• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zorla istemediği bölümde okutulmak!!!!

tatyana35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
320
8
96
İzmir
kızlar meraba. ben ailem tarafından zorla istemediğim ve nefret ettiğim bi bölümde okutuldum. her insanın hayalleri vardır ben evlilikten ziyade hep başarılı olacağımın hayallerini kurdum benim için kariyer daha önemliydi.

ressam olmak istedim tabi haliyle hayatta olmaz dediler aç kalırsın muhabbeti yaptılar. bi nevi hak verdim ülkemizde maalesef sanatçılar çok iyi kalkınamıyo. ozaman reklamcılık yada işletme falan bi sürü seçenek sundum kabul etmediler. çok önceden karar verdikleri bölümü zorla yazdırdılar kendi istediğim bölümlerden birini bile yazamadım. en azından şansımı deneyebilirdim.

lanet olsun ki o bölüm de tuttu. bu yıl son senem ama her yılım işkence gibi geçti hayatımın en güzel yıllarını onlar yüzünden işkence gibi yaşadım bu yüzden onları affedemiyorum. doğal olarak alttan derslerim oldu ve okulum uzadı. şimdi de gözüme görünme diyolar. bende dedim ki zorla okutulursam böle olur sizin hatanız dedim. onlar da bu sefer biz mi zorla okuttuk saçmalama sen kendin istedin biz herzaman senin hayallerinin peşine gitmeni destekledik dediler. şok oldum ne diyeceğimi bilemedim inanın nezaman tek kalsam oturup ağlıyodum 4 yıl boyunca. bide suçlusu ben oldum hatalarını kabul etseler bu kadar üzülmezdim. ya şimdi geç değil yine istediğim bölümlerden birini bi şekilde açıktan yada memur olduktan sonra da okuyabilirim ama nolucak ki? yaşım ilerlemiş olucak herkesten daha geride başlıcam herşeye. istemediğim bi meslekte istemediğim hayatı yaşıyorum.

herşeyden çok ailem beni yüzüstü bıraktı bunda bile beni suçladılar. kimseye derdimi anlatamıyorum evet bende de hata var ne olursa olsun inat edicektim ama etmiştim zaten elimden geleni yapmıştım daha napıcaktım evden kaçıcak halim yoktu ya. offf ne oldu şimdi hadi yine de sevmesem de bu bölümde işimi sürdürsem başarılı olacakmıyım ki? kaç yıldır okudum kitaplardaki en basit şeyler bile aklımda değil şirketler beni neden kabul etsin. her durumda başarısız olucam sakınılan göze çöp batarmış okadar kariyer hayali kur al işte olanlara bak.

bari destek olsalardı evet yaptık bi hata zorla okuttuk ama senin iyiliğin için öle sandık deselerdi yine bukadar üzülmücektim oturdu içime ya şuan bile ağlıyorum bıktım artık insanlar neden istedikleri hayatı yaşayamıyor sanki ütopya mı hayal ettim zor bölümler mi istedim tek istediğim bana destek olunmasıydı niye hayatımda kimse bana destek olmuyo yalnızlıktan okadar bıktım ki herşeyde tek kalıyorum ailem bile bana bunu yapıyosa artık.

ilerde çocuklarıma ben hayatta böle yapmıcam kendi istedikleri hayatı yaşasınlar. siz de lütfen çocuklarınızın üstüne gitmeyin zorla herşey yaptırılabiliyo ama sonuçları daha kötü oluyo onların başarılı olmasını istersen hepten başarısızlığa mahkum etmeyin...

arkadaşım sen yıllarca bunun üzüntüsünü yaşarken ailenin haberi bile olmamış, sen istedin demişler bak en son. neden hala kendi içinde acı çekmeye devam ediyosun. açıkca söyle onlara zamanında bunu bunu yapmadınızmı? zorla bu bölümde okutmadınız mı? ben sizden tek şey istedim hatanızı kabul etmek, evet yaptık ama senin için iyi olcağını düşündüğümüzden demenizdi, onuda yapmadınız de. ve ilerde kendi çocuklarına bunu asla yapmıcağını söyle. yani kısaca bize ne anlattıysan onlarada söyle. yeter artık içine atıp durma, 4 yıl boyunca attın da ne oldu, aa sen istedin bu bölümü biz ne yaptık ki cvbını aldın. bzn anne baba bile olsa insanı önemsemiyolar, duygularını yaşadıklarını anlamıyolar. sen anlat onlara, en azından hatalarını kabul etsinler. yap bunu.

yapmadım mı ya her yıl yaz tatilinde gidip yalvardım bırakmak için bana okadar emek harcamışlar boşa gitmesin falan bin türlü bahaneyle geri yolladılar. nekadar üzgün olduğumun farkındalar tabi başarısız olduğumun da. belki de buyüzden herşeyi benim üstüme yıkıp rahatlıyolar. bikere çok kötü patladım telefonda herşeyden bıktım intihar edicem dedim annem kalp krizi geçirdi pişman oldum vicdan azabı çektim. yaşlı insanlar yani kalp rahatsızlığı da var ondan sonra üstüne gidemez oldum sadece daha kibar bi şekilde anlatmaya çalıştım bu sefer de onlar benim üstüme gelmeye başladılar. ya elimde olsa bana destek olsalar şuan bile okulu bırakırım umrumda diil yıllarca emek vermişim falan hiç önemsemiyorum ama yok işte ne yapsam sonucu bana patlıyo

tanınmamak için sölemek istemiyorum. ailemden çok kişi bu sitede bide arkadaşlarımdan da çok var. isterseniz özelden sölerim tabii. ama hiç alakam olmayan daha çok erkeklerin tercih edeceği bi bölüm. benim gibi çıtkırıldım biri için diil. hiç yatkınlığım yok.

