• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zedelenen İmajı Düzeltme ve Saygınlık Kazanma

Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım. Birkaç aylık aşırı ilgili flörtümün benim hislerimden haberdar olmasıyla birlikte değişen tavırlarıyla ilgili. Yorum yapan arkadaşlar sağolsun, uyarılarıyla onu kazanmak için çabalamamın ne kadar yanlış olduğunu fark ettim. Bu kişinin yanlış insan olduğundan eminim artık, ama ben kendimi fazlasıyla açtığım için bütün saygınlığımı yitirdim. Bu imajı düzeltmek için tavrım ne olmalı? Kazanmak falan değil asla amacım, bu kişinin tarafımdan şişirilen egosundan rahatsızım. Aynı ilçede görev yapıyoruz, ortak tanıdıklarımız var birbirimizin sosyal medyasında ekliyiz. Nasıl davranmalıyım?
O yokmuş gibi davranin herseyi kazanirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum, farklı bir açıdan bakmamı sağladınız. Benim de ilişki istemediğim insanlar oldu ama kimseye böyle belirsiz davranmadım, hep net ve kararlı oldum. O yüzden bu tavrı anlamlandıramadım. Bir de en başından beni bu durumun içine sokan, abartılı ilgisiyle hislerimi harekete geçiren o oldu. Böyle bişeye sebep olduğum için özür dilerim diyo ama bir taraftan da tüm bunları ben kendi kendime ortaya çıkarmışım gibi davranıyor. Bu çelişkili davranışlar, gelişler, gidişler benim de sağlıksız davranmama sebep oldu. Şundan eminim o çok kurnaz ve deneyimli bu konularda, ilgimden de memnun ama bir ilişki sorumluluğuna sahip değil, ya da benimle bir ilişki istemiyor, her neyse. Derdim bunlar değil artık. Derdim sadece kendi duruşumu düzeltebilmek. Kararlı olabilmek.
Hmm burada karşıdaki kişi sizi tetiklemiş ama yapacak bir şey yok. Reddediğiniz insanları hatırlayın. Böyle ilişki sorumluluğuna sahip olmayan insanlar açıkçası belki üzüleceksiniz ama 7/24 sizi düşünmeyecek. Büyük ihtimalle o da pek sallamıyordue dediklerinizi yakında herkes hiç yaşanmamış gibi davranacak. Tabii eğer siz öyle davranırsanız.

Mesela bana kırıcı şeyler söyledi, ben üzüldüğüm ve öfkesine öfkeyle karşılık vermek istemediğim için cevabı geciktirdiğimde “canın istediğinde cevap veriyorsun, sana yakışmıyor” dedi, ama kendisi tamamen cevapsız bıraktığında bunalıyorum bazen diye açıkladı. Söylediklerini yüzeysel ve hoyrat şekilde ifade etti, ben kırılıp demek böyle dediğimde “ben öyle mi dedim işte böyle yaptığın için olmaz” dedi. Haklılığımdan emin olmama rağmen bir süre sonra kendimi sorgular oldum ben mi yanlış davranıyorum acaba diye.
Evet açık açık sizi benim tanıdığım kişi böyle değil ayaklarıyla manipüle etmiş ve sizi kendi istediği tarz bir insan yapmaya teşvik etmiş. Valla çok tecrübeli olarak kötü niyetiyle de bunu yapmış olabilir ya da o bile farkında değildir. Böyle diğer türden sosyak ilişkilerin aksine aşk meşk ilişkilerinde illaki iki kişi de birbirine farkında olmadan ufak manipülasyonlar yapıyor, karmaşık bir durum

