Yetişkinlere nazaran bebeklerde solunum durumları daha zorlu geçebiliyor. Buna yönelik bebeğinizin burun tıkanıklığı üzerine önlemler alabilmek için, öncelikli olarak buna sebep olan etkenler hakkında da bilgili olmanız gerekmektedir. Bu duruma örnek verecek olursak; bebeğinizin daha rahat nefes alabilmesi için yaratacağınız ortamın hava düzeyinin nem seviyesi %50 oranlarında olmalıdır. Buna yönelik konumuzun devamında bebeklerde burun tıkanıklığı neden oluşur veya bebeklerde burun tıkanıklığı tedavisi ile ilgili merak edilen sorulara cevaplar sunacağız.

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

  • Bebeklerde soluk alma yolu sadece burundan gerçekleşir, öte yandan bebekler ilk 6 aylık kapsamda ağızdan nefes alma becerisine sahip olamamaktadırlar. Buna yönelik yetişkinler gibi ağızdan nefes alıp burunda soluma yapamadıkları için büyük sıkıntınlar yaşayabilmektedirler.
  • Uyku durumları bozulur, uyuyamama seansları ortaya çıkabilir.
  • Nezle veya benzeri bir alerjik hastalık üzerine burunların iyice tıkanmasıyla farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu kapsamda kulak enfeksiyonu gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.
  • Yemek yemekte isteksizlik ve huysuzluk gibi durumlar ilk belirtiler kapsamında yer almaktadır.
Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır Geçer?

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır Geçer?

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Tedavisi

  • Bebeklerde oluşan burun tıkanıklığına karşın en doğal ve en iyi seçim serum fizyolojiktir. Bu çözüm yolunu her 2 saatte bir bebeğinizin burnuna damlalar halinde uygulayarak burnunu açabilirsiniz. Tamamen doğal olan bu yöntem bebeğinizin daha rahat ve sağlıklı nefes alabilmesini sağlayacaktır. Hiçbir zararı bulunmayan bu yöntem, aynı zamanda bebeğinizin birtakım diğer sorunlarına da çözümler bulabilirsiniz.
  • Uyku halinde olan bebeklerin yatış pozisyonları burun tıkanıklığı konusunda önemli olmaktadır. Buna yönelik bebeğinizin burnu tıkalı olduğu zamanlarda yatış pozisyonu sırtın dik olmasıyla uygulanmalıdır.
  • Havadar bir ortamda bebeğinizin bulundurulması burun tıkanıklığı için karşıt bir önlemdir.
  • Öncelikle uzman kontrolünde olmak üzere lavanta yağını kullanarak bebeğinizin rahat nefes alabilmesini sağlayabilirsiniz. Nefes açıcı yağlar kapsamında yer alan lavanta yağı birçok soruna da iyi gelmektedir.
  • Genellikle çocuk ve yetişkin sınıfının sıklıkla kullanmakta olduğu antihistaminikler ve dekonjestan gibi burun tıkanıklığına yönelik ilaçlar bebekler için uygun olmamaktadır. Bu ürünü bebeğiniz üzerinde asla kullanmamalısınız.

 

Yenidoğan Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır? Tıklayın !

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı ve Temizliği için Tıklayın !

Bebeğimin Burnu Tıkalı Nasıl Açabilirim? Tıklayın !

Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Tıklayın !

En Kolay Bebek Uyutma Yolları için Tıklayın !

Yeni Doğan Bebekler Nasıl Yıkanmalıdır? Tıklayın !

Bebeklere ıhlamur verilir mi ? Faydaları nelerdir? Tıklayın !