Doğal Saç Bakım Kürleri Zeytinyaglı sacı yıkama..

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Nun_vakti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
207
0
66
Manisa
Sacımıza zeytinyagını sürüyoruz fakat ben yıkarken zorlanıyorum. Saclarım uzun, durulanması epey güc oluyor. Diplerinin yaglı kalmaması icin siz nasıl yıkıyorsunuz?

Benimde saçlarım uzun.Zeytinyağı,badem yağı ve e vitamini ampulu kırıp öyle maske yapıyorum çok iyi oluyor.Yıkarken Defne yağı sabunu kullanıyorum ve şampuan tabii. bol bol suyla iyice şampuanlayınca çıkıyor. saçınızı ıslatmadan önce şampuan sürün diye okumuştum ama ben pek fark göremedim. bir de su çok ılık olamamalı yani dayanacak gibi sıcak olmalı. :34:

Eger herhangi bir yag kullandıysam saclarım kuruyken sampuan kullanıyorum ama bu defa da cadı gibi oluyo krem kullanmadan =)

bir kac hafta önce bende zeytinyagi sürüp iki saat bekletmistim.. yikamada zorluk ekmedim.. iki kez sampuanladim ve tabi biraz beklettim yagin iyice cikmasi icin.. yani bir sorun olmadi....

Ya benimde çıkmıyo. Dün sarımsak zeytinyağı yaptım. Içine başka yağlarda katım.Çokta katmadım ama en az 10 kere sabun 5 kee falanda şampuan yaptım.

Banyodan çıktım saçımın bi kısmı hala yagli. Tekrar yıkadım fenalık geldi. Arttık bugün de banyoya girdim öyle cıktı. Bi yöntemi olmalı?

Yağı su çözmüyor. Önce saç kremi sürün nemli saça; çok dibe gelmesin, akabinde durulayıp şampuanlayın. Kremin içindeki maddeler yağı çözüyor.

saça hic su deydirmeden direk şampuanı sür yıka kuruyken öyle sonra durula sonra tekrar yıka. biliyosunuzdur su yağı çözmez. genelde yağlı saç bakımlarından sonra saclar böyle yıkanır. saç kreminden sonra yıkamak da ayrı bir çözüm olabilir. :40:

Kızlar çok güzel fikirler tesekur ederim. Kremi denicem
Ama şu değdirmeden nasıl şampuan yapcam onu bilemiyorum..
Çok zorlandim gerçekten inş fayda sağlar..

Bi forumda bulaşık det kullananı bile okudum yaaa... :)

-Zeytinyağı saçları besler ama yıkarken yağı arıtmak için daha çok yıpratılır saçlar. Zeytinyağını vitaminle (panten evigen gibi) karıştırıp saç diplerine sürün. 1 saat sonra 1 yumurta sarısını çırpıp saç diplerine sürün. Köpürme özelliği olduğu için yumurta sarısı yağı kolayca arındırır. Biberiye, kekik ve ısırgan otu saç dökülmesini durdurur. Bir tutam kekiği bir litre su ile demleyip süzün. Sabah akşam saç diplerine parmak uçlarınızla masaj yaparak sürün. Mayıs papatyası saçları canlandırır, sarı papatya saç rengini açar. Saçınızı yıkadıktan sonra 2 litre suya yarım limon suyu katıp saçınıza sürerseniz, fazla yağlanmasını engeller.

* Yağlı saçları ilk olarak ıslatıp ardından saçları yıkamak uzmanların tavsiye ettiği bir yöntem kesinlikle değildir.
* Yağ ve su birbirleri ile karışamazlar. Bunun için yağlı saçları ıslatmadan şampuanı direk olarak yağlı saça uygulayıp ovaladıktan sonra saçları biraz ıslatıp iyi köpürtmek ve ardından saçı bol su ile durulamak uzmanların tavsiye ettiği saç yıkama şeklidir.
* Bu yöntem ile saçlarınızı yıkarsanız saçlarınızın yağlanmasının geciktiğini fark edeceksiniz.

saça hic su deydirmeden direk şampuanı sür yıka kuruyken öyle sonra durula sonra tekrar yıka. biliyosunuzdur su yağı çözmez. genelde yağlı saç bakımlarından sonra saclar böyle yıkanır. saç kreminden sonra yıkamak da ayrı bir çözüm olabilir. :40:

Ben bunu yaptıgımda sac kremini sürene kadar saclarım cadımsı bi hal alıyo :D

bakalım bugün yine bakıma girmeyi düşünüyorum :) inş becerebilriim.. birde okuduklarımdan zeytinyağını kafaya sürdükten 1 saat sonra yumurta sarısı sürersen o yağı çekiyomuş. bilginiz olsun..

ya haftada 2 kere falan yapıyorum ben bu bakımları kötü bi etkisi olmaz heralde dimi?

merhaba kızlar.. ben bugün yine bakıma girdim.. bu siteye girdim gireli coştum zaten :) 2 günde 1 bakımdayım... allahtan evde kimse yok :))

şimdiiii öncelikle biraz zeytinyağı ılıttım, içine badem yağı, hint yağı, çamderebentin, gliserin, kekik yağı, 2 sarımsak, 1 yumurta sarısı kattım. hepsini güzel çırpıp saçımın dibine ucuna her bi yerine sürttüm. yaklaşık 1.5 saat bekledim. yumurtanın beyazınıda bal ve limonla karıştırıp yüzüme sürdüm. göbişimde biberiye yağlı streç :) başladım temizliğe...ve başladı terler şıpır şıpır :)

neyse ve banyoya girdim. aynen önerdiğiniz gibi önce saç kremini dibe değmeyecek şekilde her yere sürttüm. ardından şampuanda alıp saçımın her yerini az da su alıp yıkadım. sonuç........2 şampuanla kafamda hiçbir yağ kalmadı :) allah sizden razı olsun ... şuan da yumuşacık saçlarımın keyfini sürüyorummmmmmmmm :)

ben önce iki defa sabunla yıkıyorum ilk sabunlamada hemen köpürtüp duruluyorum ikincide köpüklü olarak 5-10 dakika kadar bekletiyorum en son şampuanlama hiçbir kalıntı kalmıyor daha önce sırf şampuanla denedim ama nerdeyse bir kutu şampuanı bitirmiştim o yüzden böyle yapıyorum sabunlamada saçım sertleşiyor en son şampuanlama yaptığım içinde yumuşacık oluyor birde saçımı sabunluylen tarıyorumki yağlar akıp gitsin

Ya benimde çıkmıyo. Dün sarımsak zeytinyağı yaptım. Içine başka yağlarda katım.Çokta katmadım ama en az 10 kere sabun 5 kee falanda şampuan yaptım.

Banyodan çıktım saçımın bi kısmı hala yagli. Tekrar yıkadım fenalık geldi. Arttık bugün de banyoya girdim öyle cıktı. Bi yöntemi olmalı?

o NE yahu ne anladm o zaman

Back
X