Zorla evlendirilen erkek evlat..

mavish61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2013
12
0
36
Almanya
Böyle bir konu daha önce acildi mi bilmiyorum..

Arkadaslar anlatmak istedigimi nasil anlatacagimi bilemiyorum kafam öyle allak bullak ve cökmüs bi sekildeyim ki bilemezsiniz..

Deliler gibi sevdigim ugruna herseyi göze aldigim ve onunda beni sevdigine inandigim bir insan var.. Ve o insanin gecmisinde 4 yila yakin yasadigi bir iliskisi var..

O iliskisini bitirdi ve biz birlikte olmaya basladik. Tabi ailesi beni ve o ilsikini bitirdigini bilmiyordu.. Ne zamanki ailesi bunlari ögrendi deli gibi karsi ciktilar ve benle olan iliskisini bitirip ailesnin baskisiyla öncekine geri döndü ve bir kac ay icerisindede söz yapacaklarmis...

Sevdigim dedigim insan ne benden gercek anlamda vazgecebiliyor nede ailesine karsi cikip öteki tarafi bitirebiliyor.. Anasi babasi buna: 'Ondan baskasini getirirsen bizi daha tanima' diye resti cekmisler.. Ama ne yazik ki bu insan sevdigi ugruna ailesine karsi rest cekemiyor.. Aile dedigimde sirf ana babayla sinirli degil, annesinin tüm sülalesi diyecegim biraz kaba olacka belki ama.. Anlayacaginiz ikimizde harab olmusuz..

Böyle bisey basina gelen oldu mu? Bir ana baba evladina bunu nasil yapabilirki? Peki insna sevdigi ugruna herseyi yapmaz mi bu ana baba bile olsa? Ölümüne sevdigini söylüyor beni baskasiyla düsünemedigini düsünürse kendini öldürecegini söylüyor ama yinede öbür taraftan vazgecmiyor bitirmiyor ailesine sözünü geciremiyor.. Ne yapacagimi bilmiyorum..

Umarim anlatabilmisimdir derdimi ve yanlis anlamazsiniz beni...

Son düzenleme:
seni sevse bırakır canım aile falan dinlemez.
hem rest çekse nolcak.böyle bir aile ile nereye kadar
sürdürebilirsin.bence allah erkek arkadasının diğer yüzünü gör diye fırsat vermiş.bunu değerlendir
aklını başına al lütfen bu adamdam sana hayır gelmez.bütün bir ömür ailesinin boyunduruğu altında ezilirsin .
bu arada kaç yaşındasınız

ama sevdigini söylüyor her defasinda ve görüyorum halini bitip tükendigini, benim gibi.. ailesiyle yasamayi kabul etmem zaten..

yasim 27..

ailesiyle yaşamana gerek yok zaten hiç mi okumadın buradan eşlerin ailesinden çekenleri.
yeterki istesin yurt dışından bile yetişir huzursuz ederler.
kaldı ki şimdiden seni istemiyorlar.ve sevdiğin adam aşkının arkasında durmuyorsa,
başka birinin hayatında iken seni sevdiğini söylüyorsa hem sana hem yanındakine haksızlık ediyorsa ben
ona adam bile demem.diyelim ki allem ettin kullem ettin evlendin.belli ki ailesi baskın dayatmacı bir aile.
seni ezerler kocan olcak adamda sana sahip çıkmaz arkanda durmaz bir ömür kafayı yersin.

basina gelmis gibi konusuyosun? Ama galiba haklisin...

beni istememelerinin sebebi önceki iliski.. 4 yil kizi beklettin simdi birden biri bitirdin.. mesele bu iste.. yoksa beni tanimiyorlar bile..

valla canım senin durumun farklıymış ama ben hep şunu bilir şunu söylerim kesinlikleee uzun süreli birliktelik yaşayan biriyle çıkmayın derim ben hep.çünkü 4 yıl 5 yıl adam çıkıyo sonra gidiyo başkasıyla çıkıyo eee neresinden tutarsan tut o yıllar unutulmuyor.ya 4 -5 yıl bir ömür demek.sende bence kararını ver ama ailesi karşıysa çok zor iş çok.hele çocuğun aklındada o kız kalmışsa daha zor

basina gelmis gibi konusuyosun? Ama galiba haklisin...

beni istememelerinin sebebi önceki iliski.. 4 yil kizi beklettin simdi birden biri bitirdin.. mesele bu iste.. yoksa beni tanimiyorlar bile..

hayır canım çok şükür başıma böyle birşey gelmedi.ama senin gözünde aşk perdesi olduğu için objektif bakamıyorsun.
küçük olsaydınız belki anlardım ama adam gelmiş kaç yaşına.ailem beni sana vermiyor.ben bi başkasıyla yüzük takıcam ama
sende de aklım kaldiiii.aile işte napacan diyor ve sen buna müsade ediyorsun.ben olsam ya o insanla ol ya da benle görüşmek istiyorsan onu birak derdim.öbür kıza yazık değil mi.siz ondan gizli gizli buluşup ağlaşıp aşk ilanı yaparken o evlilik hayalleri kuruyor.o kızı ikinizde aldatmış oluyorsunuz.belki söylellerim sana ağır gelebilir fakat aslı budur canım kusurabakma.konunu bir derdim var bölümüne taşırsan daha çok cevap alırsın.hakkında hayırlısı olsun

ben kendimi suclu hissetmiyorum hic bi sekilde.. cünkü ben ona diyecegimi dedim unutmak icin herseyi yapiyorum ama her seferinde bana gelen pesimi birakmayan kendisi böyle yapincada hersey basa dönüyor iste.. merak ediyor ne yaptigimi nerde kimle nasil oldugumu sürekli ariyor. terslesemde dinlemiyor baskasiyla görüsüyorum desemde inanmiyor, böylede acayip bisey iste..

