Zor bebegimm

Ama sen çözüm istemiyorsun ki.. Hatta bana egitimden bahsetmeyin diye tavırlı konuşmuşsun bi de. Sadece Düzelen var mı diye sormussun. E cevap verelim o zaman: var.

Canım şimdi internette araştırma yaptım. Bebeklerde insomnia diye. Cocukvehayat.com diye bir site çıktı. Neyse sende incele istersen sitenin sahibi Prof Dr. Koray Karabekiroğlu. Uyku konusunda deneyimli bir doktor gibi. İstersen bir randevu alıp götür. Çok zor hem sana hem bebeğe allah yardimcin olsun.
Amin cok tesekkur ederim.Bu hastaligi iok defa duydum ve resmen bnm hastaligim.Bnde uykuya saatlerce dalamam ve sürekli uyanirim.Acaba banami cekmis bu cocuk

Ama sen çözüm istemiyorsun ki.. Hatta bana egitimden bahsetmeyin diye tavırlı konuşmuşsun bi de. Sadece Düzelen var mı diye sormussun. E cevap verelim o zaman: var.
Zaten cocuk aglatilarak egitim verilmesi yanlis.Cocugu boyle olup ne zaman ve ne sekilde düzelen var ben onu sordum

Ahhhhh ahhhh yarama tuz bastinizz ne uyku egitimi ,ne gündüz az uyutmak ,ne gec yatirmak, gece beslenmesini kesmek hic birsey yaramadi oglum 18 aylik hala uyku problemi var bizimkide saglikli cok sükür Dr.a götürdüm disdendir diyor ama dogdugundan beri böyle dedim ozaman yapIsI budur yapcak bsy yok dedi. Allah yardim etsin inanin bende bitmis durumdayim 18 aydir...
ALLAH yardim etsin.Hakikaten zor.Gündüz hic bisey yapamiyorum yorgunluktan

Çocukta uyku egitimi aglatmak mı demek ? anlamadim
Genelde bu uygulama yapiliyor.Her neyse ben herseyi debedim.Gunduz uyutmadim oyunlar oynatyim dus aldirdim karni tok alti temiz.Ama huyu boyle.Uyumuyo uykuyada dalamiyo.Uyusada dakka bası uyaniyo

Çocukta uyku egitimi aglatmak mı demek ? anlamadim
Ağlıyor ilk başlarda benim kızım da memede uyur gece de 4 saatte.bir uyanırdı. Bazen de gece 2 saat kadar oturur oynar sonra yatardık. Bir gece canıma tak etti. Yaşgününden bir kaç gün sonra başladık uyku eğitimine. Gece yanına uzandım bir saat kadar ağladı kızdı bağırdı. Ben sadece pişpişledim. Bir saat sonra uyudu. Sonra süre kısaldı. 15 gün sonunda ben yanına uzandığım an uyuyordu. Baktım uyuyor. Yatağına koyup uyutmaya başladım. Şimdi 18 aylık. Gece 9da yatağına koyarım. Ben odadan çıkarım ama odasının yan odasında dururum. Bana seslendikçe pişpiş sesi çıkarıyorum. Yanında olursam beni çekiştiriyor. Şimdi 15-20 dk da uyuyor. Ama sabah 6 olmadı 6.30da ayakta :kızgın:

Genelde bu uygulama yapiliyor.Her neyse ben herseyi debedim.Gunduz uyutmadim oyunlar oynatyim dus aldirdim karni tok alti temiz.Ama huyu boyle.Uyumuyo uykuyada dalamiyo.Uyusada dakka bası uyaniyo

Genelde annelerde en büyük yanlışlardan biri de bu "geç yatırırsam geç kalkar" , "gündüz az uyutursam gece erken uyur"....Yok böyle birşey, bebekler düzeni sever. Neler uyguladınız, nasıl bir uyku eğitimi verdiniz bilmiyorum. Fakat düzensiz uykular, yetersiz uykular da bebeği strese sokuyor ve uyuma güçlüğü çekiyorlar.

Kendinize bir program yapın mutlaka,uyku ve yemek saatleri belli olsun. Ve asla şaşma olmasın, yok dışarı çıkıcaz yok misafir gelecek bahanelerine sığınmayın.

Uyku öncesi mutlaka rahatlatıcı bir banyo yaptırın. Bunu her akşam yapmak zorunda kalacaksınız hatırlatmak isterim. Pijamaları ayrı olsun, gece uyurken giydiği şeyleri gündüz giydirmeyin. Ve nerede yatıyorsa oranın ışığını kapatın ve yatırın. Uykuya dalana kadar o ışıkları yakmayın, yatağından almayın. Yanında olduğunuzu bilsin, sırtını sevin okşayın. Zorlu bir süreç olabilir fakat istikrarlı davranmaktan vazgeçmeyin.

21 aylık kızım doğduğu günden beri her akşam yıkanıp her akşam aynı saatte yatar. İstisna evet 21 aylık dönemde 5 kere ya oldu ya olmadı. Kısa sürede sonuç beklemeyin, biraz süreklilik gerekli.

Annenize sorsaydınız bi kendi bebekliğiniz nasıldı acaba belki gerçekten size çekmiştir.zor bi durum allah yardım etsin.

Back
X