Keçi sütünün faydaları nelerdir? yada bebeğe keçi sütü verilir mi? sizde anne sütü yetmediğinde keçi sütü ne zaman verilir diye merak ediyorsanız okumanızı tavsiye ediyoruz.

Bebeğe Keçi Sütü Verilir Mi?

Anne sütünün yetersiz kaldığı yada annenin farklı nedenlerden dolayı bebeğini emziremediği durumlarda yerine en uygun süt olarak gösterilen keçi sütünü bebeğe vermek doğru mudur? Keçi sütü ne zaman verilmelidir? Sizin için araştırdık.

Bebeğe Keçi Sütü Verilir Mi? | 1

Keçi Sütü Faydaları

Keçi sütünün faydaları ise şöyledir. Keçi sütünde inek sütüne göre daha fazla kalsiyum bulunur. Keçi sütü A-vitamini bakımından inek ve anne sütüne oranla yaklaşık 2 kat daha zengindir. Keçi sütünün, kısa zincirli yağ asitlerince zengin olması, özellikle sindirim yeteneği henüz gelişmemiş bebeklerin beslenmesinde keçi sütünden yararlanılmasını ya da keçi sütünden üretilmiş bebek mamalarının kullanımını ideal kılmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirici mineral ve vitaminler içerir. Enerji verir.

Bebeğe Keçi Sütü Verilir Mi? | 2

Bebeğe Keçi Sütü Verilmeli Midir?

Keçi sütü çok faydalı bir süt olsa bile anne sütü bebeğiniz için ideal olandır. Anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda uzmanlar genellikle devam sütlerini öneriyor. Bebeğinizin bir yaşından önce keçi yada inek sütü gibi gıdalar ile beslenmesi uygun görülmüyor.

Burada etkili olan önemli nokta ise bebeğinizin sindirim sistemi rahatsızlığı bulunmadığı sütünüz yetersiz geldiyse yada bebeğinizi emziremiyorsanız bebeğinize keçi sütünün uygun olmadığıyla alakalı en doğru bilgiyi çocuk doktorunuzdan alabilirsiniz. Eğer doktorunuz bebeğiniz için keçi sütü tüketimini uygun görürse yoğurt olarak hazırlayıp bebeğe verebilirsiniz.