Zayiflayinca halsiz ve mutsuz olan var mi benden baska?

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.092
158
40
50 kilo altina dustugumde mutsuz oluyorum ben.eskiden de boyleydi.hicbir zaman cok kilolu olmadim da 60 kilolari gordugumde cok mutluydum ben.psikolojinin kiloyla iliskisi var mi?
Samimi soruyorum lutfen polemik yaratacaklar yazmasin😒
Su an diyet yaptim evde eltlerom car cardiyo da yaptim 50 yi gordum tartida.ama yine baaladi bende halsiz mutsuz durum.doktora gidip kan degerlerime baktiramiyorum sj an ama vitamin destegi de aliyorum.yag oraninin azalmasi mutsuz eder mi insani var mi boyle bir iliski kilo psikoloji arasjnda

Zayıflayıp aynadaki görüntünüzü beğenmediğiniz için bir mutsuzluk mu yoksa 50 kilo altında olunca farkında olmadan ortaya çıkan bir mutsuzluk mu?
Ben zayıfladığımda yüzüm küçülüyor ve çirkin bir hale geliyor diye mutsuz oluyorum şahsen.

Evet 50 kilonun altı bu boy için oldukça az. 60 civarı olmalı. Ki ben 157 cm boydayım. 50 kilonun altına indiğimde herkes gorür görmez zayıflığımdan yakınıyor. En son eşimin amcası çok zayıfsın demişti. 🤦🏻‍♀️ Biraz da vücut yapısıyla ilgili.

Aslında kilo ile mutluluk arasında ilişki yok denemez.
Bilinçaltı yalnız, savunmasız, korunmasız hissedildiğinde korunma hissini güçlendirmek için yağlanmaya sebep olur. Siz kilo verdiğinizde bu korunma hissi zedelenir, ve dolaylı olarak mutsuzluk hissi olur.
Öncelikle içinizde yalnızlık temalı problemleriniz varsa bunu çözümlerseniz kilo ve mutluluk arasındaki bilinçaltınızdaki bağ da ortadan kalkar.

Sonuçta kilo verdiğinde, sporla zayıfladığında sadece yağı eritip o hale gelmiyorsun. Kaslarında da gelişme oluyor. Ayrıca vücut hacmin azaldığı için de vücuttaki kan miktarı da buna bağlı olarak dramatik olmasa da düşme gösteriyor. Sonuç olarak kaslara yeterli besleme yapılamıyor. Eritrosit üretimi artıyor ama vücutta yeterli demir yoksa demir eksikliği anemisi oluşuyor. Ya da b12 eksikliğine bağlı vs.
Halsizliğim geçsin ama bu kiloda kalayım derseniz kan tahlili yaptırıp, eksikliklerin giderilmesi daha sonra ise vücut ihtiyacı kadar protein alımı yapılması gerekiyor.

Kızlar keşke bende sizin kilonuzda olsaydım :mad:

Benim etrafımda da var çok zayıf ve mutsuz olan ama bende kiloluyum diye mutsuzum :işsiz:

Büyük olasılıkla o kilolara düşmek için yaptığınız diyet normalde sizin yemekten hoslandiginiz yiyeceklerden oluşmuyor...yani zayifladiginiz için mutsuz değilsiniz de gonlunuzun çektiğini yiyemediginiz için mutsuzsunuz

Zayıflayıp aynadaki görüntünüzü beğenmediğiniz için bir mutsuzluk mu yoksa 50 kilo altında olunca farkında olmadan ortaya çıkan bir mutsuzluk mu?
Ben zayıfladığımda yüzüm küçülüyor ve çirkin bir hale geliyor diye mutsuz oluyorum şahsen.
Yo bilerek verdim depresyonda gibiyim enerjim yok vitamjn eksiktir dedim aliyorum vitamin ama halim yok

Aslında kilo ile mutluluk arasında ilişki yok denemez.
Bilinçaltı yalnız, savunmasız, korunmasız hissedildiğinde korunma hissini güçlendirmek için yağlanmaya sebep olur. Siz kilo verdiğinizde bu korunma hissi zedelenir, ve dolaylı olarak mutsuzluk hissi olur.
Öncelikle içinizde yalnızlık temalı problemleriniz varsa bunu çözümlerseniz kilo ve mutluluk arasındaki bilinçaltınızdaki bağ da ortadan kalkar.
Mumkun soyledikleriniz.cok tesekkurler

