Hamur İşleri Zeytinli Açma

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya

•2 yumurta
•42 gr yaş maya (kendisi küçük bir pakete denk gelir)
•2 su bardağı ılık süt
•3 yemek kaşığı tozşeker
•1 yemek kaşığından biraz az tuz
•1 su bardağı (dolu dolu) sıvıyağ
•Alabildiği kadar un (hamurun kıvamı hafif ele yapışacak)
İçine
•1 paket oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin
•Zeytin ezmesi
•Haşhaş

Ilık sütün içine mayayı ekleyip karıştırın. Sıvıyağı, yumurta aklarını mayanın içine ilave edin. Şekeri ve tuzu atıp karıştırın.
Unu azar azar ekleyp devamlı yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamından biraz cıvık olsun. Yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtüp sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın.
Bu süre sonunda hamur iyice kabarmış olacaktır. Hamurdan yumruk kadar parçalar alıp üzerine yumuşamış margarinden 1 tatlı kaşığı koyun. Margarin içeride kalacak şekilde hamuru kapatıp yoğurun.
Bu hamuru el ayasından biraz daha büyük açın içine zeytin ezmesi sürün. Şekilde gördüğünüz gibi sarın.Hamurun iki ucundan tutup birbirine ters yönlere çevirin. Sonra uçlarını birleştirin.
5.Bütün hamur için aynı işlemi yapın. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine haşhaş serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Zeytinli herşeyi çok severim. Yarın inşaallah yapayım bu tarifi.Teşekkürler.

caniiiiim ellerine saglik iki hafta önce yapmistim cok cok cok leziz oldu....resimlerini eklerim bi ara cektim hemen

ama yaparken sinir krizi geciriyordum kulak meme kivamini tutturamadim sanirimmm ama souc mükkemeldi

ben icerisine birazda yesil ve kirmizi biber minik minik kesip koytumm zeytin ezmesi degil zeytinleri kestim koydum cok güzeldiiii......

simdi bu gece bayrama yapicam ama 3 katini yapicam 3 maya mi kullanmaliyim acaba hic bilmiyorum bu isleri yeni yni basladim

Son düzenleme:

1 paket maya 1 kilo una yetiyor,sizin un ne kadar olur acaba:44:

zeytinin reçeli yapılsa onu dahi yerim
bunu da not ediyorum
yaptığım da paylaşırım sonucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…