Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

İyi demişsin.Zaten problemli bir çocuğu varken,onu evlendirip torun istemesini mantığım almıyor yahu.Bu adam o çocuklara babalık edecek durumda değil,birilerinin yardımına muhtaç.Ayrıca bu şekilde hoş olmayan hareketleride var kimse bakmak istemez o yüzden,bakıcıda tutsanız rahatsız olup işi bırakabilir.Yani daha bu çocuğa kimin bakacağı belli değilken,bir de torun derdine mi düşmüş kayınvaliden.Önce bu çocuğa kim bakacak onu düşünsün.Sen tek bakamazsın,kocanda çalışıyordur.Ne olacak bu durumda.
Kayinvalideme sorsanız cocuklari baksin diye evlendirmek istiyorum der torun derdinde ama torunlar umrunda mı sanki ogluna bakacak canlar istiyor sadece..bu baba olucak diyelim anne hanim bigün birakip gider saglikli ise ki kusursuz bir es arıyorlar.o cocuklar ne olucak belki bu babanin iatismari bile olucak bunun yükünü kim taşiyacak ama anlatamazsn..hayir bi bakicisi olsa bu dürtülerin tedavisi var hormon tedavisi vs bu uygulami belki sakinlesir..bn esime anlattm hormon tedavisini cok mantikli buldu ailwsi ile konustu ama aile kabul etmiyor iyi ki dürtüleri varmis iyi ki kadin iategi varmis evlenebilirmis biz engel olmak istiyormusuz..istememekte hakliyiz zaten.

Hem zihinsel hem bedensel engelli ama bedenen daha iyi bi eli felcli gibi yamuk yürüyor,sayi saymaz para saymayi bilmez konustuklari tam anlaşılmiyor yani cocuk yapabilir mi bilmiyorum ama akli cinsellige calişiyor ben nisanliyken yanimda pipisini acmisti bir hafta agladim psikolojim bozuldu :KK43: yani cocuk yapar mi anlar mi bilmiyorum
Kesinlikle evlendirilmemesi gerek ve ailenin cinsel dürtulerini bastıracak herhangi bir yöntem varsa onu denemesi gerekiyor..
Bu kadar ileri derece zihinsel engelli biri evlendirilemez.
Hiç düşünmüyorlar mi diyelim evlendi o kadının hali ne olacak diyelim ki çocukları oldu belki o çocuklarına cinsel taciz yada tecavüz olacak..
Şikayet edin gerekli yerlere ve engel olun evlenmesine

Zihinsel engelli bir insanı kim evlendiriyor? Akıl sağlığı yerinde olmayan birine hangi hastane sağlıklı raporu veriyor?

konu sahibi sen hakkını koruyan birisin. kvye verdiğin cevaplar çok hoşuma gitti. kendini korumaya devam et. sana baktırmaya kafalarını koymuşlar. kv bebek isteyeceğine önce oğluyla ilgilensin
Insanlar o kadar bencil ki bunu esimin ailesinde daha cok gördüm ..kurbanlik koyun secer gibi kız seciyorlar engelli cocuklarina öyle her kòzi da degil yani saglikli ve güzel bir kız ama o kız ister mi sever mi düşünen yok para herseyin kapısi ya onlara göre engelli ogluna alacagida gelini olcak ya onu hic dusunmuyor demekki beni de düsünmuyor...gözum açıldi benimde ben niye kendimi düsünmeyeyim degil mi ben niye savunmayaym ben neden bakayim ona cocuklarina,kendileri bakiyor mu kardeslerinin cocuklarina yada eslerinin kardesine hayir.. benim cocuklarim olucak onlarida dusunmek zorundaym degil mi ..asla susamam bu yuzden kv kp kimse ile görüsmuyorm hersey boyle daha güzel..

