Sarışınlar makyaj yaparken cilt rengi ve saç rengini göz önüne dikkate almalıdırlar.Sarışınlar için fondöten seçimi çok önemlidir. Cildin renginin çok altında veya çok üstünde renk kullanmak doğallıktan uzaklaşırlar. Özellikle doğal sarışınsanız sarı tonlarında fondöten kullanmalısınız.

Sarışınlar ufak dokunuşlarla makyaj yapmalıdırlar. Sadelikten uzaklaşmadan hafif renklerle makyaj daha doğal görünmenizi sağlayacaktır.

Makyajın Püf Noktaları için tıklayın !

Sarışınlar çok frapar renklere gitmemelidirler. Sonbaharın bütün renkleri sarışınlar için uygundur. Bu renkler sizi daha doğal yapacaktır. Öncelikle bütün göz kapağı için açık renkte bir far kullanılmalıdır. Somon, çok açık krem rengi tercih edilebilir. Uygun olan diğer farı gölge şeklinde uygulayabilirsiniz. Açık renk cilde sahip olduklarından özellikle doğal sarışınlar gün içerisinde yapacakları makyajlarda parlak renklerden kaçınmalıdırılar. Sonrasında göz kontürü belirlenir. Kahve renginin bütün tonlarını kullanabilirler. Kontür için siyah kullanılacaksa bu renk yumuşatmalıdırlar. Eğer siyah renk tercih edilecekse mat bir farla kontürün üzerinden geçilir. Sarışınlar kahverengi ve siyah rimel kullanabilirler.

Sarışınlar için Gece Makyajı Önerileri

Vereceğimiz birkaç ipucu ile gittiğiniz herhangi bir gece yemeğinde ya da davette muhteşem görünebilirsiniz.
Öncelikle gece yoğun ışıklara maruz kalacağınız için transparan bir pudra bir fırça yardımıyla bütün yüze sürülür. Ton farkı yaşamamak için boyun bölgesine de bu pudra sürülür. Mat renklerde allık uygulanır.

Sarışınlar vurgulu ve baskın renkler uygulamalıdır. Fondüten seçerken yarım ton daha koyu bir renk seçilebilir. Göz altı ve göz üstü aydınlatılmalıdır.

Sarışınlarda altın rengi gece makyajı için uygundur. Ancak konstrat renklerle gölgeler yapılmalıdır. Göz kontürünün biraz daha net olması gerekmektedir. Yoğunluk göz kapağında kalmak koşuluyla tüm göz kapağına far sürülür. Gözü biraz ön çıkarmak adına toprak renginde gölgelendirme yapılabilir, göz çukuru belirginleştirilir.

Sarışınlar gece makyajında koyu renklerde ruj tercih etmelidirler. Öncesinde kontür sürülür. Bir sünger yardımıyla üzerinden geçilir. Birkaç renk ruju birarada kullanmak daha güzel bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. Parlatıcısı ve ışıltısı olan rujlar tercih edilmesi önerilir.

Sarışınlara Makyaj Önerileri

Güzelliğimizi pekiştirmek ve bakımlı görünmek için tercih ettiğimiz makyaj, ten, saç ve göz rengimizle uyum içerisinde olduğu zaman eşsiz bir güzellik yakalamamızı sağlar. Sarışın bayanların makyajda yanlış renk kullanımlarının önüne geçmek için, makyaj ve güzellik uzmanlarının sarışınlar bayanlar için makyaj tavsiyeleri şöyle;

Sarışınlara makyaj önerileri

Sarışınların birçoğu porselen bir bebeğe benzerler. Bu sebeple de pastel tonları tercih etmek gerekir. Ayrıca seçtiğiniz ürünlerin antialerjik özellikte olmasına da dikkat edin. Sarışın bayanlar, fondötenlerini seçerken daha bir dikkatli olmak zorundalar. Fondöten seçimlerinin yanlış yapılması kötü bir görünüme neden olacaktır. Size önerimiz, ten renginizden bir ton koyu olan krem fondötenleri kullanmanız.

Makyaj öncesi muhakkak nemlendirici sürün. Yüz, boyun ve dekolte bölgenize nemlendirici sürmeden makyaja başlamayın. Aksi taktirde hassas olan cildinize zarar vermiş olursunuz.

Far seçiminizi de koyu renklerden yana yapmalısınız. Gözlerinize derinlik ve çekicilik katmak için yüzünüzün ortasından şakaklara kadar koyu far sürün. Tam kirpik üzerine ise açık bir far uygulayın. Göz renginiz açık ise ve kirpikleriniz de sık değilse göz kalemi sürmeyi ihmal etmeyin. Siyah göz kalemi ile kirpikleriniz daha sık görünecektir. Kaşlarınızı da göz fırçasıyla belirginleştirmeniz gözleriniz daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Yanaklar ve dudaklar içinde farınızla uyumlu renkleri kullanmalısınız. Böylece daha yumuşak bir görünüm yakalarsanız. Allığınızı elmacık kemiklerinize, burun, alın ve çene bölgenize yumuşak bir fırça ile sürmelisiniz.

[youtube id=”VL_W40aJwcc” width=”600″ height=”350″]