Zürafa kek

Canım keki yaptım ama şekil olayını sevmedim:47: bir de unuttum fırında benim minikle uğraşırken yandı :17:
Bu zürafa kirli görünüyor :9::9:
Ama lezzetine diyecek yok:56: çocuklar bayıldı, babaları dahada bayıldı:9: Arasına pasta kreması yapıp muz koydum
İkinci sefer daha güzel olur umarım görüntü olarak:44:
Eki Görüntüle 701359
Eki Görüntüle 701360
Eki Görüntüle 701362

Canım ellerine sağlık samimi söylüyorum süper görünüyor..:56:Beğendilerse sorun yok:13:

Canımsın sende maharetliymişsin maşaallah:nazar::38:Çocuklar ve eşin bu duruma çok sevinmişlerdir:56::34:

:17::17:Evet canım hep beraber afiyetle yedik:56:Arada yapıyordum tatlı börek de, bu ara çok yapıyorum kızım da anne ne oluyor
böyle hergün birşey yapıyorsun dedi bugün:9::9:

:17::17:Evet canım hep beraber afiyetle yedik:56:Arada yapıyordum tatlı börek de, bu ara çok yapıyorum kızım da anne ne oluyor
böyle hergün birşey yapıyorsun dedi bugün:9::9:

Afiyet olsun canım:56:Sırrını vermeseydin :9:Üzümünü yiyin bağını sormayın :9:Siz yeter ki yiyin değil mi :34:Çocuklara yedirmek beğendirmek zor oluyor:19:9:

Benim zürafa tam bi faciaya dönüştü:52
Önce gayet güzelce başladım keki yapmaya.
Kakaosuz kısımla o serpmeleri yaparken annem olaya dahil olarak tüm görselliği berbat etti:27:
Annemi kovdum ve içimden 'önemli olan tadı' dedim.
Kakaoyu karıştırıp tepsiye döktüm ama oda nesi:53:
Bizim tepsi çoook büyük geldi. Tepsinin kenarına hiç kek değmedi o derece büyük:52:
Neyse dedim ince olsada güzel olur tadı:37:
Yalnız ben bunları düşünürken fırını da 140 dereceye getirdim.
Çok ince oldu ya kek. Aklımca yavaş yavaş pişsin diye düşündüm.
Yanlış düşünmüşüm bi garip pişti:27:
Çıkardım fırından ters çevirdim. Üzerine ıslak bez koydum falan her yazılanı yaptım.
Sonra krema yapıp üzerine döktüm. Muz koydum bir güzel.
Ama kek yağlı kağıda öyle bir yapılmış ki rulo hale getirmedim malesef :52:

Resmini çekmeyeyse içim el vermedi:52:
Hala buzdolabında yağlı kağıtla birlikte duruyo :27:

Benim zürafa tam bi faciaya dönüştü:52
Önce gayet güzelce başladım keki yapmaya.
Kakaosuz kısımla o serpmeleri yaparken annem olaya dahil olarak tüm görselliği berbat etti:27:
Annemi kovdum ve içimden 'önemli olan tadı' dedim.
Kakaoyu karıştırıp tepsiye döktüm ama oda nesi:53:
Bizim tepsi çoook büyük geldi. Tepsinin kenarına hiç kek değmedi o derece büyük:52:
Neyse dedim ince olsada güzel olur tadı:37:
Yalnız ben bunları düşünürken fırını da 140 dereceye getirdim.
Çok ince oldu ya kek. Aklımca yavaş yavaş pişsin diye düşündüm.
Yanlış düşünmüşüm bi garip pişti:27:
Çıkardım fırından ters çevirdim. Üzerine ıslak bez koydum falan her yazılanı yaptım.
Sonra krema yapıp üzerine döktüm. Muz koydum bir güzel.
Ama kek yağlı kağıda öyle bir yapılmış ki rulo hale getirmedim malesef :52:

Resmini çekmeyeyse içim el vermedi:52:
Hala buzdolabında yağlı kağıtla birlikte duruyo :27:

Ellerine sağlık canım:56:Olur öyle kazalar 1-2-3-4 deneriz ama yılmayız:9:İlla bir gün o zürafa keki yaparız:13:Afiyet olsun:16:Tadı güzel oluyor ama:56:

Hanimlar ben bu tarifi baska bi yerde daha gormustum, malzemeler kisminda bisey diyemem ama asil yapilis kismi farkli, tepsiye beyaz hamurdan desen yapildiktan sonra tepsi buzluga koyulup donduruluyo, sonra kakaolu kisim uzerine dokulup firina veriliyo, yapan kisinin de kekinde oldugu gibi eger beyaz kisim firinda pisirilirse desenler kabariyo piserken ve verdiginiz sekilde kalmayip daha genis ve puturlu oluyo!
Ayrica kek pistikten sonra firindan cikar cikmaz sicagiyla rulo yapiyosunuz yagli kagidiyla birlikte yani!! Uzerine nemli bez koyup sogumasini bekliyosunuz daha sonra ruloyu acip arasina krema vs ekleyip, yagli kagidinida cikartip rulo yapiyosunuz.

Hanimlar ben bu tarifi baska bi yerde daha gormustum, malzemeler kisminda bisey diyemem ama asil yapilis kismi farkli, tepsiye beyaz hamurdan desen yapildiktan sonra tepsi buzluga koyulup donduruluyo, sonra kakaolu kisim uzerine dokulup firina veriliyo, yapan kisinin de kekinde oldugu gibi eger beyaz kisim firinda pisirilirse desenler kabariyo piserken ve verdiginiz sekilde kalmayip daha genis ve puturlu oluyo!
Ayrica kek pistikten sonra firindan cikar cikmaz sicagiyla rulo yapiyosunuz yagli kagidiyla birlikte yani!! Uzerine nemli bez koyup sogumasini bekliyosunuz daha sonra ruloyu acip arasina krema vs ekleyip, yagli kagidinida cikartip rulo yapiyosunuz.

Teşekkürler canım:16:
RULO KEKBakın bu tarifte sizin dediğiniz gibi yapılıyor:34:

Son düzenleme:
ZÜRAFA KEK
Eki Görüntüle 696955
PANDİSPANYA KEKİ
malzemeler
3 yumurta
3kahve fincanı un
3.5kahve fincanı toz şeker
yarım kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yağ yok
kakao
bu ölçüyü isterseniz artırabilirsiniz..
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın...Beyazlayınca su,kabartma tozu ile karıştırdığınız unu ekleyin ve vaniya koyup çırpın..Sonra beyaz haliyle yağli kağıda serpiştirilen pandispanya 5 dakika kadar 180 derecede pisirilip firindan cikarildiktan sonra kalan malzemeye kako ekleyin..kakao karıştırılmış pandispanyanın tümü üzerine dökülüp 180 derecede 15 20 dakika pisirilir ... pandispanya tüm rulo pastalar icin kullanilan bir yöntemdir sarma isleminde ise tepsiden alındıktan sonra ılıkken ters çevrilir "düz zeminde " yağli kağıdın olduğu taraftan üzerine islak bez örterseniz 2, 3 dakika bekletiniz kekiniz kirilmadan sarilabilir... Beyaz çikolata kullanilmamis cunki sararken catlar ...Afiyet olsun..
ALINTIDIR...
KAYNAK:yemek sepeti

Çok iştah acıcı görünüyor.
Hafta sonu deneyeceğim bunu. :6:

Back
X