Zihnim yangın yeri

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.922
408
İyi geceler hanımlar.
Sadece içimi dökmek istiyorum, çünkü çok berbat bir dönemdeyim.

Nereden girsem konuya bilemiyorum ama yarın bir gün eski konularıma baktığımda, bu günlerin geçip bittiğini, iyi günlerimden selam çakarak okumak istiyorum. Yani inşaAllah.

Anneanne tarafımdan akrabamız olan bir aile var, çocuklar iki kız kardeş mesela.
Hep destek oldular akrabalar, birbirlerinin şirketlerinde iş buldular ya da tanıdıkları vasıtasıyla kaliteli insanlarla, kaliteli ortamlarda oturup kalktılar, evlendiler.
Babası çapkın bir adamdı, eşi çok güzel olmasına rağmen ama bıraktı bu işleri. Çocuklarını değerli büyüttü. Onlar maddiyatlarını iyi değerlendirdiler. Oldukça zenginlerdi ama parayla saçmalamak yerine değerlerine değer kattılar.
Bizim gibi olmadı hiçbiri.

Bunu nasıl anlatsam bilemiyorum. Ruhum, beynim çok yorgun ve yıpranmış.

Hala madde kullanan küçük abinin dükkanını açmayıp annemden sigara parası istemesi, beni rahatsız etmeye çalışması, annemin maaşındaki gözü ve bana kalmasını istemediğini açıkça belirterek, yeni kurduğu işler için imza attırması, baba denilenin insanın faturaları bile ödemeyi bırakıp, üstüne çeşit çeşit kıyafet ve genç işi spor ayakkabılar alması, açıkça o kadına harcama yaptığını söylemesi, makyaj malzemelerine kadar bilen bir erkek organizma olması, kavga ettikçe daha da arsızlaşması ama anneme harçlık üç kuruş zor vermesi, kocasını aldatan ablanın karşısında durduğum için, yeğenlerimi doldurup, benden uzak tutmaya çalışması ama kendini de haklı görmesi, büyük abinin sadece kendine ait şeyleri değerleri görmesi, insan kullanması ve senin halinden bile anlamaması, küçük abinle tartıştığını bile bile bu konuda arada kötü lafları taşıması.

Peki ya anne? Annemin cahilliği, gamsızlığı, ortalık yangın yeriyken bile bana amaaaan takma kafana demesi vs vs.

Çok şey var da anlatsam okuyamazsınız, bunalır, sıkılırsınız.

Şu yaşa gelene kadar çok dik durduğum için, yanlış şeylere karşı, beni ilgilendirmese bile susmadığım için kendimi yıprattım. Bende hal kalmadı. İşte düşünüyorum o iki kız kardeş benim gördüklerimi görmedi, çektiklerimi çekmedi. Kim bilir ne kadar pozitiflerdir, ruhları yaralanmamıştır benimki gibi. Acaba ben de iki kardeş olsaydım, farklı bir ailede, ne bileyim. MaşaAllah onlara, sadece imreniyorum ve keşke diyorum keşkee.

Tek başıma aile içinde bir değerim ve duruşum var ama baba, anne, kardeş yüzünden hiçbir saygınlığımız yok. Ancak para kadar.

İnsanın en büyük çaresizliği değiştiremeyeceği şeyler için üzülmesiymiş.

Tek başına aileden bağımsız yaşanır mı, onları ölmüş saymak olur mu? Yoksa vefasızlık mı olur? Vefasızlık olmasa bile zaten aile önemli her girdiğin ortamda.
Ne yapsam boş.

Allah kolaylık versin canım . Kendi ayaklarının üzerinde dur onlardan uzaklaş . Ne denir senin durumunda bilemedim . Kendini kurtar ..