Evet açık açık sizi benim tanıdığım kişi böyle değil ayaklarıyla manipüle etmiş ve sizi kendi istediği tarz bir insan yapmaya teşvik etmiş. Valla çok tecrübeli olarak kötü niyetiyle de bunu yapmış olabilir ya da o bile farkında değildir. Böyle diğer türden sosyak ilişkilerin aksine aşk meşk ilişkilerinde illaki iki kişi de birbirine farkında olmadan ufak manipülasyonlar yapıyor, karmaşık bir durum
İstemediğini ilk dile getirdiğinde mesela, arkadaş kalmak istemediğimi söyleyip çıkardım sosyal medyadan. Beni çocuk gibi davranmakla itham etti ve tamamen kaybetmeyi zaten göze almışsın dedi. Yani istemeyen o, tamamen kaybetmeyi göze alan ben. Sonra ben tabi neden böyle yaptığımı izah etmeye çalışırken buluyorum kendimi. O kadar gereksiz ve sağlıksız bi durum ki. Tanıştığım kişi ile tanıdığım kişi farklı kişiler sanki.

Merak edip eski konunu okudum canım.
Sen iyi niyetli bir kızsın belli
Yaşın kaç bilmiyorum
Bu beyfendi senden hoşlanmış ilgi göstermiş ama sanki biraz fazla umutlanmışsın bu durumdan
Yani erkekler böyle her hoşlandığına ilgi gösterebilir .
Bunu bilmek lazım.
Gittiğin yerleri falan haber vermekler abartı olmuş .
Sen olayı netleştirmek isteyince de kaçmış
Fazla ilgi görmüş adam korkmuş bu durundan
Erkekler kovalamayı sever canım
Özellikle flört döneminde bunu severler
Keşke duygularını net bir şekilde açıklamak yerine biraz kendini çekip kovalamasını bekleseydin.
Gerçekten isteyen adam gelir zaten
Burda senin hatan yok.çok fazla kadın bunu yapıyor maalesef.
Hemen kendini kaptırıp hayaller kuruluyor çok yanlış.
Bozulan bir imajın falan yok.
Görmezden gel yeter adamı
Ekstra birşey yapma

tamamen kaybetmeyi zaten göze almışsın dedi.
Ben de böyle bir tavırdaydım, arkadaş kalmazsak onun için sadece sevgili potansiyeli olarak kıymetim varmış arkadaş olarak hiç kıymetım yokmuş demek ki diyerek üzülmüştüm. Ama zamanla fark ettim ki arkadaş olarak kalmak iki taraf da severse ya da iki taraf da sevmezse oluyor. Öbür türlü biri seviyor diğeri sevmiyor olarak devam etmek sevene duygularını unutturmaya olanak vermemek, işkence etmekten başka bir şey değil. O yüzden herkesin yoluna bakması adına en doğru karardasınız. Çocukça davranış dediğine bakmayın. Ben de ilk başta konuşmayı kesmenin çocukluk olduğunu düşünüyordum ama gerçeği gördüm. Herkesle arkadaş olunmuyor buna kalıplı insan lazım, sizin ilişkiniz de buna müsait değil aklınca daha da ilgi istiyor. Belki o da farkında değil sizin arkadaş olarak devam edebileceğinize inancı olarak söyledi bunları ama burada eskiden sevmiş olarak karar sizindi sonuçta. Çocukça demesine bakmayın siz.

