Yazın gelişine en çok sevinenler çocuklar oldu. Peki çocukları güneşin zararlı etkilerinden korumak için ne yapmalıyız? Çocukları güneşten koruma yolları yazısı ile çocuk güneş kremleri farklı mı olmalıdır, öğrenebilirsiniz.

Çocukların hassas cilt yapısını güneşten korumanız gerekiyor. Gün içerisinde güneşin zararlı etkilerini bilmedikleri için gölgede durmaları konusunda başarılı olamayabilirsiniz. Yapmanız gereken tüm önlemleri almak olmalıdır.

Çocukları Güneşten Korumanın Yolları | 1

Çocukları Güneşten Koruma Yolları

Çocuklar İçin Güneş Kremleri
Çocukların ince cilt yapısına uygun olan güneş kremlerini tercih etmeniz gerekiyor. Gün içerisinde mutlaka yenileyin. Deniz yada havuza girdikten sonra etkisini kaybedeceği için sık sık tekrarlanması gerekiyor.

Şapka Kullanımı
Evet bazen sizin sözünüzü dinlemeyip şapkalarını çıkarmaları sizi rahatsız etmiş olabilir. Gün içerisinde mutlaka şapka kullanmaları gerekiyor. Yoksa güneş çarpması gibi durumlar gelişebilir.

Güneş Gözlüğü
Yetişkinler için kullanılan güneş gözlükleri aslında çocuklar için çok dah fazla gereklidir. Hassas göz yapısını koruyabilmek için mutlaka güneş gözlüğü kullanın.

Güneşten Koruyacak Kıyafetler
Tenine doğrudan güneş ışınları gelmesini engelleyecek ince yapılı ve açık renk giysileri tercih etmelisiniz. Güneşin etkisinden koruyan içerisinde UPF barındıran kıyafetleri tercih edebilirsiniz.