Yazık ederler geline de doğacak çocuğa da. Sanırım terbiyesiz bir kp.niz vardı ve babanıza laf etmişti. Aynı kişiyse tam ondan beklenecek hareket. Bu arada eşiniz neden kardeşine ve çocuklarına bakmak zorunda onu anlayamadm. Kpnizin ve kvnizin kardeşlerine onlar mı bakıyor da eşiniz kardeşine bakmak zorunda olsun? Çok sinir oluyorum böyle insanlara. Onlara bir şey olsa eşiniz zaten ilgilenir yapabildiği kadar herhalde de kv.niz neden bunu altını çize çize söylüyor ne gerek var??
Evet aynen oyle terbiyesiz adam babama laf etmisti ay hatirladm yine sinirlendim suan..kendileri o kadar bencil ki kendi kardeslerini aramazlar bile ama ben bakmak zorunda oluyorum eşimle şaka gibi insanlar tabiri caizse..ustune basa basa söyledi kayinvalide esimin yaninda amacı beni konusturmak sinir etmek bende altta kalmadm tabi ki bakamam dedim yanliz 5 dk bile kalmiyorm yaninda nasil bakarm dedm cocuklarina da bakamam bana guvenip evlendirmeyin dedim kendim bile 2 cocuk tan fazla istemiyorm sorumluluk bu hayat kolay mi dedim iyi sustu bari görusmuyorm kendisiyle.

Insanlar o kadar bencil ki bunu esimin ailesinde daha cok gördüm ..kurbanlik koyun secer gibi kız seciyorlar engelli cocuklarina öyle her kòzi da degil yani saglikli ve güzel bir kız ama o kız ister mi sever mi düşünen yok para herseyin kapısi ya onlara göre engelli ogluna alacagida gelini olcak ya onu hic dusunmuyor demekki beni de düsünmuyor...gözum açıldi benimde ben niye kendimi düsünmeyeyim degil mi ben niye savunmayaym ben neden bakayim ona cocuklarina,kendileri bakiyor mu kardeslerinin cocuklarina yada eslerinin kardesine hayir.. benim cocuklarim olucak onlarida dusunmek zorundaym degil mi ..asla susamam bu yuzden kv kp kimse ile görüsmuyorm hersey boyle daha güzel..
kesinlikle haklısın ve yaptığına devam et şaşma yolundan. tamam muhtaç olunur zorunda kalınır bakılır orası ayrı. ama bunlar seni ezecek belli

Zihinsel engelli bir insanı kim evlendiriyor? Akıl sağlığı yerinde olmayan birine hangi hastane sağlıklı raporu veriyor?
Bunlar sadece prosedür hersey gibi..kan tahlili ve akciger filmi dısinda hic bisey istenmemisti bizden mesela halbuki en önemli olan sey psikiyatr ve nöroloji raporu ama bunlara yer bile verilmedi kahretsin ki bu ülkede bicok sey mantiga insan haklarina aykırii..birda bicok ornek yazmis bayanlar cevrelerinden resmi nikaha engel birsey yokmus resmen baya da evlenmisler malesef :( !!!!

kesinlikle haklısın ve yaptığına devam et şaşma yolundan. tamam muhtaç olunur zorunda kalınır bakılır orası ayrı. ama bunlar seni ezecek belli
Iyi ki eşim mantıklı düsünuyorda bana destek oluyor bu konuda onlar ile hemfikir olsaydi evliligimiz olmazdi zaten ben evlenmeden önce onla konustum cünku herseyi oda kabul etti ..yani onun kardesine bi bayan bakamaz mümkün degil kadinin psikolojisi bozulur ya taciz bu kolay mi ..bana bakicaksin diyenler beni resmen atese sürüklemis olur bu eşim olsada dur bu zaten direk boşanırımaşkmis sevgiymis gözum görmez o dakikadan sonra..

Bunlar sadece prosedür hersey gibi..kan tahlili ve akciger filmi dısinda hic bisey istenmemisti bizden mesela halbuki en önemli olan sey psikiyatr ve nöroloji raporu ama bunlara yer bile verilmedi kahretsin ki bu ülkede bicok sey mantiga insan haklarina aykırii..birda bicok ornek yazmis bayanlar cevrelerinden resmi nikaha engel birsey yokmus resmen baya da evlenmisler malesef :KK43: !!!!

Resmi nikaha engel bir şey yok muymuş? Ben boşuna okumuşum 4 sene sanırım. Ayırt etme gücünden sürekli yoksun olanların hukuki fiilleri hüküm doğurmaz. Mk:15 BU DA DEMEKTİR Kİ TAM EHLİYETSİZLER EVLENEMEZ. EVLENSE BİLE MUTLAK BUTLANLA BATILDIR.Butlan cumhuriyet savcısı tarafından resen ve ilgisi bulunan herkes tarafından ileri sürülebilir. Rabbiiiiim çıldırıciiim şimdi. Nerde geçiyor bu çağdışılık ya, özelden ulaşabilir misiniz?

