Doğal Saç Bakım Kürleri Zeytinyaglı sacı yıkama..

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
ben önce iki defa sabunla yıkıyorum ilk sabunlamada hemen köpürtüp duruluyorum ikincide köpüklü olarak 5-10 dakika kadar bekletiyorum en son şampuanlama hiçbir kalıntı kalmıyor daha önce sırf şampuanla denedim ama nerdeyse bir kutu şampuanı bitirmiştim o yüzden böyle yapıyorum sabunlamada saçım sertleşiyor en son şampuanlama yaptığım içinde yumuşacık oluyor birde saçımı sabunluylen tarıyorumki yağlar akıp gitsin

Sabun kepek yapmıyo mu?

Kızlar çok güzel fikirler tesekur ederim. Kremi denicem
Ama şu değdirmeden nasıl şampuan yapcam onu bilemiyorum..
Çok zorlandim gerçekten inş fayda sağlar..

Bi forumda bulaşık det kullananı bile okudum yaaa... :)

Yuhhh diyorummm:))

-Zeytinyağı saçları besler ama yıkarken yağı arıtmak için daha çok yıpratılır saçlar. Zeytinyağını vitaminle (panten evigen gibi) karıştırıp saç diplerine sürün. 1 saat sonra 1 yumurta sarısını çırpıp saç diplerine sürün. Köpürme özelliği olduğu için yumurta sarısı yağı kolayca arındırır. Biberiye, kekik ve ısırgan otu saç dökülmesini durdurur. Bir tutam kekiği bir litre su ile demleyip süzün. Sabah akşam saç diplerine parmak uçlarınızla masaj yaparak sürün. Mayıs papatyası saçları canlandırır, sarı papatya saç rengini açar. Saçınızı yıkadıktan sonra 2 litre suya yarım limon suyu katıp saçınıza sürerseniz, fazla yağlanmasını engeller.
canmm

çOKK SAğolll

Ben yağlı saç tipine sahibim bugün yıkansam 1 gün sonra hemen diplerim yağlanır bu yüzden yağ bakımlarını hep saç uçlarıma yapardım ama verdiğiniz bilgiler sayesinde artık diplerime de sürebilicem kızlar :46: Ben badem yağı + evigen + bepanthen ampul yapıp saç diplerime sürmeyi düşünüyorum saçları uzatıyormuş ve dökülmeleri önlüyormuş. Bir de benim şampuanımda çam terebentin var o biraz kuruttuğu için herhalde yağ kolay arınır. Bende banyoya girdiğimde saçımı ıslatmadan şampuan sürme yöntemini denicem teşekkürler :42:

Sacımıza zeytinyagını sürüyoruz fakat ben yıkarken zorlanıyorum. Saclarım uzun, durulanması epey güc oluyor. Diplerinin yaglı kalmaması icin siz nasıl yıkıyorsunuz?

bende geçen hafta sürmüştüm saçın yağlıyken hiç ıslatmadan direk şampuanla sonra saçını durula sonra birdaha şampuanla yıka ondan sonrada saç kremi sürünce çıkıyor benimki öyle çıktı ama saçlarım çok güzel oldu yumuşacıkk...:21:

Bende bi yerde okuyup kullanmıştım hatta ara sıra saçım kirlenince uclarına sürüyorum akşamında yıkıyorum ama zaten bi miktar yağlı kalması normal zaten nemlensin diye sürüyoruz normal şampuanlamadan fazlasını yapmak zaten faydasını yok etmek oluyor.

canım saçlarını hiç ıslatmadan direkt şampuan sür bi iki damla suyla birlikte köpürt ve sonra durula
anca bu şekilde çıkar zeytinyağı vb yağlar
bende sık sık yaparım bu tür maskeleri ve bu şekilde arındırıyorum saçımdan :D

Back
X