Asya’da çevre dengesini kullanarak yapılan sanata Feng Shui denir. Sağlıklı ve mutlu bir ev yaşamı, ayrıca tüm hayatınızda etki görmek istiyorsanız, evinizin enerjisini iyi dengelemeniz gerekir.

Hava

Evinize bol bol temiz hava girmesini sağlayın. Yaz, kış evinizi havalandırın. Evde yeşil bitkiler bulundurun. Kokulu mum yakın ve aromaterapi yağları kullanın.

Organize

Dağınıklık, evinizin enerjisi için iyi değildir. Evinizde tüm alanları düzenleyin ve organize edin. İhtiyacınız olmayan eşyaları verin ve evde saklamayın.

Aydınlatın

Temiz pencereler ve aydınlık, evinize mutlu enerji getirir. Perde ve güneşlikleri sık sık yıkayın ve gündüzleri açıp ışık almasını sağlayın.

Çeşme

Akvaryum, çeşme gibi su döngülerinin olduğu eşyaları özellikle mutfak camnın8ın önünde veya evin merkezinde kullanın.

Ocak

Ocağınızı her zaman temiz tutun. Mutfak tezgahınızı temiz tutun ve bir kase içinde meyveleri tezgah üzerinde bulundurun. Açık cam vazoları, turuncu ve sarı çiçeklerle doldurun.

Banyo

Banyo kapısını kapalı tutun. Klozetin kapağını kapalı tutun. Beyaz, mavi ve yeşil duş perdeleri banyonun enerjisini düzenler.

Huzurlu uyku

Yatak odasında elektronik cihaz bulundurmayın. Uyurken oda kapısını kapalı tutun. Sakin ve huzurlu renklerde döşeyin.

Evin kalbi

Evin kalp alanını bulun. Evinizin coğrafi konumunu belirleyin ve kalp alanını bulun. Orada çok yüksek mobilyalar bulundurmayın. Sizi mutlu eden manevi değeri olan objeleri kullanın. Sevdiklerinizle birlikte olduğunuz resimleri asın.