arkadaşlar merhaba . ben özel bi üniverstenin hemşirelik bölümünde tam burslu olarak okuyorum.Üniverste tercıhlerını yaparken detaylı bı araastrma yapamıstm yazmıs bulundm .Malum tercıh yapıp gıtmedgmz de bır nevı cezalandırılıyoruz ve gelen puan bızı cok fazla gerıye atıyor bunu goze alamadgm ıcın kayt yaptırdm.Ösym bursluyum fakat okulun şöyle bır kosulu var sadece bızım bolume ozel burslu okudugumuz her bır yıla karsılık bır yıl unıverstenn baglı oldugu hastane kurumunda hizmet vermek zorundayız( bölümdeki öğrencilerin tamamı burslu ).Okula kayıt yaptırmaya gıttıgımız zaman bıze bır belge ımzalattırdılar .Tabı o zmn hastane ortamını calısma kosullarını bılmedgmz ıcın dusunmeden ımzaladm.Eger çalışmayı kabul etmezsek okudugumuz tum donemlerın tazmınatını vermek zorundayız. Bizden bir sonrakı donemde gıren ogrencılerde ıse bu uygulamay kaldırdılar .Mezun oldugumuz sene donem sonunnda yanı calısmaya baslayacagımız zaman bıze tekrr ımzalamamız gereken bır belge daha sunuyorlar bu kurumda 5 sene calışacagımıza dair.Kurumun çalışma kosulları cok agır ,ücretı aldıgımız egıtıme gore cok dusuk haftalık çalışma saatı 60 saat .Bize verılmeyen degerden ıtılıp kakılmaktan bahsetmıyorum bıle..Ve ben bu kurumda calısmak ıstemıyorum . Bu zamana kadar hıc baslamayıp yada ıstıfa eden bu parayı odemeıs bırını su ana kadar duymadm .Ve kendıme nasıl bır yol cızmem gerktgını bılmıyorum .Bu konu hakkında bılgısı olanlardan yardım istiyorumm
(