Merak edip eski konunu okudum canım.
Sen iyi niyetli bir kızsın belli
Yaşın kaç bilmiyorum
Bu beyfendi senden hoşlanmış ilgi göstermiş ama sanki biraz fazla umutlanmışsın bu durumdan
Yani erkekler böyle her hoşlandığına ilgi gösterebilir .
Bunu bilmek lazım.
Gittiğin yerleri falan haber vermekler abartı olmuş .
Sen olayı netleştirmek isteyince de kaçmış
Fazla ilgi görmüş adam korkmuş bu durundan
Erkekler kovalamayı sever canım
Özellikle flört döneminde bunu severler
Keşke duygularını net bir şekilde açıklamak yerine biraz kendini çekip kovalamasını bekleseydin.
Gerçekten isteyen adam gelir zaten
Burda senin hatan yok.çok fazla kadın bunu yapıyor maalesef.
Hemen kendini kaptırıp hayaller kuruluyor çok yanlış.
Bozulan bir imajın falan yok.
Görmezden gel yeter adamı
Ekstra birşey yapma
Çok teşekkür ediyorum objektif yorumunuz ve güzel sözleriniz için. 30 yaşındayım ben, keşke daha küçük olsaydım da tecrübe diyip atsaydım heybeme bunu da. Çoğu tespitinizde haklısınız, bu farkındalığa ben de bu olayı yaşadıktan sonra ulaştım. Ancak şunı oturtamıyorum. Bizler çocuk değiliz, belli bir yaşa gelmiş insanlarız. Neden halen kaçma kovalamayla uğraşıyoruz. Birinden hoşlanmadığını anlamak için aylar geçmesini beklemezsin ki. Hoşlanmadığından emin olduysan ve onun da sana ilgisini fark ettiysen hemen kesersin önünü. Ben olsam bunu yapardım mesela. Bana şunu söylüyor “hayatımda tanıdığım nadir iyilikte insanlardansın, bu yaptıklarım da zaten bunun kaybolmasını istemediğimden, sen böyle yaptıkça üzülüyorum seni böyle yaraladığım için” İnanılmaz saçma geliyor bana işte bütün bunlar. Ben birisi için gerçekten böyle düşünüyor olsam ona böyle davranmam. Sözleri ve davranışları arasındaki bu çelişki benim de dengemi bozduğu için imajımın zedelendiğini düşünüyorum işte.

Eski konuyu ben de okumak isterim link atar mısınız? Nasıl bulabilirim eski bir konuyu

Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım. Birkaç aylık aşırı ilgili flörtümün benim hislerimden haberdar olmasıyla birlikte değişen tavırlarıyla ilgili. Yorum yapan arkadaşlar sağolsun, uyarılarıyla onu kazanmak için çabalamamın ne kadar yanlış olduğunu fark ettim. Bu kişinin yanlış insan olduğundan eminim artık, ama ben kendimi fazlasıyla açtığım için bütün saygınlığımı yitirdim. Bu imajı düzeltmek için tavrım ne olmalı? Kazanmak falan değil asla amacım, bu kişinin tarafımdan şişirilen egosundan rahatsızım. Aynı ilçede görev yapıyoruz, ortak tanıdıklarımız var birbirimizin sosyal medyasında ekliyiz. Nasıl davranmalıyım?
En başta silerek sosyal medyanızdan. Sonra da o var olmamış gibi daha önce ne yapıyorsanız onu yapmaya devam ederek

Normal davranın. Ona hiç hinclanmamis gibi ama mesafeli. Görünce merhaba nasılsın diyin size yazarsa gayet kibar neseli ama mesafeli ve kısa kısa yazın. Mesela nasılsın diyince hiç kişisel bilgi vermeyin "ne yapayım ya is güç sen nasılsın?" Yazın. Hatta konuyu uzatırsa konuyu ona getirin "x işinden bahsediyordun ne oldu o iş?" Gibi. Kendinizle ilgili bilgi vermeyin. Yani sanki sizin okuldaki alakasız bi departmanda çok da samimi olmadığınız ama arkadaşınız olan bi öğretmenle nasıl konusuyorsaniz o şekilde konuşmalarınız. O konulara girerse "yani elbette zamanında senden hoşlandığımı söylemiştim zaten ama sen haklısın sonradan fark ettim ki gerçekten de birbirimiz için uygun karakterler değiliz umarım kendine uygun birini bulur cok mutlu olursun 😊" yazın. Biraz uzak durun buluşma isteği olursa gecistirin. Kafanızda bitirin bu adamdan olmaz artık sizi hak etmiyor zaten. Bence imaj önemli değil ama ille de saygın imaj olsun ozguvenim yerine gelsin derseniz bence bu. Cok kibar mesafeli ozguvenli ve umursamaz olmak. Yani siz zaten adamı kafada bitirdiniz atlattiniz. Hayatınıza devam ediyorsunuz. Yazdi mi ok meşgulüm ama kısaca cevap verdim. Karsilastim mı selam verdim ayaküstü geçtim. Bu esnada hep pozitif ama biraz ilgisizdim. Ben olsam bu şekilde davransam ozguvenim yerine gelirdi kendimi daha bi iyi hissederdim.

