Her anne bebeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesini ister. Bebeğinizin gelişmekte olan bağışıklık ve sindirim sistemi için beslenme çok önemlidir. Bebek yoğurdu tarifi makalemizde aşama aşama bu yoğurdun yapılışını anlattık. İlk 6 ay bebeğin yalnız anne sütü ile beslenmesi yeterlidir. 6 ydan sonra bebeklerde ek gıdaya geçiş başlar, yoğurt ise ek gıdaya geçmek için en ideal ve uygun olan yiyeceklerdendir.
Yoğurt, protein, probiyotik ve kalsiyum açısından zengin içeriği ile bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan korur ve kemik oluşumuna katkıda bulunur.
Yoğurt A, C, D, B12, piridoksin, magnezyum, kalsiyum, demir gibi çeşitli besin öğelerinden oluşur. Yoğurdun tüm özelliklerinden yararlanmak için ise marketlede satılan katkı maddeli yoğurtları değil, ev yapımı yoğurt tüketmeli, bebeğinize de bu yoğurdu yedirmelisiniz.

Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı yoğurt

Yapılışı
Sütü, cezvede kaynama noktasına yakın olacak derece ısıtın.
Cam kavanoza alıp süt sıcakken serçe parmağını sütün içine sokup, 7 ye kadar sayın, parmağınız yanmayacak, yani kızgın olmayacak, süt bu kıvama geldiğinde, ayrı küçük bir kasede veya tabakta yoğurdu ılık sütle iyice karıştırarak kavanozdaki süte katılarak yavaşça karıştırılır, yani soğuk yogurdu sıcak sütün içine direk katmıyoruz, önce sütle ılıtıyoruz, ve kapağı kapatılıp bir örtüye sarılarak hareket ettirmeden sıcak bir ortamda 4-5 saat bekletilir. Sonra da 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
not:Bebeğiniz 1 yaşından küçük ise inek sütü önerilmediğinden, normal süt yerine 100 ml devam sütü kullanınız.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

 

bebek_yogurdu_tarifi_1 bebek_yogurdu_tarifi_2 bebek_yogurdu_tarifi_3 bebek_yogurdu_tarifi_4