Bebek uyutma yöntemlerinden en eskisi olan bebeği ayakta sallamak zararlı mıdır? Bebeğin beyin gelişimini etkiyen bu uyutma yöntemi hakkında bilgi almak için okumaya devam edin.

Bebeği Ayakta Sallamak Zararlı Mıdır?

Bebeğinizi uyutmanın binbir yolunu ararken en son ayakta sallamaya karar veririz. Anane yöntemi olan bu uyutma yöntemi bebeği sankinleştirebilir. Peki bebeğin beyin gelişimi açısından soru yaratabileceğini biliyor muydunuz?

Bebeği Ayakta Sallamak Zararlı Mıdır? | 1

Özellikle ilk 1 yaş dönemi bebeğin kafatası gelişimin tamamlandığı dönemlerdir. Bebeklerin bu dönemde beyin sarsıntısı yaşaması ileri dönemlerde zeka geriliği, motor sinirlerde hasar gibi ciddi bir çok probleme neden olabilir. Bu durum sarsılmış bebek sendromu denir.

Anne baba yada bir başkası kesinlikle bebeği sarsarak uyutmaya yada sakinleştirmeye çalışmamalıdır. Bebeğinize gün içerisinde siz bakmıyorsanız bakan kişilere mutlaka bu konuyla alakalı ikazda bulunmalısınız.

Bebeğinizin bir kafa travması yaşadığından şüphe ediyorsanız hemen doktora başvurmalısınız. Basit gibi görünene ama bebeklerin sağlıklarını ciddi şekilde etkileyen bu duruma karşı dikkatli olmalısınız. Bebeklerde ciddi kafa travmalarından uzak durabilmek için salıncakta sallarken bile dikkatli olmalısınız.