zeytin yagı ve kimyon hakkında

ankadilara

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
158
35
318
Ankara
arkadaslar ben zaman zaman bebegime mamasına karıstırarak zeytin yagı ve kimyon veriyorum fakat sterilasyon ve hijyen hakkında sorularım var kafamda.Zeytin yagını siseden alıp damlatıyorum mamya ama icinde bakteri yada mikrop bişi varmı emin degilim sonucta bunlar fabrikada şişeleniyor, bize zarar vermeyen ama bebege zarar veren seyler olabilir.Bir arkadasım zeytin yagını ısıtıp kucuk bir şişeye koymus ama yag ısınınca yanmıyor mu? yada sıcaklıgı az olursa bu sefer yeteri kadar steril olmuş olur mu?

kimyonuda yarım caybardagına bir cay kasıgı koyup cezvede kaynatıyorum sonrada bir cay kasıgı mamaya ekliyorum ama acaba bunu biraz fazla kapsam kaynatsam sonra bir bezden suzup suyunu kucuk bir şişeye koysam uzun sure kullanabilirmiyim acaba?

fikri olanlar yardım ederse sevinirim

ben sterilizasyona takılmıyorum hiç..ben ne yaparsam yapayım,bakteriyle karşılaşıyor,yalıyor,yutuyor..
şu an yüzüstü dönüyor,yarın emekleyecek hep yerlerde..
ben suyunu bile kaynatmıyorum,direk bebek suyu alıyorum..yağına hiç takılmam yani..
kolay gelsin..

bu arada kimyonu bikaç kez bende kullandım bebeğime fakat bıraktım..bebeğimde alerjiye bağlı egzama vardı ve kimyon bunu dahada artıdı..
dikkat et derim..

Son düzenleme:
Back