Uçuk geçmesi zor olan hem estetik açıdan sorun oluşturan hemde acı veren bir enfeksiyondur. Hızlı uçuk geçirme tedavisi nasıl yapılır? Uçaktan kurtulma yolları nedir? Dudak ve genital bölge uçuklarına ne iyi gelir?

Hızlı Uçuk Geçirme Tedavisi

Uçuk virüsü bir kişinin bağışıklık sisteminin içinde bir ömür boyunca uykuda kalabilir ve periyodik olarak patlar ve iyileşmeden önce açık yaralara dönüşür. Bir tedavi uygulanmadığında uçuk yaraları genellikle yaklaşık 10-14 gün sürer. Ağrı, yanma, kızarıklık gibi şikayetlere neden olur.

Hızlı Uçuk Geçirme Tedavisi | 1

Cildinizde Uçuk Oluştuğunda Bu Besinleri Tüketin

Kırmızı Sebzeler
Bu sebzeler, karotenoidler, bioflavonoidler ve cilt / yara iyileşmesine yardımcı olmak ve genel bağışıklığı artırmak için C vitamini gibi antioksidanları içerir. Bu cildinizin bağışıklık tedavisinde yardımcı olur.

Protein
Vücut yeterince protein olmadan iyileşemez. Kaliteli protein kaynakları olan kümes hayvanları, kırmızı et uçuk ile tedavi eden vücudunuzun toparlanmasında yardımcı olacaktır.

Çinko
Çinko, cildi yeniden inşa etmeye ve vücudu virüslerden veya enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olan birçok kimyasal reaksiyonda gereklidir. Yüksek çinko gıdalar alımını artırmak için, kırmızı et, kabak çekirdeği, fındık ve ıspanak gibi sebzeler gibi daha fazla protein kaynağı tüketin.

Şeker Tüketmeyin
Fazla tüketilen şeker zaman içerisinde bağışıklık sisteminin yorulmasına ve güçsüzleşmesine neden olabilir.

Paketlenmiş Gıdalar
İşlenmiş paketlenmiş gıdaların çoğunluğu bağışıklık işlevini zayıflatabilen genetiği değiştirilmiş içerikler (GMO’lar), hidrojene yağlar ve tahıllar içerir. Bu gıdalar hassasiyetlere veya alerjilere neden olabilir.

Dudağınıza Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Sarımsak
Havanda bir diş sarımağı ezin. Uçuklu bölgenize uygulayın. Bunu günde 2 defa uygulayabilirsiniz.

Limon ve Bal
Bir çay kaşığı bal ile birkaç damla limonu karıştırıp uçuğun üzerine uygulayın.

Elma Sirkesi
Doğal elma sirkesini bir pamuğun üzerine damlatarak uygulayın.

Meyan Kökü
Bir buçuk yemek kaşığı su ve bir çorba kaşığı meyan kökü tozunu karıştırın. Oluşan karışımı dudağınıza uygulayın. Birkaç saat bekletin. Günde birkaç defa uygulayabilirsiniz.