zor zamanlar

badem85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
109
1
46
İstanbul
arkadaşlar son zamanlarda o kadar canım sıkılıyor ki. eşimle birbirimizi çok severek evlenmemize rağmen 4 yıllık evliliğimizde birbirimizin ihtiyacına cvp verdiğimiz ve çook mutlu olduğumuz söylenemez. eşim çok iyi bir insan ama aile yapılarımız geleneklerimiz apayrı. dün ilk defa ayrılık konuşması yapmaya başladık. (kavga ederken çok dile alıyorduk ama ciddi anlamda ilk konuşma oldu) bir yaşında çocuğumuz var. kafam o kadar karışık ki düzgün yazamazsam kusura bakmayın. ayrılmak istemiyorum hem ayrılmanın yükümlülüğünden dolayı hem de çocuğumdan dolayı. ama bir defa araya çok ciddi soğukluk girdi. eşim bana karşı tavırları çok çirkin. sizce durumda düzelme olur mu? o kadar kararsızım ki. sizce bir umut varmı dır? biz bu yuvayı kolay kurmadık. çok badireler atlattık. o yüzden pes etmek istemiyorum ama bir yandan da boşa kürek çekmek istemiyorum. çok kararsızım ve canım çoook sıkkın.

arkadaşlar son zamanlarda o kadar canım sıkılıyor ki. eşimle birbirimizi çok severek evlenmemize rağmen 4 yıllık evliliğimizde birbirimizin ihtiyacına cvp verdiğimiz ve çook mutlu olduğumuz söylenemez. eşim çok iyi bir insan ama aile yapılarımız geleneklerimiz apayrı. dün ilk defa ayrılık konuşması yapmaya başladık. (kavga ederken çok dile alıyorduk ama ciddi anlamda ilk konuşma oldu) bir yaşında çocuğumuz var. kafam o kadar karışık ki düzgün yazamazsam kusura bakmayın. ayrılmak istemiyorum hem ayrılmanın yükümlülüğünden dolayı hem de çocuğumdan dolayı. ama bir defa araya çok ciddi soğukluk girdi. eşim bana karşı tavırları çok çirkin. sizce durumda düzelme olur mu? o kadar kararsızım ki. sizce bir umut varmı dır? biz bu yuvayı kolay kurmadık. çok badireler atlattık. o yüzden pes etmek istemiyorum ama bir yandan da boşa kürek çekmek istemiyorum. çok kararsızım ve canım çoook sıkkın.

sorunlarınız neler canım biraz daha ayrıntılı yazsan

sorunlarımız onun yaptığı her şey bana ters geliyor benim yaptığım herşey ona ters geliyor. orta yolu bulamıyoruz. örneğin ben gemekten hoşlanıyorum o evde oturmaktan. o evde elini hiç bir işe sürmek istemiyor. ama ben çalışan bir bayan olarak ve de çok becerikli bir insan değilim sonuçta yardım bekliyorum. ona bunlar fazla görünüyür. bu ve buna benzer sorunlar.

yuvayı kurtarmak ikinizin elinde sogukluk girdi diyip kenara cıkarsan kurtaramazsın tabi karsılıklı olacak hem sen hem eşin fedakarlık gösterecek....ailesi yakındamı ki aile yapısından sizene siz kendı gecmınıze bakın size yansıyan şeylermi var

eşimin bana karsı tavırları çirkin demişsin sen dogru davranıyormusun peki..yanlıs anlama yargılama niyetınde degılım hersey karsılıklıdır o mantıkla sordum

......................msj tekrarı

Son düzenleme:
canım malesef ki erkekler özellikle evliliğin ilk 5 yılı üstün olduklarını kanıtlamak için bişeye yardımcı omuyor vr sürekli bekliyoorlar, buna takılma çok
o gezmekten hoşlanmıyosa bayan arkadaşlarınla dolaş ve hakkaten bu daha iyi gelecek sana..
snra ona ihtiyacın olmadığnı hissedecektir ve dolaşacaktır peşinde
Bide tatlı dil tabii çok önemli,daha güzellikle anlatmaya çalış

sorunlarımız onun yaptığı her şey bana ters geliyor benim yaptığım herşey ona ters geliyor. orta yolu bulamıyoruz. örneğin ben gemekten hoşlanıyorum o evde oturmaktan. o evde elini hiç bir işe sürmek istemiyor. ama ben çalışan bir bayan olarak ve de çok becerikli bir insan değilim sonuçta yardım bekliyorum. ona bunlar fazla görünüyür. bu ve buna benzer sorunlar.

