Evde hazırlanabilecek ya da kolayca bulabileceğiniz maskeler ile kolaylıkla bazı sorunlara çözüm bulunabilir. Hangi maske nasıl hazırlanır? İşte maske tarifleri:

Kolayca Uygulayabileceğiniz Etkili Maskeler | 1

Avokado Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Avokado maskesi kırışıklıklara çok iyi gelir ve güzel bir nemlendiricidir. Yarım ve olgunlaşmış avokadoyu çatal ile iyice ezin. 1 tatlı kaşığı kadar balı içine ekleyin. Karışıma 1 çay kaşığı badem yağını da ilave edip, harmanlayın. Cildinizi temizledikten sonra uygulamayı yapmaya özen gösterin. 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Her hafta 1 ya da 2 kere yapabilirsiniz.

Kolayca Uygulayabileceğiniz Etkili Maskeler | 2

Ballı Limonlu Maske Nasıl Hazırlanır?

Cilt lekeleri ve siyah noktalar için ballı limonlu maske oldukça etkili bir çözümdür. Cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Öncelikle sıcak su buharı ile gözeneklerinizi açmak iyi etki yaratacaktır. Yarım çay kaşığı kadar limon suyunu 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Yüzünüze maskeyi sürün ama göz çevrenize temas etmesin. Sürerken dairesel hareketler yapın ve ardından yarım saat kadar bekleyin. Ilık su ile duruluyabilirsiniz.

Kolayca Uygulayabileceğiniz Etkili Maskeler | 3

Dermokil Maske Nasıl Kullanılır?

Dermokil maske siyah noktalara, aknelere iyi gelen bir maskedir. Bu kil maskesinin her tür cilt için uygun olanı satılmaktadır. Cildinizi temizleyip ve aynı zamanda duş alıp uygulamayı sonra yapmanız tavsiye edilir. Maskeyi yüze uyguladıktan sonra 15 dakika kadar beklemek gerekir. Gözlere kesinlikle sürülmemelidir. Ilık su ile durulayabilirsiniz.

Detoks Maske Nasıl Kullanılır?

Çeşitli markaların hazır detox maske türlerini kullanarak, cildinizi canlandırmanız mümkündür. Genellikle detoks maskelerinin içeriğinde kil bulunmaktadır. Temiz cilde uygunmalıdır. Maskeyi sürdükten sonra yaklaşık 10-15 dakika beklemek gerekir. Ilık su ile yıkadıktan sonra nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.

Kolayca Uygulayabileceğiniz Etkili Maskeler | 4

Beyazlatıcı Maske Nasıl Hazırlanır?

Beyazlatıcı maske ürünlerini satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Beyazlatıcı maske olarak pirinç maskesini uygulayabilirsiniz. 1 avuç kadar pirinç ununa 1 çay bardağı süt koyun ve harmanlayın. Maskeyi yarım saat kadar yüzünüzde bekletip yıkayın. Bu beyazlatmak için oldukça etkili bir yöntemdir.

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Tıklayın !

Cilt Beyazlatan 10 Doğal Maske Tıklayın !

Siyah Noktalara Kesin Çözüm Yöntemleri Tıklayın !