Sonuçta kilo verdiğinde, sporla zayıfladığında sadece yağı eritip o hale gelmiyorsun. Kaslarında da gelişme oluyor. Ayrıca vücut hacmin azaldığı için de vücuttaki kan miktarı da buna bağlı olarak dramatik olmasa da düşme gösteriyor. Sonuç olarak kaslara yeterli besleme yapılamıyor. Eritrosit üretimi artıyor ama vücutta yeterli demir yoksa demir eksikliği anemisi oluşuyor. Ya da b12 eksikliğine bağlı vs.
Halsizliğim geçsin ama bu kiloda kalayım derseniz kan tahlili yaptırıp, eksikliklerin giderilmesi daha sonra ise vücut ihtiyacı kadar protein alımı yapılması gerekiyor.
Bu kiloda kalmak istiyorum evet.b12 aliyorum protein tozu da kullaniyorum bakalim

Bu kiloya dusus sureci nasildi?
Hizli bir dusus mu oldu?
Dengeli, saglikli, uzun bir surece yayilmis bir sekilde kilo verilirse bir mutsuzluk olmaz.
Kendini haddinden fazla yorarak, gerekli besinlerden mahrum birakarak dustuysen tartidaki sonuc seni mutlu eder ama mutsuzluk normaldir.

Kan degerleri, hormonal denge bozulur. Güçsüzlük baslar. Enerji seviyesi duser, mod düser.

Ben doğum sonrasi 4 haftada 10 kg verip 57dan 47e dusmustum. Acayip keyifsizdim.
Ki normalde hamilelik haricinde hic 50 kg ustunu gormus bir insan degilim 😂 suan da 177 boy ile 49.400üm bugün tartildim. Keyfim yerinde 😁

Iste bu benim gecmisim pskiyatrlerle psikologlarla vitaminlerle ilaclar dolu.ne yaptysam kilo alamiyordum meger strese girdigimde midem bagirsaklarim herseyi mahvediyormus.yuzum cokunce insanlar aaa hastamisin bu ne cok zayifsin dedikce yiyordum ama nafile bagirsaklarima soz gecmiyordu ikinci beyin ne kadar yersem o kadar yaktim.en son su 3 ay icinde doktorun verdigi antidepresani kullandim cunku stresimi azaltip mutlu olmami sagliyordu iyi ediyordu.3 ay duzenli kullaniyorum.sut bana yan etki yapiyordu onuda biraktim.birde karantindada kalimca hayatimda ilk defa 58 i gordum.yuzum gozum guzellesti bacaklarim sisti.istahli yemek yiyorum hedefim 60.ben baliketli olmaya calistigim icin o hedefi koydum.cok mutluyum.cok zayiflikta iyi degil yani cok halsizdiim bitkindim hep suan maslalahim var

50 kilo altina dustugumde mutsuz oluyorum ben.eskiden de boyleydi.hicbir zaman cok kilolu olmadim da 60 kilolari gordugumde cok mutluydum ben.psikolojinin kiloyla iliskisi var mi?
Samimi soruyorum lutfen polemik yaratacaklar yazmasin😒
Su an diyet yaptim evde eltlerom car cardiyo da yaptim 50 yi gordum tartida.ama yine baaladi bende halsiz mutsuz durum.doktora gidip kan degerlerime baktiramiyorum sj an ama vitamin destegi de aliyorum.yag oraninin azalmasi mutsuz eder mi insani var mi boyle bir iliski kilo psikoloji arasjnda
bende sizin boyunuzdayım. 2 yıl önce 63 ten 56 kiloya 1 yılda düştüğüm halde sağlığımdan oldum. siz beden kitle indeksinin de altına düşmüşsünüz. tamam yağ ve karbonhidrattan uzsk durun aman proteini asla ihmal etmeyin. b12 kullanıyormuşsunuz. size tavsiyem d vit ampülü 2 hafta üst üste kırıp ekmeğin üstüne döküp almanız. haftada 1 ampül olmak üzere. d vit eksikliğide mutsuzluğa sebep olur. ayrıca salgın azalınca en kısa zamanda demir ve hemoglobin değerlerinize baktırın. yada bir multivitamin başlayın. doğal olarak kefir tüketin. ben spor yapınca daha mutlu oluyordum özellikle her gün 3 km koşardım üstüne yürüyüş egzersiz 1 saati geçerdi. ama sadece akşam yemeğimden kısardım. spordan önce hurma yer öyle çıkardım. gelince yoğut. akşamı böyle geçiştirirdim. sabah ve öğlen karbonhidrat fazla almamaya çalışırdım.

Back
X