Hamilelik kadın yaşamanın en zor, zor olduğu kadar da güzel olan dönemlerinden biridir. Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar, nasıl geçer?makalemizde gebelik bulantılarının başlama tarihini, neden olduğunu, kurtulmak için neler yapmanız gerektiği konularına yer verdik. Hamilelikte sabah bulantıları genelde gebeliğin 6. haftasında başlar. Fakat hamilelikte bulantıyı etkileyen pek çok faktör rol oynadığından, bulantı başlama tarihi kadından kadına değişiklik gösterebilir. Sabah bulantınız olduğunda uyandığınızda kusma hissi gelebilir. Hamilelikte sabah bulantıları terimi kullanılmasına rağmen akşam veya gece de mideniz bulanabilir. Mide aç olduğundan bulantı sabahları daha güçlü kendini gösterecektir.

Sabah bulantıları sizi rahatsız edebilir fakat bu durum sizin sağlığınızın iyi olduğunu, vücudunuzdaki gebelik hormon seviyelerinin yüksek olduğu anlamına gelir.
Bulantı, insan koriyonik gonadotropin (hCG) ile doğrudan ilgilidir. Plasenta bebeğinizi besleyecek kadar büyüyene kadar bu hormon yüksek miktarda üretilir.

Şayet ikiz veya üçüz bebek bekliyorsanız, sabah bulantılarıyla daha sık daha yoğun bir şekilde karşılaşırsınız, bunun nedeni tekil gebeliğe göre hormonlarınızın daha yüksek işlemesidir.

Sabah bulantınız şiddetli geçiyorsa kendinizi hasta, halsiz, bitkin hissetmeniz ve sık sık kusmanız olağan normal bir durumdur. Sabah bulantıları en ağır formu hamilelik sırasında aşırı kusma anlamına hiperemezis gravidarum (HG)’dir.

Hamilelikte Bulantıdan Kurtulmanın Doğal Yolları İçin Tıklayınız

Yediklerinizi, içtiklerinizi çıkarmadan duramıyorsunuz, muhtemelen HG durumu söz konusudur ve bu durum dehidrasyona yani bedeninizin susuz kalmasına neden olur.
Şayet böyle bir sorunla karşılaştıysanız ihmal etmeden doktorunuza başvurunuz.

 

Hamilelikte sabah bulantıları ile başa çıkmak zor olabilir, fakat imkansız değildir.
Size bildirdiğimiz tavsiyelere uyarak, sabah bulantılarınızı hafifletebilir veya tamamen kurtulabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.