Zoraki devam eden evlilik

aycaf

kızım,en büyük hediyem,sonsuz şükrüm...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
400
130
123
Çocuklu olup bir şekilde mecburen devam eden evlilik( sevgi,saygı, her şey bitmiş,hicbir paylaşım kalmamis) yaşayan var mı? Sorumsuz,ilgisiz bir eş ve babaya aynı çatı altında katlanmak nasıl zor yaşayanlar bilir.Rahat bir mesleği olup,günün sadece birkaç saati çalışan, alabildiğine boş zamanı olan ama bu boş zamanını ailesiyle geçirmemek için her gün ama hergün daha sabah kalkar kalkmaz bahaneler bulup dışarıya çıkan,hep boş seylerle ilgilenen( tum gun telefon elinde oyun oynar,kucuk kumarlar vs)biri bebek iki küçük çocuğu her gün babaaa lütfen evde kal! diye peşinden ağlatan,buna rağmen vicdanı gayet rahat çekip giden bir baba bozuntusuna katlanmak zorundayımSabahin erken saatlerinde kalkip ,gece gec yatiyorum,buna ragmen cocuklarima zaman ayiramiyorum yeterince, evin tum isi,sorumlulugu ustumde (maddiyat disinda).Haliyle cok yoruluyor,cok yıpranıyorum.Tartismasiz gün yok. Siz olsanız napardiniz,bosanma disinda bu evlilikte nasıl mutlu olurdunuz? Bu arada bosanmak dışında dedim çünkü şuan her şekilde çok zor ama böyle de devam edemeyeceğinin farkındayım sadece şuananddi manevî şartlar gereği boşanma mevzusunu öteliyorum.

Benim de evlilik gemisini rotada tutamadığım zamanlar oldu. O dönemde sadece anne baba olmayı denedik. Gerçekten çok zordu ve yapamadık.. Ona kızgın oluyorsunuz, laf sokmaya çalışıyorsunuz, dana sinirli oluyorsunuz, evde huzursuz bir ortam oluyor vs. Sizi çok iyi anlıyorum.

Sonra geçinmeye gönlümüzün olmadığını bir tartışma olduğunda uzatmadan barışmamız gerektiğini birbirimize işledik. Şimdi biraz düzelttik.

Eşiniz her şeye mi vurdum duymaz? Sizinle anlaşmamayı tercih etmesini bir nebze anlarım ama çocuklarıyla vakit geçirmemek istememesi bence kişilik bozukluğu olduğunu gösterir.

Süper cevap bu olsa gerek günaydın canlar
Günaydın Ya bizim evde herşey yolunda gitmesine rağmen bu ay korunmayı birazda eşimin zoru ile bıraktık bana kalsa Haziran’da bırakmak istiyordum . Şimdi ya hamile kalırsam diye içimde bir endişe var . Ama bazı insanlar rahat çocuk sahibi oluyor diye düşünüyorum nasıl oluyor bu anlayamıyorum. Konu sahibi acaba böyle sorunlu bir evlilikte ikinci çocuğuna yanlışlıkla mı hamile kaldı diye düşünüyorum

Bosanma ihtimali gercekten yoksa onu tamamen yok sayarim, eve otel gibi ugrasin, rutin islerini halletsin sonra da ne hali varsa gorsun, siz de her yalniz anne gibi yasaminizi surdurun.
minimum beklenti, maksimum mutluluk.

Ha bu arada ucuncu cocugu yapmayacaginizi varsayımladim.

Eşinle boşanmış gibi düşün ve onu takma o yokmuş gibi davran çocuklarınla çık gez dolaş nasıl olsa paranı veriyor boşverrr sadece kendin ve çocukların için yaşa

Umarım maddi olarak yeterince rahatsınızdır. Çünkü böyle bir senaryoya yapılacak tek şey kalıyor, para ile kendinize mutlu bir ortam yaratmak. Ben olsam çocuklarla gezer tozar, eğlenmeye bakardım. Hatta haftanın 2-3 günü onlara ya bakıcı tutar, ya da kreşe gibi bişeye yazdırıp, kurs olur, eğitim olur kendi geleceğime yatırım yapardım.

Adam dert etsin bunlar niye yine evde yok, kadın neden kişisel gelişime odaklandı, benim eksikliğim kimsenin totosunda bile değil diye...

Eski konulara baktım, planlı bir hamilelik yaşamış, böyle bir eşe, babaya rağmen bile isteye ikinci çocuğunuzu kucağınıza almışsınız.

Bu adam bir anda böyle olmamıştır büyük olasılıkla, hayatı kendinize de çocuklarınıza zorlaştıran siz oluyorsunuz bir noktada kusura bakmayın. Yapacağınız çocuklarınızla kendinize bir hayat kurup esinizden beklentinizi sıfırlamanız, tartıştıkça sizin için daha yıpratıcı olacaktır birçok şey.

Çocukların baba özlemi, gitme demelerine rağmen eşinizin gitmesi yüreğimi sızlattı, Allah eşinizin kalbine evlat sevgisi ve merhamet versin ne diyeyim.

Peki bu adam akşam ilgili sevecen yatıpta sabah ilgisiz sorumsuz mu uyandı? Yani böyle bir adama neden ıkıncı cocugu verdınız kı? Huylu huyundan vazgecmez olmuyorsa zorlamayın daha cok yıpranırsınız. Yani siz nasıl degısemıyorsanız o da degısmeyecek

Benim merak ettiğim neden evli kalmak zorundasınız? Maddi sebepler yüzünden mi?
Eğer tamamen çocuklar içinse zaten babalık yapmıyor ki. Benim annemle babam ayrı. En büyük şükür sebebim annemin babamı boşanmış olması. Çünkü o adamla aynı evi paylaşmak hayatımda her gün ızdırap olacaktı, her Allahın günü mutsuz bir anne, ilgisiz tutarsız psikopat bir baba ile karşılaşacaktım. Şu anda da kendisi sadece nüfusta babam. Görüşmüyorum onunla
O yüzden çocuklar için ise boşanmanız inanın daha iyi olur
Maddi sebepler ise onu da hakleymenin yolları var
Sorunuzun bir cevabı yok. Çünkü bu evlilikte eşiniz düzelmediği sürece ne yaparsanız yapın mutlu olamayacaksınız. Olanı görmedim yani ben

Diğer yorumları okudum. ne kadar sen babayı görmeden yaşasan da mutlu olamaya çalışsan da çocuklar babalarını he r gün görüyor daha da önemlisi ilgisizliğini görüyor. Bence bu bir seçenek olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…