Bu dürtüler icin tedaviler var burdada bicok kisi yönlendirdi hormon tedavisi vs.bende bunu kv me anlattm bana dedigi cevap su oldu oglumun gunahina gitemem evlenmek istiyor evlendircem dedi ne denilir ki günahi derken dedim o zaman bu durtuler olmicak ki dedim onun diliylede konustum ama anlamiyorlar ki esimede söyledim ben kimseye bakamam kardesindir yardimci oluruz ama onun cocuklari beni ilgilendirmez kendim bile 2 cocuktam fazla dusunmuyorum sorumluluk alamam dedim..
Iyi demissin. Ne saçma insanlar evlendirecegi kız çocuklarının günahı ne olacak. Kaldiki zihinsel engelli ve cinsel dürtüleri yüksek biri çocukları için de tehlike. Böyle kişilere devlet nikah kıyıyormu bende simdi bunu merak ettim.

Ama okuyunca var olduğunu öğrendim soklardayim. Gerçi devlet nikah kiymasa bile kv bu azimle gerdege sokacak oglunu bir şekilde

ya bu ne ya
sinirlerim tepeme çıktı
oğlumuzun tedavisine bakalım diyeceklerine gerdeğe sokma derdine dişmüşler
ya hangi aklı başında insan bunu kabul eder ki?
lütfen nikaha bi şekilde engel olun
aile zoruyla bi kızcağızın başı yanmasın

Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı

şiddetle tedavi görmesi lazım.evlenince karısı ile beraber olur aklı yerine gelir düşüncesindeler sanırım ama olay sandıkları kadar basit degil.
el kızına yazık... aptal biri degilse karşı taraf zaten anlarlar yada anlamaları için yardım edersiniz inşallah...
cinsel dürtüyü bastıran ilaçlar var...8 yaşındaki kardeşini ve kendini de ondan ıuzak tut. her kim yanına giderse hepsini uzak tut.

Evet aynen oyle terbiyesiz adam babama laf etmisti ay hatirladm yine sinirlendim suan..kendileri o kadar bencil ki kendi kardeslerini aramazlar bile ama ben bakmak zorunda oluyorum eşimle şaka gibi insanlar tabiri caizse..ustune basa basa söyledi kayinvalide esimin yaninda amacı beni konusturmak sinir etmek bende altta kalmadm tabi ki bakamam dedim yanliz 5 dk bile kalmiyorm yaninda nasil bakarm dedm cocuklarina da bakamam bana guvenip evlendirmeyin dedim kendim bile 2 cocuk tan fazla istemiyorm sorumluluk bu hayat kolay mi dedim iyi sustu bari görusmuyorm kendisiyle.
İyi demişsiniz.. Hem babanıza laf edecekler hem sizden oğullarına bakmanızı isteyecekler. Nasıl insan bunlar ya..

Iyi ki eşim mantıklı düsünuyorda bana destek oluyor bu konuda onlar ile hemfikir olsaydi evliligimiz olmazdi zaten ben evlenmeden önce onla konustum cünku herseyi oda kabul etti ..yani onun kardesine bi bayan bakamaz mümkün degil kadinin psikolojisi bozulur ya taciz bu kolay mi ..bana bakicaksin diyenler beni resmen atese sürüklemis olur bu eşim olsada dur bu zaten direk boşanırımaşkmis sevgiymis gözum görmez o dakikadan sonra..
İnşallah eşin hep böyle devam eder. Kv doldurmak için çok uğraşacak orası kesin de..
Bencil kadın.. Şimdi evlensin karısı baksın, o kadın hem onunla hem çocuklarla uğraşsın sonra kendisine bir şey olursa diğer oğlu hepsine baksın. Ne güzel dünya!! Ay ben bile çok sinir oldum nasıl düşüncesizliktir bu ya.. Bir de yaştan dolayı bize cahil derler!!

Normaliyle anlaşıldı evlenildi de zihinsel engellisi kaldı. O engelli arkadasın "ailesi" zihinsel engelli bence ..

Back
X