Çoğu genç ailesinin hayallerini süsleyen bölümleri yazmak zorunda bırakılıyor.Keşke baştan hiç taviz vermeseydin.
Benim erkek arkadaşım üniversiteyi kazanmak için 3 kez girdi.Çünkü bilgisayar mühendisi olmak istiyordu.O da çok sıkıntı çekti ailesi her defasında tercih yap git bi daha girme dediler ama vazgeçmedi kazandı.Ve çok başarılı seve seve okuyor.Okuduğu üniversite iyi değil yeni açılan üniversitelerden ama bölümünü öyle seviyorki sürekli kendini geliştiriyor ve derslerine geçmek için değil öğrenmek için çalışıyor.Şimdi boluda bölümüyle ilgili bi kampta.1 hafta sonra turksatta staja başlayacak.2. sınıfı yeni bitirdi üstelik.

Keşke anne babalar biraz çocuklarının isteklerine becerilerine kulak verseler de böyle üzücü şeyler yaşanmasa.Hem işini seven birey işini daha iyi yapar.Her mesleğe ihtiyaç var ama üniversiteler bölümünü sevmeyen öğrencilerle dolu ne yazıkki...

bana çok güzel yerlerde stajlar ayarladılar ama hiç isteğim yoktu. yani ben yapmak isterdim bunları staj bulmak için çabalamak elimden geleni yapmak kendimi tatmin etmek isterdim böylece. okumadığım ama okumayı istediğim bölümlerle ilgili bişiler üretiyorum saçmalığa bakarmısınız. patentini almaya çalışıyorum şuan hatta. gerçekten hiç bi anım güzel geçemiyo onlar yüzünden. evet çok inat ettim ama biyerden sonra kabul etmek zorundaydım napsaydım ailene nereye kadar karşı çıkabiliyosun ki ekonomik özgürlüğün onlara bağlı onu geçtim alıp kendileri tercih yapıp yolladılar zamanında. nekadar bağırsam ağlasam fayda etmedi. tek umudum patentini alcağım şeyin ilgi görmesi. tek çıkışım o. eğer o da olmazsa zaten bukadar bozuk psikolojiyle nereye kadar giderim bilmiyorum. konuşmaya çalışıyorum bizim sayemizde ilerde çok para kazancaksın diyolar sonra bak siz istediniz ben istemedim diyince de hayır sen istedin diyolar. kendi kendine çelişiyolar işte

Ben de bilgisayar mühendisiyim ,bana ailem de baskı yapmamıştı ama ne okurken ne de çalışırken bu bölümü sevemedim.
Aslında ben de sanat üzerine eğitim almayı isterdim.
Şimdi de işte haftasonları sanat akademilerinde kurslara falan gidiyorum.Şu anda takip ettiğim bir kurs yok ama aklım hep orada.
En çok da sanat tarihiyle ilgileniyorum.
Mesleğimin tek sevdiğim yanı da bana bu açlığımı bastıracak beni tatmin edecek aktivitelerim için gereken parayı kazandırması desem yeridir.

yasim ilerlemis olcak diye vazgecme bence istedigin bölümü soran okumaya, olsun varsin biraz ilerlemis olsun hayatin boyunca istemedigin bi meslekte calismakten daha iyi degilmi?

evet ama bide şöle bişi var yani zorlanırmıyım çünkü okul bitince meslek sahibi olmamı beklicekler büyük ihtimal memur olurum çünkü özeller daha çok çalıştırıyo. memurken okumak kolay olurmu ki ne olursa olsun yapıcam zaten ama herzaman geç başlamanın verdiği üzüntü olcak bunun için sevdiğim insanlara karşı hep bi kızgınlığım olcak.

Üzüldüm!

