Sevdiklerinize küçük bir sürpriz yapmak ister misiniz? Bir fincan çay ikram ederken, fincanın üzerine tatlı ya da tuzlu hamurdan yapacağınız kafes kurabiye ile harika bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Malzemeleri:

Milföy Hamuru
1/4 şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

1. Perşömen kağıdın serin, milföy hamurunu bu kağıdın üzerine koyun, üzerine hazırladığınız peynirli harcı koyun.

2.Milföyleri 2 cm şeritler halinde kesip, kafes oluşturacak biçimde şekil oluşturun

3. Yumurta akını sürün üzerine tarçın serpin.

4. 180 derece fırında pişirin ve milföy sepetimiz hazır ellerimize sağlık.

Milföy Kafes Kurabiye Yapımı Canınız tatlı çektiyse, milföy hamurundan yapılan bu tatlıya bayılacaksınız. Bu leziz tatlının yapımı çok kolay, milföy hamurunu, pizza kesici yardımıyla, perşömen kağıdının üzerinde, birer santim şeritler olarak kesin, kafes teli şeklinde yerleştirip pişirin ve misafirinize ikram edin hepsi bu:) Bu tatlıyı yaparken resimlerdeki görsel talimatlardan yararlanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Tatlınızı resimde gösterildiği şekilde hasır sepet şeklinde, tel tel kafes biçiminde hazırlardıktan sonra, üzerlerine bir fırça yardımıyla, yumurta akını sürün, ve biraz toz tarçınla şeker serpin. Biz bir bardağın 1/4’i şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın kullandık. 10 dakika boyunca altı kızarana kadar pişirin. Hazırlamasının kolaylığı, pratik yapılışı, ve lezzetli tadıyla, bu tatlı evinizin vazgeçilmezi olacak.

Hasır sepet kurabiye tarifi

hasir_sepet_kurabiye

Hasır sepet kurabiye tarifi

Kafes kurabiye tarifi

Hasır sepet kurabiye tarifi

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.