Çok sevdiğiniz, ve ömrünüzü geçirmek istediğiniz hayatınızın aşkıyla evlenmeyi planlıyorsunuz fakat size aşılması zor gözüken bir sorun var: Aileler. Aileyi evliliğe ikna etme yolları makalemizde size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız.Aileleriniz ikinizin evliliğine sıcak bakmıyor olabilir. Peki, ülkemizde çok sık karşılaştığımız bu durumda ne yapmalı evlilik için aile nasıl ikna edilmeli ?
Ailenizin rızasını almak için yapmanız gereken şey çok sabretmek ve tatlı dilinizi hiç bir zaman bozmamak, fakat bundan önce evleneceğiniz kişi sizin için doğru kişiyse bu söylediklerimizi uygulamalısınız.

Öncelikle iç dünyanızda kendinizi hesaba çekin, gerçekten onu seviyor musunuz, yoksa yalnızca şehvi bir duygu mu, bu evliliği gerçekten istiyorsanız, onu çok sevdiğinizi düşünüyorsanız, bu konuda çok kararlı olun ve bu kararınızı ailenize sözlerinizle, davranışlarınızla onları kırmadan hissettirin. Bu dirayetli tutumunuzu gördüklerinde başta çekişmeler yaşayacaksınız, direniceklerdir, fakat sonunda ne yapalım sevmiş bir kez diyip, sizi hoş görmeye başlayacaklardır.

Ailenize onun sizin için en doğru insan olduğunu, onsuz çok mutsuz olacağınızı anlatın,
bunları anlatırken sevdiğiniz iyi yönlerinden de muhakkak bahsedin.
Mesela çok merhametli, cömert, beni kırmıyor vb aklınıza gelen tüm iyi yönlerini ailenize söyleyin.

Şayet çalışan biriyseniz, ailenizden ekonomik olarak hiç bir beklentinizin olmadığını, yalnızca manevi olarak yanınızda durmalarını talebinizi, buna ihtiyacınız olduğunu bildirin.

Sevdiğiniz kişinin ailesi sizi istemediğinden size hakaret vari sözler sarfedebilirler.
Kızımızı& oğlumuzu yanına yakıştıramıyoruz, biz şu kişiyi beğenmiştik onla evlendirecektik, veya iki çıplak bir hamama yakışır gibi çok kırıcı sözler duyabilirsiniz,
sevdiğiniz kişiyle her ikinizin de selameti için, gelebilecek saldırılara hazırlıklı olun ve çatışmak yerine mümkün mertebe hiç cevap vermemeye yüz göz olmamaya özen gösterin.

Kendi aileniz ve sevdiğiniz arasında köprü kurmaya çalışın, hediye aradaki sevgiyi muhabbeti artırır, hediye yollu iki tarafın arasını bulabilirsiniz, sevdiğiniz kişiden bir hediye gelmesi ailenizi bir nebze olsa da yumuşatacaktır.

Bu süreçte sevdiğinizle iş birliği içinde olun, ailenize karşı ne kadar kararlı olduğunuzu birlikte gösterin.

Tüm bunlara rağmen izin vermiyorlarsa, onla evlenmenin hayatınız için çok önemli olduğunu, yoksa ruhsal sorunlar yaşayabileceğinizi ailenize açıkça bildirin.

Bu hayatın size ait olduğunu, seçimlerinize saygı duymaları gerektiğini, ancak kendinizin sevdiği, tercih ettiği biriyle mutlu olacağınızı onlara bıkmadan usanmadan izah edin.

Evlenmeden Önce Bunları Kendinize Sorun! Tıklayınız

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.