Zeytinyağı

reyyan1984

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
2.638
4
0
41
Çorum
iyi günler arkadaşlar

ben hep ayçicek yağı kullanırdım
zeytinyağını sadece salatalara ve gerekirse boğaca vs.

neyse bu sadece zaytinyağı aldım artık tüm yemekleri bunla yapayım diye pilavımda bazı yemeklerde bi koku oluyor
aldığım yağdan mı kaynaklanıyor yoksa benmi alışamadım

heleki pilavı çok güzel yaparım

ama bu sefer bi garip koktu

pilavın soğanı önce az sıvıyağ ile pempeleşinceye kadar kavurur son hemen tereyağını koyup eriyince pirinçlerimi kavurup sonra suyunu koyardım yine aynı yaptım amaaa

işte

önerilerinizi bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım zeytinyağının kendine has kokusundandır. Ben de tereyağıyla yaparım hep pilavlarımı. Sadece tereyağının yanmaması için azıcık zeytinyağı ekleyip kavuruyorum güzel oluyor. Sağlığımız için her ne kadar kokusu hoş olmasada zeytinyağı tercihimiz olmalı bence.

canım cevabın için çok teşekkür ediyorum

hangi marka zeytinyağını kullanıyosun

canım cevabın için çok teşekkür ediyorum

hangi marka zeytinyağını kullanıyosun

Zeytinyağını eşim Balıkesir' de satan bir bayandan almıştı. Teneke zeytinyağlarından, üzerinde markası yazmıyordu.

zeytinyağı ile yemekler kavrulmaz yemek pişmesine yakın veya piştikten sonra üzerine gezdirip dinlendirmeniz kafidir.
sızma zeytinyağı özelllikle ağır olabilir ,sızmayı salata ve mezelerde ,riverea zeytinyağını yemeklerde tavsiye ederim.
ben yemeklerde,pastalarda fındık yağı kullanıyorum ,salatalarda ve zeytinyağlı olması gereken yemeklerde zeytinyağı ....
fındık yağında koku vs..olmuyor ve çok sağlıklı...

Canım bende evimde %80 zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum bursada yaşadığım için saf sızma zeytinyağı bulabiliyorum sürekli fakat bulamazsam komili kullanıyorum.. tereyağı ve zeytinyağı masumiyeti ıspatlanmış yağlar sağlığımız için bunları tercih etmeliyiz.. Zeytinyağını kavurabilirsin hatta kızartmalarını bile zeytinyağında yapabilirsin.. evet zeytinyağının kendine has kokusu vardır ama bu tamamen alışma süreci için alışınca inan ayçiçek yağı kullanmayacaksın

+ Rivera zeytinyağlarını olabildiğince kullanmayalım %40 zeytinyağı %60 atık yağların geri dönüşümünden elde edilmektedir. Bilg.

bunu aklımda tutacam canım yani hep sızma almak lazım öylemi

ben önceden 1 litreliklerden alırdım sadece
ve salatalara koyardım
yeni başladım 5 litrelik almaya ve hep bunu kullanmak istiyorum

çok teşekkür ediyorum tatlım

Ben de yazdan köylülerin kendi üretimi saf sızma zeytinyağından 15 lt. kadar alıyorum. Bütün kış yetiyor, ama yetmediği durumlarda yemekleri pişirmek için komili sızmayı tercih ediyorum. Bir de tereyağı kullanıyorum. Mümkün olduğunca margarinden uzak durmaya çalışıyorum, böylesi daha sağlıklı geliyor bana.

evet annemler hep findik yagi kullanirlar.cok saglikli..

canım bu tamamen alışkanlık meselesi ama alışkanlıklarda değişir yerini başka alışkanlık alır bende iki senedir sadece sızma ve tereyağ kullanıyorum, pilavlarda ikisinide katıyorum, alışana kadar biraz garip olmuştu ama artık şimdi ayçiçekyağlı yiyemiyorum başka evlerde
ben kırlangıç, komili, tariş kullanıyorum hangisi denk gelirse
aslında sadece soğuk sıkma sızma kullanmak lazımmış tek markanın buldum komili o da çok pahalıydı, mecburen teneke ya da şişe sızma alıyorum
doğal bulabilen arkadaşlar çok şanslı

alışınca koku duymayacaksın emin ol .......çocukluğumuzdan beri her yemeğimize zeytin yağı kullanırız misafirler yadırgar doğal olarak ama yılların alışkanlığının nimetlerini şimdi görüyoruz.....ailecek hepimiz çok genç görünüyoruz ayrıca saçımıza, yüzümüz dahil tüm vücudumuza kullanırız ...içimiz dışımız zeytin yağı yani kendi yağımız tamamen doğal babam fabrikada bizzat yağı çıkartıp getirir eve..
her derde deva mümkün olduğunca kullanmak lazım

Zeytin ağaçlarının içinde büyümüş hatta onları yerden tek tek toplamış biriyim.bebekliğimden beri de zeytinyağı yiyorum.
zeytinyağının kendine has bir kokusu vardır ve bu pilav ,makarna ve hamurişi gibi şeylerde daha yoğun hissediliyor.biz pilavı genelde şehriyeli yaparız.şehriye birazda olsa zeytinyağının kokusunu azaltıyor.istersen bir de şehriyeli dene.

ne güzel işte
bizim buralarda zaytinyağı lüks gibi görünür iç anadolu çünkü
evlenmeden hiç alınmazdı evimize hep ayçicek yada mısır özü
alınırdı
bende evleneli hep 1 litrelik alıyodum
ama artık 5 litrelik aldım şimdi hep bunu kullanacağım
ama işte iyisini kötüsünü ayırt etmek lazım
doğalını bulmak
yüzede sürüyosunuz ha ne güzel bende sürsemmi acep:44:

inşallah canımm ama sanki alışmış gibiyim biraz
bide hafif su koyuyorum soğanları kavururken yağı kızdırmaıyorum çok fazla kokusu ilk zamanlardaki gibi ağır gelmedi yada alıştık

evet annemler hep findik yagi kullanirlar.cok saglikli..

cevaplar için tek tek teşekkür ederim arkadaşlar
baya faydalandım sayenizde
aileden gelen bi alışkanlık olmayınca böyle oluyor işte
inşallah doğalını bulma sansım olur
olmazsada tavsiye ettiğiniz markaları klullanacağım inşallah
fındık yağınıda bi tanıdığımız kullanıyor
belkim onuda kullanırım onlarda çok memnun

doğal bulmak diyince bahsetmeden geçemedim :) yeni yeni keşfettiğim bir marka var. Aterna diye. Bir ürün kötü olur da bu kadar mı kötü olur ? asla aternayı önermiyorum. aterna şikayet

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde sıvıyağı kullanırım ama salatalarda zeytinyağı kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…