Zürafa kek

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.576
615.038
1.423
Malatya
ZÜRAFA KEK
$10.webp
PANDİSPANYA KEKİ
malzemeler
3 yumurta
3kahve fincanı un
3.5kahve fincanı toz şeker
yarım kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yağ yok
kakao
bu ölçüyü isterseniz artırabilirsiniz..
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın...Beyazlayınca su,kabartma tozu ile karıştırdığınız unu ekleyin ve vaniya koyup çırpın..Sonra beyaz haliyle yağli kağıda serpiştirilen pandispanya 5 dakika kadar 180 derecede pisirilip firindan cikarildiktan sonra kalan malzemeye kako ekleyin..kakao karıştırılmış pandispanyanın tümü üzerine dökülüp 180 derecede 15 20 dakika pisirilir ... pandispanya tüm rulo pastalar icin kullanilan bir yöntemdir sarma isleminde ise tepsiden alındıktan sonra ılıkken ters çevrilir "düz zeminde " yağli kağıdın olduğu taraftan üzerine islak bez örterseniz 2, 3 dakika bekletiniz kekiniz kirilmadan sarilabilir... Beyaz çikolata kullanilmamis cunki sararken catlar ...Afiyet olsun..
ALINTIDIR...
KAYNAK:yemek sepeti

Son düzenleme:
ZÜRAFA KEK
Eki Görüntüle 696955

Bu tarif zemine yagli kagit uzerine kagit yagli olsada kagidin uzerinden yaglanip pandispanya hazirlaniyor ..pandispanya hamuru icin ... 3 yumurta ,3 kahve fincani un ,3 kahve fincanı toz seker , yarim kahve fincanı ılık su " ölçüyü azaltip çoğalta bilirsiniz " yağ yok , beyaz haliyle yağli kağıda serpiştirilen pandispanya 5 dakika kadar 180 derecede pisirilip firindan cikarildiktan sonra kakao karıştırılmış pandispanyanın tümü üzerine dökülüp 180 derecede 15 20 dakika pisirilir ... pandispanya tüm rulo pastalar icin kullanilan bir yöntemdir sarma isleminde ise tepsiden alındıktan sonra ılıkken ters çevrilir "düz zeminde " yağli kağıdın olduğu taraftan üzerine islak bez örterseniz 2, 3 dakika bekletiniz kekiniz kirilmadan sarila bilir... Beyaz çikolata kullanilmamis cunki sararken catlar ...Afiyet olsun..
ALINTIDIR...
Bunasıl bişe böyle:53::53::53::53:

Son düzenleyen: Moderatör:
ZÜRAFA KEK
Eki Görüntüle 696955

Bu tarif zemine yagli kagit uzerine kagit yagli olsada kagidin uzerinden yaglanip pandispanya hazirlaniyor ..pandispanya hamuru icin ... 3 yumurta ,3 kahve fincani un ,3 kahve fincanı toz seker , yarim kahve fincanı ılık su " ölçüyü azaltip çoğalta bilirsiniz " yağ yok , beyaz haliyle yağli kağıda serpiştirilen pandispanya 5 dakika kadar 180 derecede pisirilip firindan cikarildiktan sonra kakao karıştırılmış pandispanyanın tümü üzerine dökülüp 180 derecede 15 20 dakika pisirilir ... pandispanya tüm rulo pastalar icin kullanilan bir yöntemdir sarma isleminde ise tepsiden alındıktan sonra ılıkken ters çevrilir "düz zeminde " yağli kağıdın olduğu taraftan üzerine islak bez örterseniz 2, 3 dakika bekletiniz kekiniz kirilmadan sarila bilir... Beyaz çikolata kullanilmamis cunki sararken catlar ...Afiyet olsun..
ALINTIDIR...

Canm ben tarıfı tam anlayamadm ? Uzerındekı beyazlıklar nasıl o hale gelıyor? Bır de yemek sepetıne tıklıyorum kaynaktan bakmak ıcın ancak yemek sıparısı veren sıte cıkıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Canm ben tarıfı tam anlayamadm ? Uzerındekı beyazlıklar nasıl o hale gelıyor? Bır de yemek sepetıne tıklıyorum kaynaktan bakmak ıcın ancak yemek sıparısı veren sıte cıkıyor?

