Zorla hellalik almak

Sunay9876

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2018
1.203
1.479
83
Mrblar Kadınlar Klubunun guzel uyeleri...
Ben ćalıstıgım kurumda mesai arkadaşlarım tarafımdan ciddi anlamda baskı, yıldırma ve mobinge ugradım.Masama tarım ılacı surulmesinden tutun da cocugu olmayan babam yasindaki adamla evlendirilmeye calıstırılmak gibi bir cok sıkıntı cıkardılar bana bu insanların mensubu oldugu grup amac icin hersey mubah oldugunu dusunen bir grup daha acik yazamiyorum.
En son ilisik keserken her biri ayrı ayrı helallik istedi benden; cevabım "yenilen icilen varsa helal olsun dahası yok " oldu bu cevaptann sonra tekrar tavır aldılar bana karsı.Simdi dusunuyorum da acaba helal edilmeyen hak yerini bulur mu bana yasattıklarını yasarlar mı? Üzüldükce Alllah sizi, sizin gibilerle karsılastırsın derdim içimden hep.Sizler hic hakkinizi helal etmediginiz kisilerin bu hakkı odedigine sahit oldunuz mu?Bazen dusunuyorum acaba yanlarına mı kalacak onca gozyası diye...
Okudugunuz icin tesekkur ederim...

Helal etmek zorunda değilsin.
Benim de bu hayatta hakkımı helal etmediklerim oldu.
Bu dünyada görüp görmemesi meselem hiç olmadı.
Allah'a bıraktığım büyük bir hakkım var.
Bu dünyada olmadı ise diğer dünyada önüme surunerek gelmesini istiyorum.

Ben ćalıstıgım kurumda mesai arkadaşlarım tarafımdan ciddi anlamda baskı, yıldırma ve mobinge ugradım.Masama tarım ılacı surulmesinden tutun da cocugu olmayan babam yasindaki adamla evlendirilmeye calıstırılmak gibi bir cok sıkıntı cıkardılar bana bu insanların mensubu oldugu grup amac icin hersey mubah oldugunu dusunen bir grup daha acik yazamiyorum.
En son ilisik keserken her biri ayrı ayrı helallik istedi benden; cevabım "yenilen icilen varsa helal olsun dahası yok " oldu bu cevaptann sonra tekrar tavır aldılar bana karsı.Simdi dusunuyorum da acaba helal edilmeyen hak yerini bulur mu bana yasattıklarını yasarlar mı? Üzüldükce Alllah sizi, sizin gibilerle karsılastırsın derdim içimden hep.Sizler hic hakkinizi helal etmediginiz kisilerin bu hakkı odedigine sahit oldunuz mu?Bazen dusunuyorum acaba yanlarına mı kalacak onca gozyası diye...
Tatlım hiç üzülme ölmeden önce acısı çıkıyo genelde. Benim kuzenim evlenmişti ve kocasıyla sorunları vardı. Diğer yengem bu kuzenimi çok eleştirdi. Boşan dedi sen kocana kadınlığını yapamamışsın çekici değilsin falan dedi. Zamanla kuzenimin sorunları bitti evliliği güzelleşti ama yengeme çok kırılmıştı. İnşallah aynısı başına gelir dedi. Aradan 10 yıl geçti. Bu yengemin kızı nişanlandı. Nişandan 2 ay sonra damat nişanı attı. Sebebide şuymuş. Ne yaparsam yapayım kızınızı sevemedim dedi. Isınamadım güzel değil hayalimdeki kız değil dedi. Ama yıllar önce boşan diye çırpınan yengem kızı ayrılmasın diye yırtındı. Ama erkek bırakıp gitti. Yani üzülme onlarda yaşattıklarını yaşarlar

Helal etsen bile ben Allahın yapılan haksızlıkları karşılıksız bırakmadığına bir çok kez şahit oldum. Ben hakkım olsun demediğim insanların bile ne büyük acılar çektiğini gördükten sonra kimsenin hakkının kimsede kalmadığına yürekten inanıyorum. İntikam almaya kalksam bu denli yakamazdım onları dediğim nice olaylar yaşadılar. O yüzden ilahi adalette zaman aşımı yoktur, inan ve güven Allaha.

Ama acı çekiyorlar mı diye takip etme. En ummadığın anda Allah öyle bir alıyor ki hakkını keşke yaşamasalardı dediğim kaç kez oldu. Yani düşmanıma bile üzüldüğümü bilirim

Masanıza tarım ilacı sürülmesi canınıza kastetmek için mi ayrıca nasıl anladınız tahlil mi yaptırdınız mesela. Babanız yaşındaki adamla evlendirmeye nasıl çalışırlar ananız değiller babanız değiller en fazla söylemişlerdir siz de olmaz demişsinizdir bitmiştir yani daha ötesi ne olabilir. Kusura bakmayın ben algılayamadım anlattığınız olayları

Tatlım hiç üzülme ölmeden önce acısı çıkıyo genelde. Benim kuzenim evlenmişti ve kocasıyla sorunları vardı. Diğer yengem bu kuzenimi çok eleştirdi. Boşan dedi sen kocana kadınlığını yapamamışsın çekici değilsin falan dedi. Zamanla kuzenimin sorunları bitti evliliği güzelleşti ama yengeme çok kırılmıştı. İnşallah aynısı başına gelir dedi. Aradan 10 yıl geçti. Bu yengemin kızı nişanlandı. Nişandan 2 ay sonra damat nişanı attı. Sebebide şuymuş. Ne yaparsam yapayım kızınızı sevemedim dedi. Isınamadım güzel değil hayalimdeki kız değil dedi. Ama yıllar önce boşan diye çırpınan yengem kızı ayrılmasın diye yırtındı. Ama erkek bırakıp gitti. Yani üzülme onlarda yaşattıklarını yaşarlar