Sizinle dertlesmek icin acmistim bu konuyu ben.. nasil tasiyacagimi da bilmiyorum..

canım benim acını anlıyorum ama gerekirse bağrına taş basıcan unutucan.sonuçta adam başka biriyle.
telefon numaranı değiştirebilirsin gerekirse sosyal paylaşım hesaplarını dondur.bir şekilde kurtul Allah a bol bol dua et.
sahabelerden biri bir gün peygamber efendimize sav gider ve ya resul benim bir sevdiğim var evlenmemiz için
dua eder misin der.efendimiz:senin için diğer peygamberle beraber bende dua etsem ağlasam ancak Allah ın c.c nasip ettiği
kişiyle evlenebilirsin demiş.bu yüzden bol bol hayırlısını iste tatlım.kendine öyle bir program yap ki onu düşünücek vaktin
olmasın.inan ilerde seni gerçekten seven biri karşına çıınca iyi ki onunla evlenmemişim diyeceksin.sana mutluluklar diliyorum umarım kolay atlatırsın.

bu devırde bıraz zor bı ıhtıml gıbı geldi banada bende herkes gıbı yeterınce sevmediğini ddşünüyorum bence şuanda başkasıyla cıddı bı yola gırmek uzere daha onunla görüşmek yakışık almaz öyle ıkı arada bı derede yurumez göürmeyı eks numaranı değiş karşına çıkarsa
konuşma durumu ya düzeltsin yada oda yoluna devam etsin

haklisiniz.. olacak is degil.. sevgisinden agir gelen korkakligi var korkak bi insanla birlikteligi evliligi neyleyim ben. karar verdim ve geri dönülmeyecek o cizgiyi cektim.

ben hergün allahima yalvariyorum beni bu dertten kurtarsin diye.. aglamaktan gözlerimde yas kalmadi inanin..

Sizde bana dua edin ne olur...

Bana gore sirf `sevse ailesine rest ceker` durumu degil bu... Daha genis kapsamli dusunmek gerek... Bir adam sevdigine bu denli sahip cikamiyorsa, 1. kendi kararlarini alabilecek kadar ozguvenli degil demektir! Erkekten yani er kisiden bahsediyoruz. Erkekligin yapisindadir zaten yeri geldimi resti cekmek... Eger bir erkek bunu yapamiyorsa, yetisme tarzindan, tabularindan vs. bir cok unsurdan yapamiyordur. Yoksa ailesine hayli hayli karsi gelir, oteye bile gecer..

Senin o zaman verilmis sadakan varmis diyelim arkadasim... Farz edelim ki siz bu sorunu yendiniz de, evlenme yoluna girdiniz. Sen zannediyor musun ki ailesi senin hic bir seyine karismayacak, mudahale etmeyecek... Herseyinde onlarin varligini bileceksin... Evlilik sonrasinda, sen zannediyor musun ki `biz seni istemedik zaten` cumlelerini duymayacaksin? Bu ve bunun gibi sorunlari kaldirabilmek icin cidden saglam bir psikolojiye sahip olmak gerek...

Kendisinin secimi ile evlenen erkeklerin bile cogunun ailesi bir suru problem yaratiyorken, boyle ekstrem bir durumda sorunlar kacinilmaz olacaktir... O yuzden bence sende al takkeni onune ve iyi dusun... Gercekten gelecekte gelebilecek sorunlara ve yipranmalara deger mi??

Ben de severek evlendim, yaklasik 1 yillik evliyim. Bir kez daha anladim ki asil idareyi saglayan, aileler arasindaki dengeyi tutmaya calisan kadin oluyor. Her ne kadar karsindaki esini seversen sev, oyle anlar oluyor ki cildirma noktasina geliyorsun.. Kaldi ki benim kv + kp kadinlar kulubunde bahsedilen konulara istinaden nurla yikanmislar desem yeridir... Malesef evlilik 1-2 gunluk degil, omur boyu olan birsey... Bu muessesede en cok kadin yipraniyor, cunku herseyi, herkesi idare eden kadin olmak durumunda... Erkek o kadar detayci olmadigi icin, idare etmesinide pek bilemiyor zaten... Kendi gelecegin, mutlulugun, hayatin icin iyi dusun derim... Sana simdilik verebilecegim tek tavsiye bu...

Son düzenleme:
sizi anliyorum, eger sizin yerinizde olsaydim ben de beni secsin isterdim. ama aile bu. silip atilamaz, yapilirsa ruhda hic sarilmayacak yaralar olusur. sizin iliskiniz cok uzun surmemis anladigim kadariyla, daha tam anlamiyla baglanmadigi, sonsuza dek birlikte yasayacagindan emin olmadigi biri icin ailesi cignemesini beklemeyin derim. sevgi onemli, seven insan cok sey yapar ama aile baskadir. eger sizi secemiyorsa ve siz onu gercekten sevdiyseniz, bence birakin ailesi tek secenegi olsun ki hirpalanmasin. cunku siz onla evlenirseniz bir gun, emin olun bu aile meselesi acikca konusulmasa da adami etkileyecektir, aranizi acacaktir(aile ile sonradan barisilsa bile!) yani siz belki ailenize cok bagli degilsiniz, ama bagliysaniz siz de kendinizi dusunun. boyle bir durumda gercekten kapiyi vurup bir adama guvenip cikip gidebilir miydiniz? sevdiginiz adam ailenizi geride birakmaniz yuzunden acilacak bosluklari tam anlamiyla doldurabilir miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…