Bu yazıda yağlı ciltliler için tüm bakım önerilerini bulabilirsiniz. Tüm noktalarıyla yağlı cilt bakımı ile ciltteki fazla yağı yok etme, gözenekleri sıkılaştırma yada ciltteki yağı azaltmak için ne yemek gerekir hakkında herşeyi bulabilirsiniz.

Tüm Noktalarıyla Yağlı Cilt Bakımı

Öncelikle bilmeniz gereken cildinizin yağlanmasında etkili iki faktör vardır. Bunlardan biri genetik faktördür. Ailenizde yağlı cilt problemi yaşayan kişiler varsa sizde de olması normal bir durumdur. Bu konuda alabileceğiniz tek önlem yaşam şeklinizi değiştirmek olacaktır.İkincisi ise yeme alışkanlıkları ve cilt bakımı  gibi dış etkenlerdir.

Yağlı Cilt Bakımı

Yağlı Cilt Bakımı

Yeme İçme Alışkanlıkları

Ciltteki aknelerin yada fazla yağlanmanın yeme içime alışkanlıklarıyla doğrudan bağlantılı olduğu açıklanmıştır. Gün içerisinde paketlenmiş gıdalardan uzak durarak taze sebze ve meyvelerden istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Asitli içeceklerden kesinlikle uzak durun. Sigara kullanmayın. Günde en az 8 bardak su tüketin.

Yağlı Cilde Günlük Bakım

Cildiniz yağlı olduğu için her gün temizleyiciler ile yıkamanız gerekiyor. Ne kadar yağlı olursa olsun günde 2 defadan fazla yıkamak cilt yüzeyindeki yağlı tabaka olan sebum tabakasının daha fazla salgılanmasına neden olacaktır. Sabun kullanmayın. Ciltte ani kurumalara neden olacağı için fazla yıkamak ile aynı etkiyi gösterecektir.

Yağlı Cilde Haftalık Bakım

Cildinizi hergün yıkasanız bile haftalık olarak derinlemesine bir temizlik gerekecektir Ciltteki fazla yağı almak için minik patiküller içeren ve cildi çizmeyen ürünler kullanın. Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinden olan sivilceniz varsa peeling işlemini sonraya bırakın yada sivilceli bölgelere uygulamayın.

Haftalık olarak gözeneklerinizi bantlar ile temizleyin. Kesinlikle sıkmayın bu gözeneklerin içine bakteri girmesini sağlar ve sivilceye dönüşebilir. Bantları kullandıktan sonra gözenek sıkılaştırııcı ürünler kullanın.

Haftalık olarak kil maskesi uygulayabilirsiniz. Bu cildinizdeki fazla yağı alır ve sivilce oluşumunu engeller. Göz altı morlukları ve sivilcelere domates maskemize göz atabilirsiniz.

Yağlı Cilde Nemlendirici

Yoğun yağ içeren nemlendiricilerden kullanmayın. Su bazlı ürünler kullanabilirsiniz. Aşırı yağlanma yada sivilce probleminiz varsa doktorunuzun önereceği nemlendirici yada cilt bakım ürünlerini kullanın.

Suna Dumankaya Yağlı Cilt Maskesi

Limon Maskesi 2 limonun kabuğunu soyup 3 çorba kaşığı suyun içinde birkaç dakika bekletin. Blendırdan geçirin ve püre haline getirdiğiniz bu karışımı yüzünüze uygulayın. Limon içerisinde asit ile cildinizin fazla yağdan arınmasına yardımcı olacaktır. Haftada 3-4 defa kullanabilirsiniz.