Bende istemediğim bir bölümde 4 yıl lise,2 yıl -1 yılda uzatarak üniversite okudum.En başta okul istemediğim bir okuldu.Babam götürdü yazdırmak için,ağlayarak gittim.Müdürün odasına girdik,zaten tanıyormuşta,ben hiç konuşmadım bile.En iyi bölüm hangisi dedi babam,"Seyahat acentacılığı",tamam,yaz oraya dedi,herşey oldu bitti.İlk sene en önemli bölüm dersimiz olan seyahat acentalığı dersim "0" geldi.1 bile değil,0...
Zaten bölüm derslerim 3'tende yukarı çıkmamıştı yanlış hatırlamıyorsam.Staj dönemleri işkence gibiydi.Okul bittikten sonra birkaç yerde çalıştım ancak çok kısa sürelerle.Üniversitede de otel işletmeciliğini seçmiştim.Tabii hiç biri bana göre değildi.Çok bilinen bir otelde de 1 hafta çalışabildim zaten.Şimdi çalışmıyorum,çalışamıyorum.Çok büyük sıkıntı yaşıyorum.Haa,bunu bu sebepten yaşadım diye birşey yok.Ailemi de kötülemiyorum.Babama aşırı düşkünüm,belli edemesem de.Duygularımı da belli edemem.Kardeşimi de o okula götürmüştük yazdırmaya.Ama benimde içim gidiyordu,o da ağlayarak gitti.Kayıt olması için beklerken bir öğretmen gördü,kardeşime sordu niye ağlıyosun diye,resmen azarladı,öğretmende babama dedi kızı mutlu olmayacağı bir bölüm yada okulda okutmayın dedi.Çok çok isteyerek değil ama başka bir okula yazdırdık,dekorasyon bölümünü seçti,çok severek bitirdi okulunu...

Ben tepki gösteremedim.Bazen şakayla karışık istemediğim bölümde okuttunuz beni diyorum,kızıyorlar.Ama geçen hafta kardeşim söyledi,bir muhabbet sırasında çalışmamam konu olmuş,babam istemediği bölüme yazdırdım ben demiş... Tabii bu farkındalık biraz geç oldu.

İstemiyorsan tepkini göster...

bende düşkünüm tabi aileme ama tepki göstersem de bişi değişmedi dedim ya her yıl gidip yalvardım bırakmak için ama yok. ben zaten sevgimi gösterebilen biri değilim bide kırgınlığım oldumu daha çok zorlaşıyo durum. en ufak şeyde kırılır oldum üzülmücek konulara üzülüp ağlar oldum hassaslaştım. tek istediğim şu psikolojim düzelsin yeter. bide biyerden bi mucize gerçekleşse. ya alttan derslerimi veremezsem nefret ettiğim bölümde daha çok durucam bunun stresi öldürüyo beni ama geçemiyorum çalışamıyorum zorla çalışmaya çalışıyorum busefer de elimden bukadar geliyo. bian önce bitse diye bekliyorum

bende düşkünüm tabi aileme ama tepki göstersem de bişi değişmedi dedim ya her yıl gidip yalvardım bırakmak için ama yok. ben zaten sevgimi gösterebilen biri değilim bide kırgınlığım oldumu daha çok zorlaşıyo durum. en ufak şeyde kırılır oldum üzülmücek konulara üzülüp ağlar oldum hassaslaştım. tek istediğim şu psikolojim düzelsin yeter. bide biyerden bi mucize gerçekleşse. ya alttan derslerimi veremezsem nefret ettiğim bölümde daha çok durucam bunun stresi öldürüyo beni ama geçemiyorum çalışamıyorum zorla çalışmaya çalışıyorum busefer de elimden bukadar geliyo. bian önce bitse diye bekliyorum

bişi sölemeyi unuttum bide seninkiler farketmiş en azından kabul etmiş benimkilerde o da yok

Canım ben mezun olalı 5 yıl oldu,ancak farkedildi.Yeni mezun değilim yani.Ve 9 aylık evliyim...
Bu kadar harap etme kendini.Madem öyle bir aile danışmanına git.Birkaç kez gittikten sonra,belki de ilk gidişinden itibaren ailenle de görüşmek isteyeceklerdir.Bir ortak nokta bulunabilir bu şekilde...

inan bana seni çok iyi anlıyorum
bende hep sağlıkçı olmak isterdim hemşirelik okuluna gitmeyi istemiştim sınavlarıda kazanndım
ancak o yıl rahatsızlandım babam ben hastanedeyken kayıt süresi geçmesin diye öğretmenlerinde
tavsiyesiyle başka bölüme yazdırmış
o sınavada girip kazanmıştım zaten
daha sora okul açıldı bn pek istemedim ama iş şten geçmişti
kısmet böyleymiş
daha sora kardeşimi onunda onayını alarak bizzat gidip hemşirelik okuluna yazdırdım
hayalim onda gerçekleşti diyebilirim
sanasa vazgeçmemeni öneririm yaşın daha kaçki geçsin

24 yaşımda falan mezun olucam. istediğim bölümü okusam 30 yaşında mezun olcam ve 30 yaşında daha yeni çalışmaya başlıcam o yaşta tecrübesiz muamelesi görücem. offff yaa

evladının yerine karar vermek,onun hayallerini,isteklerini kendi istediklerini karıştırmak çok yanlış :20:
bnm ailemde böyleydi..hatta eve misafir geldiğinde bana bişi sorduklarında daha ağzımı açmadan hep onlar yanıtlardı,hep bnm böyle özgüvenimi yok ettiler

bizimkiler meslek konusunda böle davrandılar. burdan da ebeveyn olanlar okur umarım aynı şeyi kendi çocuklarına yapmasınlar sonucu sizin düşündüğünüz gibi olmuyo işte o insanın hayatını karartıyo

Back
X