canım evli değilim 4 yıl böyle bir orta yol bulmak için yeterli mi iki farklı insan için bence onu düşün. benim nişanlım da evde hiç bişiye elini sürmez ama ben çalışıcam yardım gerek dediğimde bi kem küm etti. sona işin ciddiyetini şöyle olur böyle olur gibi şeyler anlatınca(biraz da dır dırımı çekmemek için evlenince:)) tamam dedi yani.orta yol illaki bulunur ayrılmak bu kadar kolay olmamalı bence. sen de kendinden bişiler vermelisin haftada bi gün gezersiniz bida onun istediği olsun otur yani evde yapılcak güzel şeyler bul beraber. film izleyin ne bilim oyunlar var bi sürü onlardan alın bunlardan da sıkılmaz heralde zamanla alışır diye düşünüyorum

elbetteki 4 yıl kısa bir süre. bende bu soğukluğun geçici olmasını diliyorum. elbetteki benim de hatalarım var. düzeltmek için elimden geleni yapıyorum. ama bir yandan da gurur yapıyorum. erkekler tuhaf varlıklar. bu seferde çok peşimde diye sıkılabilr sanki. bana öyle geliyor. bu arada benim ailemden çok uzağız . onun ailesine yakınız.

Son düzenleme:

4 sene öncede böylemiydi peki yenı yenımı degıstıgını dusunuyorsun

durumu bilmeden düzelip düzelmeyeceği hakkında yorum yapamayız ki,

aslında hep böyleydi ama zaman zaman düzeliyordu herşey çok ii oluyordu. bilmiyorum kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki...

aslında hep böyleydi ama zaman zaman düzeliyordu herşey çok ii oluyordu. bilmiyorum kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki...

sonucta hep böyleymiş yani değişmemiş ki o zamanlar katlanabiliyordun şimdi zor gelmeye başlamıs ...yani yinede düşüncem bu raddeye gelene kadar bir şeyler olmus

durumu bilmeden düzelip düzelmeyeceği hakkında yorum yapamayız ki,

ortada aldatma ya da sevgisizlik yok ama genel bir anlaşamama durumu var. aslında bu kadar değildik ama çocuk olduktan sonra eşime fazla zaman ayıramaz oldum. uzaklaştık birbirimizden yakınlaşacağımıza. zor bir bebekti bizimkisi. o yorgunluk o stres sanırım birazda o yüzden bu hale geldik.

bebek olduktan sonra çiftler arasında bu tür gerginlikler olabiliyor.ablamda aynı şeyi yaşadı bir kaç arkadaşım da.ama aşılamayacak konular değil.işlere yardım konusunda benim eşimde öyle pek iş yapmaz ara sıra dürte dürte yaptrırım.ama iş yapmıyor diye de huzur kaçırmak olmaz.ayrılık sebebi olmamalı yani bence.önemli olan biraz özel olacak ama cinsel hayatınız.

ortada aldatma ya da sevgisizlik yok ama genel bir anlaşamama durumu var. aslında bu kadar değildik ama çocuk olduktan sonra eşime fazla zaman ayıramaz oldum. uzaklaştık birbirimizden yakınlaşacağımıza. zor bir bebekti bizimkisi. o yorgunluk o stres sanırım birazda o yüzden bu hale geldik.

