Zihin Açıklığı :))

AllahZihinAcikligiVersin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
3
0
1
30
-Öncelikle herkese kocaman bir Merhaba bütün güzellikler sizi bulsun KK üyeleri

Burda benden büyük ablalarım ya da benim yaşıtım hanımlar bana yardımcı olur diye düşündüm inşallah bu ufak derdime yardımcı olursunuz.

Benim derdim zihin açıklığı başka bir deyişle ders çalışmam gerektiği zaman konsantre olamıyorum.Sürekli başka konularla ilgilenme isteği var içimde
Biraz da unutkanlık tabi,1 ay boyunca b12 kullandım değerlerim düzene girdi,fakat çalıştığım konular yarım saat sonra beynimden uçup gidiyor gibi
Ezber yapmam lazım ingilizce,matematik,türkçe çalışmam lazım,çalışıyorum boşa çalışmış gibi hissediyorum delircem

Kısaca derdim kendimi nasıl ders çalışmaya odaklayabilirim

Sizler ders çalışırken kendinizi nasıl motive ediyosunuz mesela yada ne gibi çalışma teknikleri uyguluyorsunuz.
Bir de ders çalışırken sürekli bişeyler atıştırma ihtiyacı duyuyorum bana beyine ve unutkanlığa yararlı şeyler de önerebilir misiniz

Hayallerim var gerçekleştirmek istiyorum,başarmak istiyorum bana da yardımcı olun ablalarım

Benim ders çalışırken uykum gelirdi hep hemen kalkar sewdiğim bi müziği dinlerdim kafamı boşaltıp devam ederdim çalışmaya. konuları anlayıp anlamadığını soru çözerek anlayabilirsin ancak yoksa düşünerek anlayıp anlamadığına karar veremezsin ders çalışmaya pozitif başla mesala girdiğin sınavı kazandığını düşün ve en önemlisi kendine güven anlamıyorum diye düşünme dikkatin dağıldığı anda sınavı getir aklına kazanmaya şartla kendi

verimli çalışmak ile ilgili eğitim almaya çalış
kitaplar oku
konsantrasyonla ilgili

başka da bir öneri gelmedi aklıma
ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN
:)

Ben şöyle yapıyorum: Demir haplarımı aksatmıyorum ayrıca b12 alıyorum önemli sınavım varsa
heveslenmek içinse çalışırsam ancak başarırım diye düşünmem yeterli
bir de ben zamanında çalışmadım yan gelip yattım sanırım o yüzden şu an deli gibi çalışma hevesim olabiliyor
Geçmişin verdiği pişmanlık diyeyim...Sen de çalışmazsan ki geleceğini bir düşün ve kork belki işe yarar hehe bir de çalışırsan olanı hayal et tabiii

Ah bir de ezber konusunda şunu söyleyeyim...
Ezber yapacağın şeyi sesli tekrar et
Ben çalışırken bunu farkettim sessiz içimden okuyarak ezberlemekten çok daha kısa sürüyor sesli tekrar ederek ezber yapmak..

ben yazarak daha iyi aklımda tutuyorum yoksa okuyup geçince uçuveriyor hemen bu seferde çalışasım gelmiyor. en iyisi ya yazarak yada konuşarak çalışmak. o sürede araya bir şey girmiyor pek.

pharmaton iyi gelir diyollaa

bence netten, telefondan uzak dur, her türlü monitör ve müzikten uzak dur, hedeflerine odaklan derim

Yazarak çalışmak en iyi yöntemlerden biridir.
Ayrıca sesli tekrar etmekte önemli .
Misal Türkçeden bir konu çalışıyorsun konun bitti diyelim aklından tekrar etmeye çalış hatırlayamadığın yerlere muhakkak tekrar bak.
Gece yatmadan yarım saat önce okuduğun bir şeyi kolay kolay unutmazsın .
Sadece konu çalışmak yetmez konunun ardına o konu ile ilgili test çözmelisin
VE geldik en önemli yere /tekrar yapmak/...
Düzenli tekrar etmediğin bir şeyi unutman çok normal bugün çalıştım 1ay sonrada aklımda olsun diyemezsin
Bunun için tekrar etmen lazım
Umarım azda olsa faydası olur yazdıklarımın ...

Genelde kafam cok daginiktir, surekli beynimin carklari calisir.ayni anda 5-6 konu uzerinde dusunurum, gece yattigimda da devam ediyor bu durum.bayilinca uyuyabiliyorum ancak.
Fakat ders calisirken dikkatimi toplayabilmek icin surekli yazarak calisirim.bir butun kitabi aynen deftere gecmisligim vardir.yazdikca beynime kaziniyor sanki.
Bir de dikkatim dagilacak madem, bir seye takilsin bari diye hep muzik dinlerim.soft degil daha gurultulu mesela metal, rock, gibi. Genel gecer bir yontem mi, yoksa ben degisik oldugum icin mi bilmem ama baya ise yarar bende.

verimli çalışmak ile ilgili eğitim almaya çalış
kitaplar oku
konsantrasyonla ilgili

başka da bir öneri gelmedi aklıma
ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN
:)

ben yazarak calısırdım derslerıme aslada unutmazdım boylelıkle

Ah bir de ezber konusunda şunu söyleyeyim...
Ezber yapacağın şeyi sesli tekrar et
Ben çalışırken bunu farkettim sessiz içimden okuyarak ezberlemekten çok daha kısa sürüyor sesli tekrar ederek ezber yapmak..

o an da kafana takılan sorunlarını çözmeye calıssan belkı derslerıne konsantre olursun

ben yazarak daha iyi aklımda tutuyorum yoksa okuyup geçince uçuveriyor hemen bu seferde çalışasım gelmiyor. en iyisi ya yazarak yada konuşarak çalışmak. o sürede araya bir şey girmiyor pek.

pharmaton iyi gelir diyollaa

bence netten, telefondan uzak dur, her türlü monitör ve müzikten uzak dur, hedeflerine odaklan derim

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum
Kendime çeki düzen verip bir an önce çalışmalarıma başlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…