• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Zıbın şart mı?

Bilgenurrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
35
8
86
43
Arkadaşlar Merhaba,

Bebeklerin ilk doğdukları anda giydikleri zıbınlar şart mı? İlla onu mu giymeleri gerekiyor? Yani sonradan giymeye başladıkları normal alttan çıtçıtlı atletlerden giyse olmaz mı? Zıbın bana pek kullanışlı gelmiyor da. Hele ki yandan bağcıklı olanlar sanki o bağlama yerinin üzerine yatınca vücudunu acıtacak gibi hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım bu konuda? Teşekkür ederim.

canım ben hiç almadım onlardan çok saçma geliyor bana onlar bir kere çocuğun belini tutmuyor. Benim kızım alttan çıtçıtlı giydi hep 2 aylık şuan bir kere bile yandan bağlamalılardan giydirmedim.

evet bana da saçma geliyor ama ilk bebeğimde giydirdik 2-3 hafta. göbek düşene kadar felan dediler. birde hastane ilk onlardan giydiriyoruz demişti. şimdi onlardan hiç giydirmesem alttan çıtçıtlı olanlardan giydirsem nasıl olur diye düşünüyorum.

gobek dusene kadar 1 hafta 10 gunluk gıydırılıyor zaten
aldıgınız hastane cıkısı takımının ıcınden cıkan yeterlı olur
aldan cıtcıtlılar bebısın gobusunu rahatsız edebılıyormus
yerim onları ben :KK68:

gobek dusene kadar 1 hafta 10 gunluk gıydırılıyor zaten
aldıgınız hastane cıkısı takımının ıcınden cıkan yeterlı olur
aldan cıtcıtlılar bebısın gobusunu rahatsız edebılıyormus
yerim onları ben :KK68:

teşekkür ederim tavsiyen için. ama bu sefer de aklıma şu takılıyor, zıbını da alt pantolonun içine geçiriyoruz. yine açık kalmıyor. yine göbek üstü kapalı oluyor. yani çıtçıtlı atletten farkı kalmıyor ki göbek açısından...

teşekkür ederim tavsiyen için. ama bu sefer de aklıma şu takılıyor, zıbını da alt pantolonun içine geçiriyoruz. yine açık kalmıyor. yine göbek üstü kapalı oluyor. yani çıtçıtlı atletten farkı kalmıyor ki göbek açısından...
tabı ama badıye gore daha bol ya..
ben işimi garantıye almak ıcın yenıdogana 1 aylık
1 aylık olana 2 aylık badı aldım :D
bır aylık buyuk aldım hep
altdan cekıstırme olmasın dıye
mesela bana atlet kulot al dıyende oldu bende onu cok anlamsız buldum zaten badı tulum yelek alayı gıydırılıyor ektradan atlete kuloda gerek varmı yahu
bez uzerıne badısı yeterlı olur dımı
ılla kulot gıymelımı

Arkadaşlar Merhaba,

Bebeklerin ilk doğdukları anda giydikleri zıbınlar şart mı? İlla onu mu giymeleri gerekiyor? Yani sonradan giymeye başladıkları normal alttan çıtçıtlı atletlerden giyse olmaz mı? Zıbın bana pek kullanışlı gelmiyor da. Hele ki yandan bağcıklı olanlar sanki o bağlama yerinin üzerine yatınca vücudunu acıtacak gibi hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım bu konuda? Teşekkür ederim.
zıbın bence de kullanışsız ik bebeğimde de çıtçıtlı body giydirdim çokta rahat ettim.

1 aylık olana 2 aylık badı aldım :KK70:
mesela bana atlet kulot al dıyende oldu bende onu cok anlamsız buldum zaten badı tulum yelek alayı gıydırılıyor ektradan atlete kuloda gerek varmı yahu
ılla kulot gıymelımı

yok yok atlet kilot cok gereksiz. ben ilk kızım bezden kurtulana kadar hiç kilot giydirmedim. bez olayı bitince kilota başladık. bence yenidoğan bebege gereksiz seyler giydirmek cok mantıksız. zaten kolu bacagı hassas. birde zorlamaya ne gerek. tavsiyeleriniz için cok teşekkür ederim.

yok yok atlet kilot cok gereksiz. ben ilk kızım bezden kurtulana kadar hiç kilot giydirmedim. bez olayı bitince kilota başladık. bence yenidoğan bebege gereksiz seyler giydirmek cok mantıksız. zaten kolu bacagı hassas. birde zorlamaya ne gerek. tavsiyeleriniz için cok teşekkür ederim.
ben tesekkur ederım :KK68:

Arkadaşlar Merhaba,

göbeği düşüne kadar o beyazlardan kullanmak çok daha mantıklı. Çünkü aet gibi olanlar göbeğin üstünü sıkıca kapatıyo. Göbek düştükten sonra normal çıtçıtlı olanlardan kullanabilşrsin.

evet bana da saçma geliyor ama ilk bebeğimde giydirdik 2-3 hafta. göbek düşene kadar felan dediler. birde hastane ilk onlardan giydiriyoruz demişti. şimdi onlardan hiç giydirmesem alttan çıtçıtlı olanlardan giydirsem nasıl olur diye düşünüyorum.
Bişeycik olmaz ama o yandan bağlamalıların çıtçıtlı olanlarıda var onlar bağlamalılardan daha rahat oluyolar

Iki zibin aldim ama kullanmadim hic gerek yok bence tecrubeyle ogrendim 8. Gun dustu gobegimiz . Yenidogana ne giydirsen buyuk oluyor zaten oyle sikma baski falan olmuyor gobege

Arkadaşlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bende ilk kızımda kullanmıştım ama çok rahatsız olarak kullandım. Şimdi doğum hemşiremize de sordum, şart değil dedi. Bende kullanmayacağım, zaten o da pantolonun içine giriyor. Alttan çıtçıtlı badi ile aynı mantık. Tekrar teşekkür ediyorum :)

1 aylık olana 2 aylık badı aldım :KK70:
ılla kulot gıymelımı

Atlet külot yerine geçiyor işte çıtçıtlı bodyler. Hiç gerek yok. Biz bebiş doğduktan sonra yazın 6 aylıkken poposu havalansın diye bez takmayıp dadece küllt giydiriyorduk fırfırlı süslü. Ama iki yaşına kadar zaten atlet külot yerien çıtçıtlı body fiyecek, hiç boşuna evi doldurmayın kullanışsız şeylerle...

ayy ben bu cocugu nasıl buyutcem daha ne nezaman gıydırılır onu bıle bılmıyorum :KK23:

Herkes kendi tecrübesini oluşturacak, hiç telaş yapma:) öyle hızlı büyüyecek ki yumuşacık mis kokusunu özleyeceksin:)
Bana ablam hep çıtçıtlı tulumlardan al derdi mesela o öyle rahat etmiş ama bana fermuar daha kolay geliyordu bebek kıpır kıpır direkt fermuarı çekiyordum tek tek çıtçıtla uğraşmıyordum.
Bebeğim çok kusuyordu. Herkes tek parça giydir rahat edersin diyordu. Ama kusan bebek olunca alt üst pijama giydiriyorduk kustukta sadece üst değiştiriyordum gibi..

Kısacası bebişine harika bakacaksın ve en güzel bakan tecrübeli anneler kvler deil tecrübesiz sen olacaksın. Hiç dert etme:)

Herkes kendi tecrübesini oluşturacak, hiç telaş yapma:) öyle hızlı büyüyecek ki yumuşacık mis kokusunu özleyeceksin:)
Bana ablam hep çıtçıtlı tulumlardan al derdi mesela o öyle rahat etmiş ama bana fermuar daha kolay geliyordu bebek kıpır kıpır direkt fermuarı çekiyordum tek tek çıtçıtla uğraşmıyordum.
Bebeğim çok kusuyordu. Herkes tek parça giydir rahat edersin diyordu. Ama kusan bebek olunca alt üst pijama giydiriyorduk kustukta sadece üst değiştiriyordum gibi..

Kısacası bebişine harika bakacaksın ve en güzel bakan tecrübeli anneler kvler deil tecrübesiz sen olacaksın. Hiç dert etme:)
ayy cok tesekkur ederım...
ınsallah :KK68:
onemlı bılgıler fermuar detay alt ust takım bol badı :)
tamamdır:KK66:

3,5 aylık bebeğime 2 zıbın aldım ve birer kez kullandım. çünkü göbeği 4. gün düştü :) göbek bağı varken zıbın iyi oluyor ama göbeği düştüğünden beri alttan çıtçıtlı bady kullanıyoruz.atlet kilot da almıştım ama hala kullanmıyoruz. bady ler çok kullanışlı,ikisinin işini de görüyor ;)

Oğlum 6 yaşında ben de hiç zıbın kullandığımı hatırlamıyorum.Hep çıtçtılı body kullandım.
Hatta ona renk renk patikli pantolonlardan almıştım, hiç sevemedim onları pek de giydirmedim.
Şimdi de hamileyim , pek düşünmüyorum patikli pantolon almayı.
Herkesin tarzı , her bebeğin rahat ettiği şey ayrı.O yüzden bebek doğmadan çok alış veriş yapmamak lazım bence :)

Back
X