Allah kolaylık versin canım . Kendi ayaklarının üzerinde dur onlardan uzaklaş . Ne denir senin durumunda bilemedim . Kendini kurtar ..
Kendimi kurtarsam da aile bu, demirbaş nasıl yok sayılır ki, yaşadıklarımın izleri bile geçmeyecek zaten. Kendimi nasıl kurtarabilirim onu hayal bile edemiyorum artık.

Ben boyle durunlarda kendimi karsi tarafa koyarim.O kadar insanin icinde kendinizi yetistirmis ve kotulugu gormussunuz.Ya onlar gibi kotu olsaydiniz?Kotu olmaktansa iyi aama uzulen olmak iyidir bazen.Kim olursa olsun mesafeli olun.Zarar veren kim olursa olsun onceliginiz kendiniz olun.Gamsizlar takmiyosa ben onlarin yerine takipta kendimi yipratamam.

Kendimi kurtarsam da aile bu, demirbaş nasıl yok sayılır ki, yaşadıklarımın izleri bile geçmeyecek zaten. Kendimi nasıl kurtarabilirim onu hayal bile edemiyorum artık.
Kadın sığınma evine gidin söylemesinler ailenize yerinizi . Mağlesef ailemizi seçemiyoruz . Ama onlarla görüşüp görüşmüyeceğimize karar verebiliyoruz . Aslada kendini suçlama . Suçluluk duygusuna girme annedir babadır menfaati şusu busu diye düşünürsen çıkamassın işin içinden kendine güzel bi başlangıç yap .

Ben boyle durunlarda kendimi karsi tarafa koyarim.O kadar insanin icinde kendinizi yetistirmis ve kotulugu gormussunuz.Ya onlar gibi kotu olsaydiniz?Kotu olmaktansa iyi aama uzulen olmak iyidir bazen.Kim olursa olsun mesafeli olun.Zarar veren kim olursa olsun onceliginiz kendiniz olun.Gamsizlar takmiyosa ben onlarin yerine takipta kendimi yipratamam.
Aslında benim öfkem, takıntım kendime.
Hala burada, bunların arasında çaresiz olmak çok sinir bozucu. Dünyada neyi kazanacak olursam olayım, öyle biri olmak istemiyorum. Ruhum dibe batmışken, şöyle bir düşündüğümde ne kötülükler yapıp buralara geldim dedikten sonra, kazanılanın önemi yok benim için.

Kadın sığınma evine gidin söylemesinler ailenize yerinizi . Mağlesef ailemizi seçemiyoruz . Ama onlarla görüşüp görüşmüyeceğimize karar verebiliyoruz . Aslada kendini suçlama . Suçluluk duygusuna girme annedir babadır menfaati şusu busu diye düşünürsen çıkamassın işin içinden kendine güzel bi başlangıç yap .
Onu da çok düşündüm ama orada çok değişik insanlar da varmış duyduğum kadarıyla. Yani benim hayatımdaki insanlardan hallice tipler. Orada güvenlik görevlisi olan bir arkadaşım anlatmıştı.

Aile demirbaştır evet ama aile olurlarsa öyledir sevgi saygı bütünlük koruma kollama yoksa ona zaten aile diyemezsiniz
Bence bir mesleğiniz varsa yada bir işiniz bir şekilde kendi ayaklarınızın üstünde durmak için o yardımsever akrabalarınızdan bir süreliğine destek alabilirsiniz ve bu arada bence bir uzmanla görşüpdestek alın kolay şeyler değil yaşadıklarınız ama bir şansınız varsa ayrılmak için evden bunu zorlayın lütfen elbet bir yıol bulunur sizin hayatınız herkesinkinden daha değerli

Onu da çok düşündüm ama orada çok değişik insanlar da varmış duyduğum kadarıyla. Yani benim hayatımdaki insanlardan hallice tipler. Orada güvenlik görevlisi olan bir arkadaşım anlatmıştı.
Hayatta en azından bişeyler için çabala kendin için yap ,canım benim kendi geleceğin için yarın birgün o babadan aileden kaçacağım derken yanlış evlilik yaparsın. yanlış yanlışı kovalar evlilik yoluna girsin diye çocuk yaparsın vs .. kendi ayaklarının üzerinde kendine ait istediğin insanların girip istediklerini dışarda bırakabileceğin bi dünyan olsun . Yoksa üzülürsün hastalanırsın .