Canım bu sitede tarif yok sadece resim vardı tarifi bulamazsın yani:34:Ben yorumlardan toparladım anlaşılır diye ekledim ..:31:Şimdi tarifi düzenledim tekrar bak anlaşılmaz bir nokta varsa yardımcı olayım:34::16:

Canım keki rulo yaparken parçalanmıyormu:26:Püf noktası falan varmı nasıl yaptın sen

harika ya görsel açıdan da hakkını vermiş bu kekse benim yaptıklarıma farklı bi isim bulmam lazım en kısa sürede :)

Canım keki rulo yaparken parçalanmıyormu:26:Püf noktası falan varmı nasıl yaptın sen

Yok canım parçalanmıyor.:34:.Pişirme kağıdına döküyorsun keki:56:Sonra fırından çıkar çıkmaz rulo sarıyorsun:34:Ve bir beze sarıp soğumasını bekliyorsun soğuyunca aç kağıdı çıkar.arasına krema muz,damla çikolata ne istersen sür rulo yap..:56:Üzerinede istersen birşeyler yapabilirsin:56:

Bişey sormak istiyorum. Kullandığınız tepsinin ölçüsü nedir acaba?
Mini fırında mı yaptınız ki?
Evimizde ankastre fırın var ve sanırım tepsisi büyük olur bu tarife göre.
Ona göre miktarı arttırıp deneyeyim

Bişey sormak istiyorum. Kullandığınız tepsinin ölçüsü nedir acaba?
Mini fırında mı yaptınız ki?
Evimizde ankastre fırın var ve sanırım tepsisi büyük olur bu tarife göre.
Ona göre miktarı arttırıp deneyeyim

Canım resim alıntı:34:Ama ben bu ölçüde bir rulo kek yaptım:56:Ölçü az olsada bayağı büyük bir kek oluyor..Normal büyük fırınların dikdörtgen tepsilerine yaptım:56:Tadıda çok güzel oldu:34:Yani miktarı artırmayın:34:
$3a (8).webp $7a (2).webp Bak canım dikdörtgen büyük tepsiye dökmeme rağmen ne kadar kabarıp kalın oldu ve küçükte olmadı:56:

Yok canım parçalanmıyor.:34:.Pişirme kağıdına döküyorsun keki:56:Sonra fırından çıkar çıkmaz rulo sarıyorsun:34:Ve bir beze sarıp soğumasını bekliyorsun soğuyunca aç kağıdı çıkar.arasına krema muz,damla çikolata ne istersen sür rulo yap..:56:Üzerinede istersen birşeyler yapabilirsin:56:

Teşekkür ederim tatlım:38: Birşey daha, tepsi olarak bildiğimiz fırın tepsisimi kullanıcaz benim lüxellin kendi fırını olur mu, yoksa büyükmü olur:26: Yapabilirsem paylaşırım canım bakalım nasıl olacak

Son düzenleme:
Teşekkür ederim tatlım:38: Birşey daha, tepsi olarak bildiğimiz fırın tepsisimi kullanıcaz benim lüxellin kendi fırını olur mu, yoksa büyükmü olur:26: Yapabilirsem paylaşırım canım bakalım nasıl olacak

Canım yok büyük olmaz benim normal büyük fırınların büyük tepsisi ile yapıyorum çok iyi oluyor:56::34:Mutlaka dene bu şekil değilsede sade kakolu yap arasına üzerine krema sür hem kolay hem çocuklar bayılacak:56:Misafir içinde çok güzel:56::34:

ben bu tarifi yaparım da nasıl yaparım işte o var :) canım ya bu belirtilen kahve fincanı ölçüsü ne oluyor ? nescafe mi türk kahvesi ömi :)

Canım keki yaptım ama şekil olayını sevmedim:47: bir de unuttum fırında benim minikle uğraşırken yandı :17:
Bu zürafa kirli görünüyor :9::9:
Ama lezzetine diyecek yok:56: çocuklar bayıldı, babaları dahada bayıldı:9: Arasına pasta kreması yapıp muz koydum
İkinci sefer daha güzel olur umarım görüntü olarak:44:
$Z.kek2.webp
$Z.kek3.webp
$Z.kek.webp

Back
X