Hamile olabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Peki size hamilelik testi almadan önce evde karbonatla hamilelik testi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Diş macunu, kavanoz, sabun ve şeker ile evde hamilelik testi konusunda size yardımcı olabilir.

Hamile olup olmadığınızı öğrenmenin en doğru yolu tabi ki doktor kontrolü olacaktır. Ancak yüzyıllardır uygulanan geleneksel yöntemlerde size bu konuda yardımcı olabilir. Çünkü bu yöntemler ilkel yollarla bazı hormon testleri yapabiliyor.

Evde Karbonatla Hamilelik Testi
Evde Karbonatla Hamilelik Testi

Karbonatla hamilelik testi

Pet bardağa koyulan idrara 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ekeyin eğer bardağın içinde kabarcıklar oluşuyorsa hamilesiniz.

Diş macunu ile hamilelik testi

Bir miktar diş macununun üzerine idrar dökün. Diş macununda kabarcıklar ve mavimsi bir ton oluştuşturursa  hamilesiniz. Bu testte biraz beklemeniz gerekebilir.

Evde Karbonatla Hamilelik Testi | 1

Şeker ile hamilelik testi

2-3 çorba kaşığı şekere bir miktar idrar ekleyin. Şeker erimeye başlarsa hamile değilsiniz. Ancak, karışım birlikte toplanırsa muhtemelen hamilesiniz. Dilerseniz Çamaşır suyu ile hamilelik testi? için Tıklayın!

Kavanoz ile hamilelik testi

Temiz bir kavanozun içine idrar koyun. 24 saat kadar bekletin.Döndüğünüzde üzerinde ince beyaz bir tabaka görürseniz  muhtemelen hamilesiniz.

Sabun ile hamilelik testi

Az miktarda sabunun üzerine bir iki damla idrar damlatın. Eğer kabarcık bir miktar havaya kalkıyorsa hamile olabirsiniz. Dilerseniz Eski Usul Hamilelik Testleri Nelerdir? bakabilirsiniz.