Aile demirbaştır evet ama aile olurlarsa öyledir sevgi saygı bütünlük koruma kollama yoksa ona zaten aile diyemezsiniz
Bence bir mesleğiniz varsa yada bir işiniz bir şekilde kendi ayaklarınızın üstünde durmak için o yardımsever akrabalarınızdan bir süreliğine destek alabilirsiniz ve bu arada bence bir uzmanla görşüpdestek alın kolay şeyler değil yaşadıklarınız ama bir şansınız varsa ayrılmak için evden bunu zorlayın lütfen elbet bir yıol bulunur sizin hayatınız herkesinkinden daha değerli
Yardım isteyebilirim evet ama kimse elini taşın altına koyar mı bilmiyorum. Bir yandan gururum da elvermiyor. Aslında öyle çok gurur abidesi değilimdir ama bunu istemek çok zor.

Yemin ederim ki cazip bir yol bulsam, sonuna kadar zorlarım. Bir de virüs çıktı, hadi bir deneyeyim diyeceğim yollar da zorlaştı.

Destek almak mecburiyetinde kaldım, bu olaylardan sonra anksiyete, panik bozukluk oluştu. Çok teşekkür ederim.

Öncelikle lütfen kimsenin hayatıyla kendinizinkini kıyaslayıp keşke demeyin. Biz tüm resmi göremiyoruz malesef çoğu zaman. En hayatı yolunda gidenin bile tepetaklak olması için bi olay yetiyor.

Siz kendinizi kurtarmaya bakın. Herkes anne baba aile olamıyor ama siz bunların içinde bile sağlam biri olabilmişsiniz. Kendini paralamayın o yüzden. Mesleğiniz işiniz var mı bilmiyorum ama varsa arkanıza bile bakmadan çıkın gidin o evden.

Hayatta en azından bişeyler için çabala kendin için yap ,canım benim kendi geleceğin için yarın birgün o babadan aileden kaçacağım derken yanlış evlilik yaparsın. yanlış yanlışı kovalar evlilik yoluna girsin diye çocuk yaparsın vs .. kendi ayaklarının üzerinde kendine ait istediğin insanların girip istediklerini dışarda bırakabileceğin bi dünyan olsun . Yoksa üzülürsün hastalanırsın .
Hastalandım zaten, anksiyete, panik bozukluk var. Ben de her fırsatta bu dileğimi söylüyorum. Çok parayı sadece kendime bir dünya kurabilmek için isterdim derim hep. Evliliği kurtuluş hiç görmedim, çünkü aynı kendim gibi sorunlu insanları çektim kendime galiba.

Öncelikle lütfen kimsenin hayatıyla kendinizinkini kıyaslayıp keşke demeyin. Biz tüm resmi göremiyoruz malesef çoğu zaman. En hayatı yolunda gidenin bile tepetaklak olması için bi olay yetiyor.

Siz kendinizi kurtarmaya bakın. Herkes anne baba aile olamıyor ama siz bunların içinde bile sağlam biri olabilmişsiniz. Kendini paralamayın o yüzden. Mesleğiniz işiniz var mı bilmiyorum ama varsa arkanıza bile bakmadan çıkın gidin o evden.
Mesleğim var ama şu an çalışmıyorum.
Tekrar sınava gireyim dedim, girdim.
Kendi şehrimde bir üniversite daha kazandım. İş bulamadığım için en azından okula gider, gelir, kimseyi görmem diyorum.

