Bebekleri için balık yağı, bebeklerin beslenme düzenine büyük bir katkı sağlayan ve önemli bir vitamin takviyesidir. Balık yağı içerdiği DHS ile bebeğin doğumundan sonraki ilk yılında motor, bilişsel ve görsel gelişimine yardımcı olmaktadır. Bebek ve çocuklarda balık yağı takviyesi yapılması hem sağlık hem de gelişim için fayda sağlamaktadır. İşte balık yağı kaç yaşında kullanılır, faydaları nelerdir gibi sorularınızın yanıtları

Bebek ve Çocukları Balık Yağı Takviyesi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde balık yağı ne başlanmalı merak ediyorsanız, uzman doktorlar bir yaşın altındaki bebeklere balık yağı verilmesini tavsiye etmemektedir. Bebek ya da çocuğunuza balık yağı vermeyi düşünüyorsanız öncelikle uzman bir doktora danışmanızda fayda vardır.

Bebeklerde Balık Yağı Kilo Aldırır Mı? | 1

Bebek ve Çocuklar İçin Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Balık yağı vücut için birçok faydası bulunan, etkili bir vitamin takviyesidir. Balık yağının faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Balık yağı tam bir besin deposudur. Bebeklerde ve çocuklarda zihinsel gelişimin en üst düzeye çıkmasını sağlayan; A ve D vitaminleri, DHA ve omega-3 içermektedir.
  • Balık yağının içeriğinde civa bulunmamaktadır. Civa maddesi bilhassa beyin başta olmak üzere vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Balık yağı üretilirken az civa içeren balıklar kullanılmakta olup bulunan çok az miktarda civanın ayrıştırılması için özel formüller kullanılmaktadır.
  • Balık yağı görme duyusunu keskinleştiren bir özelliğe sahiptir. Özellikle bebeklerde balık yağı kullanımı; içeriğinde bulunan DHA sayesinde görme yeteneklerine katkı sağlamaktadır.
  • Bebek ve çocuklarda düzenli şekilde balık yağı kullanımı, bebeğinizin ya da çocuğunuzun utlu olmasına ve rahatlamasına yardımcı olacaktır.
  • D vitamini açısında zengin olan balık yağı, kemik gelişimi için olumlu etkiler sağlamaktadır.
  • İçerdiği yüksek yağ asidi sayesinde bebek ve çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Balık yağı cilt problemlerine de etkili koruma sağlamaktadır. Özellikle egzamayı önlemesiyle bilinmektedir.

Balık Yağı Çocukları Şişmanlatmıyor Tıklayın !

Bebeklerde Balık Yağı kullananlar ! Tıklayın !

Balık Yağı Kilo Verdirir Mi? Tıklayın !

Gerçekten İşe Yarayan Bir İştah Şurubu Var mı? Tıklayın !