Böyle seyleri okumak keyif verici :)
Hic kimse Nemrut gibi yaşayıp Ibrahim gibi ölmez

Hiç mi hakkınızı aramadiniz ,şikayet etmediniz gerekirse dava bile açılırdı.Anlattiklariniz yenilir yutulur cinsten değil ,ne demek babam yaşındaki insanla zorla evlendirmeye kalktılar ,o kişiler bu hakkı kendilerinde nasıl buldu ve siz ne tepki verdiniz .Kusura bakmayın ama eksik yerler var gibi konuda

Masanıza tarım ilacı sürülmesi canınıza kastetmek için mi ayrıca nasıl anladınız tahlil mi yaptırdınız mesela. Babanız yaşındaki adamla evlendirmeye nasıl çalışırlar ananız değiller babanız değiller en fazla söylemişlerdir siz de olmaz demişsinizdir bitmiştir yani daha ötesi ne olabilir. Kusura bakmayın ben algılayamadım anlattığınız olayları
agzim yuzum sismeye basladı, saclarim dokulmeye basladi bir bayan arkadas soyledi sunay ceksin cezasini diyorlar diye.diger konu adam surekli etrafımda ben de bu abi niye bu kadar ilgili derken seni evlendirelim dediler kimle dedim adamin adini soyledillerinde soka girdim yani zorla degil tabi ama yakistirmalari dusunmeleri, o adamin etrafimda dolanmasi bile ayıp

Elalemin bu münasip olmayan yakıştırmalarna alışkınız. Anlaşılır mi uyumlu olurmu demeden evde kalmaktan iyi diye tavsiye eden acayip varliklar var.
Tarım ilaci cidden fazla olmus. Ben olsam helalligi gectim direkt mahkemeye verirdim.

İster helal edin ister etmeyin herkes ettiğini bulur, bulacak.

Hiç mi hakkınızı aramadiniz ,şikayet etmediniz gerekirse dava bile açılırdı.Anlattiklariniz yenilir yutulur cinsten değil ,ne demek babam yaşındaki insanla zorla evlendirmeye kalktılar ,o kişiler bu hakkı kendilerinde nasıl buldu ve siz ne tepki verdiniz .Kusura bakmayın ama eksik yerler var gibi konuda
Masama tarım ilacı surulmesi soyle oldu kurumumda calisan o guruba mensup ( x cemaati diyelim) kadinin para talebi oldu vermeyince aradan biraz zaman gecti agzim yuzum sismeye basladı, saclarım dokulmeye basladi bir bayan arkadas soyledi ceksin cezasini diyorlar sana masana tarim ilaci suruyorlar diye diger konu da adam surekli etrafimda dolaniyordu once yasi cok buyuk oldugu icin ben yakıstıramadım sonrasında seni evlendirelim.demeye basladilar calostigimm kisiler, kim deyince adaminn adini soylediklerinde soka girdim.Bunu soylemeleri bile ayıp bejce kendi.bebde bir anne babanin evladiyim neden bana bunubyapiyorsunuz dedim o kadar yasli degil cevabini verdiler.Il Emniyet Mudurune goruse ciktim durumu anlattim sadece dinledi akabinde Genel Mudurluge goruse ciktim 4 ay kalmis sık disini şarkının bitmesine dediler.durum bu

Son düzenleme:
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle uyarmış bizleri:
"Zulme uğrayanın bedduasından kork.
Çünkü mazlumun bedduası ile Allah arasında hiçbir engel yoktur."
İlahi adalet tabi ki var olmasa bende bu durumda olmazdim heralde eski sevgilimin ahini aldigimi dusunuyorum.
Ayrıca benimde haksizliga uğrayıp beddua ettigim zamanlarda tuttuğunu gordum.Kime ettiysem tuttu gercekten Allah cok buyuk mazluma sahip cikiyor hak yerini elbet buluyor.

canıma kasıt olarak degil kasinayim huzursuz olayim.diye yapmislar bayan arakadas oyle soyledi Savciliga veremedim cunku kanit yoktu elimde, bana soyleyen kisi sahitlik yapmazdı asla basina bela almak istemezdi cunkilu bunu yapanlar kisi degil kisiler x cemaati diyelim..

Ne biçim iş yeri orası kim kimi zorla evlendiriyor vasıfları ne onların? Fazla saf davrandınız galiba.

Soruya cevap verecek olursam haksızlık yapanların başına geleni de gördüm gelmeyeni de. Açıkçası ben yaşadıklarımdan sonra birşey ifade etmiyor onların ne yaşadığı. Sonuçta üzüldüğümle kaldım mı kaldım gerisi onların problemi.

Allah rızası için hakkımı helal etmişimdir herkese, helal ederken de yüzlerine söylemişimdir, benden yana helal olsun, hesabını Rabbim sorsun diye
Ama anlamadıkları bir şey var ki, sen helal etsen de Rabbim o kötülüğün hesabını soruyor, amme davası gibi aynen
Sen helal ederek sadece ahiret yükünden kendini kurtarırsın, sanmasınlar ki helal edince her şey bitiyor, o kötülüğün hesabını mutlak verecekler.

Back
X