Mesleğim var ama şu an çalışmıyorum.
Tekrar sınava gireyim dedim, girdim.
Kendi şehrimde bir üniversite daha kazandım. İş bulamadığım için en azından okula gider, gelir, kimseyi görmem diyorum.
Bu kadar rahatsız olup burunlarının dibinde durmak aynı şehirde okumak ilginç geldi dönüp dolaşıp eve geleceksiniz sonuçta. Yurt seçeneğini düşünün ya da part time çalışıp öğrenci evine çıkın derim ben.

Hastalandım zaten, anksiyete, panik bozukluk var. Ben de her fırsatta bu dileğimi söylüyorum. Çok parayı sadece kendime bir dünya kurabilmek için isterdim derim hep. Evliliği kurtuluş hiç görmedim, çünkü aynı kendim gibi sorunlu insanları çektim kendime galiba.
Görmede zaten boşver yanlış yanlışı getirmesin . Bunlar sinirsel ruhsal hastalıklar canım benim allah beterinden saklasın ama günümüzün hastalıklarını biliyosun . Stress üzüntü sonrasında daha çok yayılıyor kendine bunu yapma lütfen ♥️ Biliyorum ama çalış kendine hayat kur ♥️ Unutma bunu yapan ilk başarılı kadın sen olmuyacaksın . Allah yardım eder inşallah..

Uzaklasin,tuketsinler birbirlerini boyle insanlar icin bosu boduna kendinizi yipratiyorsunuz

Aslında benim öfkem, takıntım kendime.
Hala burada, bunların arasında çaresiz olmak çok sinir bozucu. Dünyada neyi kazanacak olursam olayım, öyle biri olmak istemiyorum. Ruhum dibe batmışken, şöyle bir düşündüğümde ne kötülükler yapıp buralara geldim dedikten sonra, kazanılanın önemi yok benim için.
Dunya zaten iyiler icin yangin yeri degil mi? Kotuler birbirini tutuyo malesef.Iyiler dislaniyo ailede tek iyi oysa.Bide bisey olsa yine guvenilir olanin kapisi calinacak olanin siz olduginu bilirler emin olun.Esim de sizin gibi.Bazen oturur aglar ne gunah isledimde bu insanlar ailem oldu diye.Allah sizi iyi insanlarla karsilastirsin.Evlimisiniz bilmiyorum ama insan guzel insanlar tanidikca atlatiyo bu durumu. Guzel bi anne iyi bi es oluyo ve guzel insanlar yetistiriyo.

Evet cnm tavsiye etmem akli dengesi tam olmayan yani çok sağlıklı bir beyne sahip olmayan insanlar var şartları hapishane gibi hiç rahat değil yasanmiyo hep kurallar kısıtlama şükür var yinede ama yasanilmiyo

Bu kadar rahatsız olup burunlarının dibinde durmak aynı şehirde okumak ilginç geldi dönüp dolaşıp eve geleceksiniz sonuçta. Yurt seçeneğini düşünün ya da part time çalışıp öğrenci evine çıkın derim ben.
Ben yazdım birkaç şehri ama şu virüsten dolayı burayı yazdım bir de.
Bu öğrenilmiş çaresizlik gibi bir şey galiba. Eve çıkacağım, eğer ev arkadaşı bulabilirsem.

Görmede zaten boşver yanlış yanlışı getirmesin . Bunlar sinirsel ruhsal hastalıklar canım benim allah beterinden saklasın ama günümüzün hastalıklarını biliyosun . Stress üzüntü sonrasında daha çok yayılıyor kendine bunu yapma lütfen ♥ Biliyorum ama çalış kendine hayat kur ♥ Unutma bunu yapan ilk başarılı kadın sen olmuyacaksın . Allah yardım eder inşallah..
Allah yardım eder inşaAllah çok doğru söylediniz. Gücümü hafife almıyorum ama mantıklı bir çıkış yolu da bulamıyorum. Bu noktada kendimi koruyabiliyorum, ruh sağlığım bozulsa da ama ya her şey daha kötü olursa diye korkuyorum, çıkıp gittiğimde.

Back
X