eşinin bu durumda anlayış göstermesi gerekiyor.ya hep diyorum bebek önemli bir karar esler 2. plana atılmayı kabul etmeleri gerekiyor bebekten sonra o yüzden hemen bebek yapma taraftarı degılım...oturup konusmanız gerekıyor ortada aldatma yok dayak yok yani cok basıt bir sey yuva yıkılmaz bundan senın ıcın zor olacak ama esınede zaman ayır bakalım sürprizler yap ne bilim oda bir nevi cocuk sayılır yanı

haklısın erkekler çocuk gibi gerçekten iki çocugun varmış gibi düşünüp zor da olsa yorgunda olsan onunla da ilgilenmelisin.erkekler bu dönemde yüzlerini dışarı dönebiliyorlar işte o daha dönmeden çenesinden tutup senin yüzüne bakmasını sağlamalısın sabırla ve şefkatle.

bebek çok önemli bir karar ve çok uğraş emek gerektiren bir olay. anlayış önemli ama bizim evde iki horoz var. işte bütün mesele bundan kaynaklanıyor. ama yazdıklarınız içimi ferahlattı yine de. olayın abartı olmadığını anlıyorum yazdıklarınızdan. ilgilendiğiniz için çok saolun arkadaşlar.

23 yaşında ve öğrenciyim 5 yıllık bir birliktelik hiç yok çevremde bir süre snra kavga edip ayrılıyorlar tüm sevgililer , gençliğin onca heyecanlı tutkusuna , destansı fedakarlıklara rağmen ayrılıp çoğu zaman saçma sapan bi durum çıkarıyorlar ortaya .. evlilik sevgililiğin resmi hali değil midir, 5 yıl sonra değişebilir birşeyler elbette . önemli olan bu negatif değişimi yeni güzelliklerlre tolere etmek mesala süpriz yaklaşımlar , bu süpriz olayı en akıllı erkeği ya da kadını bile çocuk gibi sevindirebiliyor .. 1 yaşında bir çocuk varken evde ayrılmaktan bahsettiğiniz için ikinizden de soğudum ayrıca..

23 yaşında ve öğrenciyim 5 yıllık bir birliktelik hiç yok çevremde bir süre snra kavga edip ayrılıyorlar tüm sevgililer , gençliğin onca heyecanlı tutkusuna , destansı fedakarlıklara rağmen ayrılıp çoğu zaman saçma sapan bi durum çıkarıyorlar ortaya .. evlilik sevgililiğin resmi hali değil midir, 5 yıl sonra değişebilir birşeyler elbette . önemli olan bu negatif değişimi yeni güzelliklerlre tolere etmek mesala süpriz yaklaşımlar , bu süpriz olayı en akıllı erkeği ya da kadını bile çocuk gibi sevindirebiliyor .. 1 yaşında bir çocuk varken evde ayrılmaktan bahsettiğiniz için ikinizden de soğudum ayrıca..

haklısın senin açından düşününce. ama bunalımda olunca insanlar her şeyi düşünüyorlar. elbetteki çocuğumu babasından ayrı bırakmayı asla istemem. ama durum daha da kötüye gitmesin onun yanında kavgalar olmasın diye her türlü şeyi aklına getiriyorsun.

problemlerinizin olduğu belli. sende dile getirmişsin. benim anladığım kadarıyla birşeyleri düzeltme çabasındasın. bu aslında çok güzel birşey.
bence bebekle biraz dengeleriniz değişmiş olabilir evde. eşinle bebek olmadan zaman geçirmeyi dene. eğer ailenden biri yakınındaysa 2 saat bebeği onlara bırakıp eşinle zaman geçir ;hissettiklerini, problemleri, çözümleri ve en önemlisi ne düşündüğünü konuşabilirsin. sakin bir ortamda ve yalnızken dene. bunun yanında bir psikolog yardımı almayı deneyebilirsin.
bu durumlarda ki bebek biraz küçük stres ve sorumluluk insanları zorlayabilir.
aile yapından bahsetmişsin. öncesinde yani evlenmeden öncede aynı insanlar değil miydi? bunları muhakkak düşünmüşsündür. şu an senin gözüne batmasının sebebi problemlerin olabilir. aynı evde yaşadığın eşinle sorunları halledin. diğerleri zaten sırayla düzelir.

Back
X