelecekti.gözümü poşete diktim:1:.ama kendimi tuttum.

tavsiyelerini bekliyorum:16::16:

o zaman benimde bi kaç önerim olucak kızlar

1. her yemekten önce 1 2 bardak su içmek
2. yemek kasıgı yerine tatlı kasıgı kullanmak daha yavas yememize neden olur
3. aralara ögün koymak ama tabiki abartmadan 1 adet meyve , form krakerler gibi

ben doğumdan sonra çok kilo aldım ve bunları veremiyorum.daha doğrusu diyet yapamıyorum :(((

Neden yapamıyorsun? İnan ben de senin gibiydim. Diyete başlıyordum her diyetim en fazla 2 gün sürüyordu. Fazla kilolarımı vermeye çalışmakla geçiyor şu son 3 yılım. Azar azar verdim geriye kaldı fazladan 6 kilo. İnsan istedikten sonra her şeyi yapar canım, hiç diyet yapamayan boğazını tutamayan biri olarak söylüyorum. İsteyince oluyor gerçekten. İrade meselesi aslında. Kendini şartlandır şu gün şunları yemeyeceğim diye, oluyor. Her şey insanın kafasında başlıyor ve bitiyor. Yapamam diye başlarsan tabi ki yapamazsın. Şu an etrafımdaki herkes "bu kaçıncı diyetin olmaz uğraşma" gibisinden şeyler söylüyor ama ben ilk defa kafaya bu kadar koymuşum, pes etmiyorum. Şu an yaptığım diyet dayanabildiğim en uzun diyet. İnsan inandıktan, kendine güvendikten sonra yapamayacağı hiçbirşey yok. Yeter ki iste..

teşekkürler güzel gözlemler ve gerceklerrrrrrr bunlar dikkat etmek lazım :)

ben doğumdan sonra çok kilo aldım ve bunları veremiyorum.daha doğrusu diyet yapamıyorum :(((

canım hiç üzülme bence kafanda bu olayı bitirip karar veririsen yaptığın diyet bi süre sonra alışkanlığın olmaya başlıyor ..bende hamileyken 30 kilo aldım 45 den 75 e çıktım doğum dan sonra giden 10 kilomu 2 yılda oğlumu emzirirken geri aldım tabi eşimde benle birlikte...:1:bebeğimi 2 yaş sonunda memeden kesince hiç beklemedim ertesi gün diyete başladık eşimle birlikte dr.ayça kayanın 1 ayda 8 kilo verdiren listesi vardı kk'da ve harfi harfine ona uyduk ben 1 haftada 3 kilo eşim ise 5 kilo verdi ve devam ediyoruz 2 haftamızdayız 1 aydan sonra da detokslarla destekleyip ikimizde eski kilolarımıza dönene kadar savaşıcaz yemeklerle:56:durmak yok...:1::nazar:kararlı ol ve başla!gerisi gelecek sen istersen tabi...:34:

sağol canım o kadar yararlı konu ki:16:

1.bende farkettim.slow acıklı müzik dinlerken yürümeyi bırak duruyorum.ama pop veya rap dinleyince koşu bile oluyor o yürüyüş:1:
2.valla ben sofradan kalksam annem fena laf eder.hiç uğraşamam ona laf anlatacağım diye.ama artık tutuyorum kendimi:1:
3.gene anne durumu.az koymaz ki kadın.tabağı doldurur.onun yüzünden kilo aldım:1:
4.okula bende para götürmezdim.yerim tutamam kendimi diye.
5.bugün oldu o dediğin 1 parça pohaça yedim.gerisi gelecekti.gözümü poşete diktim:1:.ama kendimi tuttum.

tavsiyelerini bekliyorum:16::16:

ahaha süper benim annemde öyle :D :D

Benimde bazı tavsiyelerim olacak.Bendede pko hastalığı var ve buda normal hızda kilo vermemi engelliyor.Birde tiroitlerime baktırmamı istedi diyetisyenim çünkü diyet ve spor yapmama rağmen kilo vermem yavaştı.Tiroitler yüksek çıktı şimdi ilaç kullnıyorum.Diyete başlamadan önce hormon tahlili yaptırın özelliklede tiroitlere baktırın.Yemek tabaklarınızın boyutu büyükse küçültün tabak boyunu.Yemek kaşığıyla ölçerek koyun tabağınıza yiyeceğiniz miktarı.Ben koşu bandında bir yanlış yaptım koştum oysaki koşu bandına yeni başlayan biri koşma yerine az tempoda sonra tempoyu artırarak yapmalıymış.Koşunca hiçbirşey değişmedi tartıda.Ama yürümeye başlayınca azar azarda olsa gidiyor kilolar inşallah hepimiz ideal kilomuza geliriz.Birde Sabah kalkınca bir bardak ılık su ve gece yatmadan öncede tavsiye ediyorum.:34:

Back
X