Zorunlu Kürtaj İçin karar vermem gerek

Tum bunlara ek bugün yaşadığım insanlık ayıbını paylaşmak istiyorum. Şehir hastanesinde kürtaj olmaya karar verdiğimi söylemiştim. Fikrini değiştirirsen acilden giris yap gel halledelim dedi.

Coraspin 10 günde etkisini yitiriyor diye 11. gün yani bugünü bekledim. Embriyo 18 gündür rahmimde ölü, enfeksiyondan korkuyorum. Şehir hastanesine gittim. Acilden giriş yaptım. Geçen gün beni muayene eden doktor tesadüf yine oradaymış. Kan tahlilleri yapıldı. Bekletildim. Doktor muayene etmiyor, hemşire ile iletişime geçiyor sadece.

Baya bir bekletildikten sonra kanamam olmadığı için durumumun aciliyeti olmadığını, bugün bayram olduğu için anestezisiz kürtaj yapabileceğini soyledi evet bayram olduğu icin😮 Geçen hafta beni muayene ettiğinde saat 20.00 den sonraydı, anestezili kürtaja alacaktı. Ustelik kan sulandirici riskine rağmen. Böyle sacmalik olur mu dedim Herhangi bir sezaryen durumunda anestezi uzmanı yok mu dediğimde "var ama o acil durumlar için, 18 gün beklemiş içinde iki gün daha beklesin" dedi 😵. Bu keyfi bekleme değildi 11 gündür coraspinin etkisinin geçmesi için bekledim dedim.

Zaten yaşadığım sessiz düşük, kanama olmaması aciliyet olmadığı anlamına gelmiyor dedim. Kaldı ki anestezi imkanı varken bunu bana kullanmaması resmen etik dışı. Hasta haklarıyla konuşmak istiyorum dedim. Resmen bayram diye işlem yapmak istemedi. Bir de bana 15 dk lik işlem ne olacak ki anestezisiz yap gitsin diye akıl veriyorlar inanılır gibi değil. Çıkarken de tedaviyi kendi rizamla reddettim diye kağıt imzalatacakti büyük ihtimalle Çektim gittim. Ayıptır.

Diş hekimine gidiyorsun diş çektirmeye, diyor ki morfin var ama bugün benim canım sana morfini kullanmak istemiyor gibi bir şey. Nefret ettim bu süreçte yaşadığım her şeyden Şikayet edeceğim hepsini o ayrı. Özelde yaptırayım desem 30 bin istedi kürtaja, bebeğini kaybetmissin umrunda değil o parasını almaya bakıyor kolları sıvıyor, diğer yerde insan muamelesi görmüyorsun Ne günlere kaldık Bir yerlerde kadınlar neler yaşıyor, insanlıktan utandım bugün de.

Back