Ne özdegeriniz ne saygınlıgınız ne imajınız zedelenilecek bir durum yok ortada. Ben göremedim.

Yapmanız gereken tek sey ne sosyal medyadan silin ne telefonunuzdan asla yapmayın bunları. Kalsın, ekli kalsın eğer silerseniz “nasılda kafaya takmıs bide beni görmemek icin unutma cabalarına girmis silmis” diye düşünecek. O yüzden asla ellemeyin kalsın. Üstelik yazarsada saatler sonra hatta günler sonra cevap verin. Hatta görüldü atın ama saatler sonra dönün. Hicbir sey olmamıs gibi konusun mesela soru sorarsa hal hatır cevaplayın güzel bi kahkaha gülücügü koyun ama ona sormayın mesela. Merak etmeyin gerekirse gizemli takılın. Ve evet net birisiniz, belirsizliği sevmezsiniz ama bu taktiksel davranıslar bazen gerekli.

Bu sekilde ilerleyin, allahu ekber daglarına uzanıp şişen yeri paraşütle dağa iner gibi solacak.

Son düzenleme:
Adamın gönlü yokmuş, zaten tipik Türk erkeği tavrı. Yeterince sevmiyorlarsa eğer, açıkça ilgisini belli eden mert kadınlardan birdenbire uzaklaşırlar. İmajım zedelendi diye düşünmeyin. Aksine ne kadar cesaretli ve dürüst davrandım diye gururlanın bence. :)

Ülkem çilekeş kadını ortada ne sevgililik ne de evlilik bile yokken sorumluluk yüklenecek şey buluyor işte..
Hoşlantı olmuş, bir ilişki başlayacakmış ama bazı sebeplerden olmamış. Neden kendinizi aşağı çekiyorsunuz ki?
Gezin tozun hayat kaldığı yerden devam ediyor :KK66:

Ya ne şahane yorumlar, hangi birini alıntılayacağımı bilemedim. 😊 Her birinize ayrı hak veriyorum okurken, ince zekanıza hayranlık duyuyor, tebessüm ediyorum. Sayenizde farkındalığım artıyor, teşekkür ediyorum tek tek. 💐

“hayatımda tanıdığım nadir iyilikte insanlardansın, bu yaptıklarım da zaten bunun kaybolmasını istemediğimden, sen böyle yaptıkça üzülüyorum seni böyle yaraladığım için”
Liseli aşıklar gibi konuşmuş gerçekten. Yalnız siz değil ki o da çok toy gibi konuşuyor belki bu zamana kadar alakası yoktu bu işlerle ve gerçekten toy kaldı belki de o kadar kurnaz ki bu bile bir oyun. Bana kalırsa sadece sizin iyi niyetizin o da farkında size aşık değil ama sizi kırmamak adına uğraşıyor ve sonucunda da sadece kafanızı karıştırıyor. Sırf vicdanı rahatlasın diye sizinle hala iletişimde kalmak istiyor başka bir alt anlamı yok, şu an size karşı özel bir sevgisi yok.

Liseli aşıklar gibi konuşmuş gerçekten. Yalnız siz değil ki o da çok toy gibi konuşuyor belki bu zamana kadar alakası yoktu bu işlerle ve gerçekten toy kaldı belki de o kadar kurnaz ki bu bile bir oyun. Bana kalırsa sadece sizin iyi niyetizin o da farkında size aşık değil ama sizi kırmamak adına uğraşıyor ve sonucunda da sadece kafanızı karıştırıyor. Sırf vicdanı rahatlasın diye sizinle hala iletişimde kalmak istiyor başka bir alt anlamı yok, şu an size karşı özel bir sevgisi yok.
Toy değil, bundan eminim. Ama diğer söylediklerinize katılıyorum. Olay tam olarak bundan ibaret.

Back
X